Ο ελληνικός κινηματογράφος αντεπιτίθεται

Ο ελληνικός κινηματογράφος αντεπιτίθεται

Μια διαφορετική συνέντευξη τύπου για την πιο αναμενόμενη ταινία της χρονιάς.

Το πρώτο βήμα έγινε για «Το Τανγκό των Χριστουγέννων» στη πρώτη παρουσίαση της νέας ταινίας της Village στα ΜΜΕ. Τόπος συνάντησης για τους δημοσιογράφους, τους ηθοποιούς και τους λοιπούς συντελεστές της ταινίας ήταν ο πολυχώρος Bios στην Πειραιώς.

Η εκδήλωση ξεκίνησε γύρω στις 21.00 με τους καλεσμένους να βλέπουν το νέο trailer της ταινίας και αμέσως μετά το σκηνοθέτη κ. Νίκο Κουτελιδάκη, να παίρνει το λόγο και να αποκαλύπτει πως η μεταφορά του βιβλίου του κ. Ξανθούλη στη μεγάλη οθόνη ξεκίνησε από μια ιδέα του Γιάννη Μπέζου, όταν ένα Σάββατο του 2007, του πρότεινε το βιβλίο και συζητήσαν τις δυνατότητες κινηματογραφικής μεταφοράς του.

Παρόντες στη χθεσινοβραδινή συνέντευξη τύπου, πέραν του κ. Κουτελιδάκη, ήταν οι πρωταγωνιστές της ταινίας Γιάννης Μπέζος, Γιάννης Στάνκογλου, Βίκυ Παπαδοπούλου, Αντίνοος Αλμπάνης, Βασίλης Ρίσβας και ο Γιάννος Αιόλου που υπογράφει τη μουσική.

Όλοι οι συντελεστές της ταινίας δήλωσαν ενθουσιασμένοι για τη συμμετοχή τους στο «Τανγκό των Χριστουγέννων» και για το αποτέλεσμα που μέχρι στιγμής έχουν δει. Η ταινία βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε στάδιο μοντάζ και επεξεργασίας εικόνας και ήχου και θα είναι πολύ σύντομα έτοιμη.

«Μου αρέσει αυτό που κρύβει ο Γιάννης Ξανθούλης, όχι αυτό που λέει, διότι αυτό που κρύβει κάνει τη δουλειά μας πιο όμορφη. Αν ξέραμε αυτό που κρύβει ο συγγραφέας, τότε «Το Τανγκό των Χριστουγέννων» δεν θα χρειάζονταν να γίνει ταινία», είπε ο Γιάννης Μπέζος, ενώ ο Γιάννης Στάνκογλου, ο οποίος στην ταινία υποδύεται τον υπολοχαγό Στέφανο Καραμανίδη ανέφερε πως τόσο το βιβλίο, όσο και το σενάριο του Βαγγέλη Νάση έχει ολοκληρωμένους χαρακτήρες. «Είναι μια ταινία που έχει σενάριο, έχει φωτογραφία, έχει μουσική, έχει δυνατά πράγματα. Πιστεύω πως η ιστορία της ταινίας θα μιλήσει στον κόσμο. Είναι μια ταινία που μιλάει για τον έρωτα.»

«Η Ζωή είναι μια μελαγχολική φιγούρα μέσα στην ταινία» δήλωσε η Βίκυ Παπαδοπούλου για το ρόλο της, ενώ τόσο η ίδια, όσο και ο Αντίνοος Αλμπάνης ανέφεραν πόσο χαρούμενοι και περήφανοι είναι που μπορούν να λένε πως είναι μέρος αυτής της τόσο σημαντικής κινηματογραφικής δουλειάς. «Το αποτέλεσμα είναι πάνω από τις προσδοκίες μας», είπε ο Αντίνοος Αλμπάνης, ο οποίος στην ταινία υποδύεται τον φαντάρο Λάζαρο Λαζάρου.

Ο Βασίλης Ρίσβας, ο οποίος στην ταινία υποδύεται έναν στρατιωτικό, είπε πως «νιώθει τυχερός που μέσα από το ρόλο του, του δόθηκε η δυνατότητα να 'σχολιάσει' τις σχιζοειδείς προσωπικότητες των χουντικών αξιωματικών», ενώ ο Γιάννος Αιόλου ανέφερε πως «'Το Τανγκό των Χριστουγέννων' είναι μια ταινία ensemble. Τέσσερις άνθρωποι, τρεις διαφορετικές ερωτικές σχέσεις, γι αυτό και υπάρχουν τρία διαφορετικά μουσικά θέματα, τα οποία μπλέκονται μεταξύ τους.»

Αμέσως μετά το πέρας της συνέντευξης τύπου δημοσιογράφοι, συντελεστές και λοιποί καλεσμένοι παρακολούθησαν live το συγκρότημα των Imam Baildi, οι οποίοι εμφανίζονται και στην ταινία, ως η στρατιωτική μπάντα που παίζει μουσική σε μια από τις τελευταίες και πιο σημαντικές σκηνές του φιλμ.

Οι εκπλήξεις όμως δεν σταμάτησαν με τον Γιάννη Στάνκογλου να ανεβαίνει στη σκηνή και να συνοδεύει τους τραγουδοποιούς σε ένα από τα ρεμπέτικα κομμάτια που ερμήνευσαν.

Το δεύτερο βήμα για το «Τανγκό των Χριστουγέννων» θα γίνει στις 21 Νοεμβρίου, στην επίσημη πρεμιέρα της ταινίας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η ταινία θα βγει στις αίθουσες την 1η Δεκέμβρη από την Village.