Όσκαρ 2024: Η Stone κέρδισε το βραβείο Α' Γυναικείου Ρόλου και μοιράστηκε μία συμβουλή του Λάνθιμου

Τζένη Ντεμιράι
Όσκαρ 2024: Η Stone κέρδισε το βραβείο Α' Γυναικείου Ρόλου και μοιράστηκε μία συμβουλή του Λάνθιμου

Η μούσα του Γιώργου Λάνθιμου, Emma Stone, είπε μεταξύ άλλων παραλαμβάνοντας το βραβείο της στα Όσκαρ 2024 «Γιώργο, σε ευχαριστώ για το δώρο ζωής, την Bella Baxter».

Η Emma Stone κέρδισε το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ταινία «Poor Things» στην 96η απονομή των βραβείων Όσκαρ στο Λος Άντζελες και κατά τη διάρκεια παραλαβής του βραβείου της μίλησε με αγάπη και βαθιά εκτίμηση για τον Γιώργο Λάνθιμο.

Όσκαρ 2024: Το κόκκινο χαλί και οι πιο εντυπωσιακές οσκαρικές εμφανίσεις απευθείας στο Queen.gr

AP24071086107482.jpg

Ανεβαίνοντας στη σκηνή, η ηθοποιός φάνηκε να είναι ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά και ξεκίνησε τον λόγο της λέγοντας «Το φόρεμά μου έχει χαλάσει», προσθέτοντας αμέσως πως «αυτό μάλλον συνέβη κατά τη διάρκεια του I'm Just Ken.

Στη συνέχεια, απευθυνόμενη στην πρωταγωνίστρια του «Killers Of the Flower Moon» Lily Gladstone, είπε «το μοιράζομαι αυτό μαζί σου, εννοώ με όλες σας. Είναι τόσο μεγάλη τιμή να το κάνουμε όλο αυτό μαζί».

Oscars 2024: Το «Oppenheimer» και το «Poor Things» οι μεγάλοι νικητές - Η Emma Stone τα κατάφερε

96th Academy Awards - Show

Η συμβουλή του Γιώργου Λάνθιμου και το «ευχαριστώ» στον Έλληνα σκηνοθέτη

Στη συνέχεια η ηθοποιός ανέφερε ότι τις προηγούμενες μέρες αντιμετώπισε έντονα προβλήματα με κρίσεις πανικού, με αποτέλεσμα ο Γιώργος Λάνθιμος να τη συμβουλέψει «Σε παρακαλώ, βγάλε τον εαυτό σου έξω από αυτό».

96th Academy Awards - Arrivals

«Είχε δίκιο (ο Γιώργος)», τόνισε η Stone, «Γιατί δεν έχει να κάνει με εμένα αλλά με μία ομάδα που συνεργάζεται για να δημιουργήσει κάτι για να δημιουργήσει κάτι μεγαλύτερο από το άθροισμα των μερών της. Και αυτό είναι το καλύτερο πράγμα στο να δημιουργείς μία ταινία. Είμαστε όλοι μαζί και είναι τιμή μου να μοιραστώ αυτό το βραβείο με κάθε μέλος του καστ, με κάθε μέλος της ομάδας, με κάθε άνθρωπο ξεχωριστά που έδωσαν την αγάπη, την φροντίδα τους, την ευφυία τους στη δημιουργία αυτής της ταινίας».

Έπειτα, απευθυνόμενη στον Γιώργο Λάνθιμο είπε «Και Γιώργο, σε ευχαριστώ για το δώρο ζωής, την Bella Baxter. Θα είμαι για πάντα ευγνώμων. Σε ευχαριστώ που μας κάλεσες όλους να γίνουμε μέλος αυτής της ομάδας. Σε ευχαριστώ».

Στο τέλος, η Stone ευχαρίστησε τους γονείς και τον αδελφό της, τον σύζυγό της και την κόρη της, «η οποία θα γίνει τριών ετών σε τρεις μέρες. Σας αγαπώ περισσότερο και από ολόκληρο τον ουρανό», κατέληξε η ηθοποιός.