«Όξινη βροχή» και άλλες 4 ταινίες που θα δούμε στο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

Τζένη Ντεμιράι
«Όξινη βροχή» και άλλες 4 ταινίες που θα δούμε στο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

Οι ταινίες που θα δούμε στο 24ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου θα σημαδέψουν τον Απρίλιο μας, αυτό είναι δεδομένο!

Σε 7 πόλεις της χώρας διεξάγεται το 24ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου. Εκτός από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, προβολές γίνονται στη Λάρισα, την Πάτρα, τα Χανιά, την Καβάλα και την Καστοριά από σήμερα 2 Απριλίου έως και την Τετάρτη 10 Απριλίου.

Η διαδρομή που ακολουθεί κανείς για να φτάσει από την Αθήνα στις υπόλοιπες πόλεις του Φεστιβάλ έχει συμβολική σημασία, σύμφωνα με το festivalfilmfrancophone.gr, αφού την ίδια διαδρομή πρόκειται να ακολουθήσει και η Ολυμπιακή Φλόγα για να φτάσει στο Παρίσι όπου θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες το ερχόμενο καλοκαίρι.

Σε αυτό το άρθρο, μοιραζόμαστε μαζί σου τις προβολές που επιλέξαμε να δούμε. You can join us!

Το «Back to Black» & άλλες 5 ταινίες και σειρές που θα δούμε τον Απρίλιο στο σπίτι και το σινεμά

OMAR_LA_FRAISE.jpg

#1 Acide/Όξινη βροχή

Η ταινία με τίτλο «Όξινη Βροχή» ακολουθεί την 15χρονη Selma, η οποία μεγαλώνει με τους χωρισμένους γονείς της, τον Michal και την Elise στη Γαλλία. Η ιστορία ξεκινά όταν μία θανατηφόρα καταιγίδα όξινης βροχής πλήττει τη χώρα. Η οικογένεια, που έως τότε ήταν πλήρως αποξενωμένη, καλείται να ενωθεί για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της κλιματικής καταστροφής και να καταφέρει να επιβιώσει.

#2 Sages-femmes/Οι Μαίες

Πόσο δύσκολο είναι να διατηρηθεί μία φιλία που έρχεται καθημερινά αντιμέτωπη με ένταση; Η ταινία με τίτλο «Οι Μαίες» στοχεύει να μας βάλει σε σκέψεις αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα. Στο επίκεντρο θέτει δύο φίλες που πιάνουν δουλειά ως μαίες σε ένα δημόσιο μαιευτήριο. Οι έντονοι ρυθμοί στο νοσοκομείο σε συνδυασμό με τις τεράστιες ευθύνες που θα κληθούν να αναλάβουν δοκιμάζουν τη φιλία τους.

#3 La fille de son père/Η κόρη του πατέρα

Τι γίνεται όταν μία νεαρή κοπέλα γίνεται μητέρα και αποφασίζει να εγκαταλείψει το παιδί στην αγκαλιά του πατέρα του; Αυτό το ερώτημα σκοπεύει να μας απαντήσει στο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου η ταινία με τίτλο «Η κόρη του πατέρα».

Η Valérie είναι η μητέρα που φεύγει και η κόρη της, Rose, μεγαλώνει με τον πατέρα της Étienne, ο οποίος αποφασίζει να ζήσει ευτυχισμένος με το παιδί του και να μην κάνει θέμα την εγκατάλειψη. Αυτό συμβαίνει, ωστόσο, το παρελθόν βρίσκει τον τρόπο να επιστρέψει, όταν πατέρας και κόρη καλούνται να αποχωριστούν.

#4 L'enfant qui mesurait le monde/Το παιδί που μετρούσε τον κόσμο

Η ταινία με τίτλο «Το παιδί που μετρούσε τον κόσμο» έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όχι μόνο επειδή ο σκηνοθέτης της, Takis Candilis, είναι ελληνικής καταγωγής αλλά και επειδή θέτει στο επίκεντρο το ζήτημα του αυτισμού.

Πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι ο Alexandre Varda, ένας πανίσχυρος ελληνικής καταγωγής εργολάβος ακινήτων, ο οποίος απολύεται από τους μετόχους του. Η απόλυσή του έρχεται την ίδια μέρα που πληροφορείται και για τον θάνατο της κόρης του, την οποία έχει να δει 12 χρόνια. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα για να επαναπατρίσει τη σωρό της, ανακαλύπτει ότι είναι παππούς ενός 9χρονου αγοριού με αυτιστικό σύνδρομο.

Μπορεί μία ταινία να μάς ευαισθητοποιήσει για τον αυτισμό; Η σεναριογράφος της «Ρουτίνας» απαντά

#5 Omar la fraise/Ο βασιλιάς του Αλγερίου

Μέσα σε 92 λεπτά η ταινία με τίτλο «Ο βασιλιάς του Αλγερίου» επιδιώκει να μας μεταφέρει στη ζωή του Omar, ενός παλιομοδίτικου ληστή που αναγκάζεται να κρύβεται στην Αλγερία.

Με το παρατσούκλι «Omar η φασολιά», επιβιώνει κάνοντας μικροαπατεωνιές, συνοδευόμενος από τον πιστό συνεργάτη του, Roger. Όταν καλείται να αλλάξει στάση ζωής, διαπιστώνει ότι δεν είναι εύκολο να ξεφύγει από την βία και την ακολασία που έχει σημαδέψει τη ζωή του.