Ο Λάνθιμος ξέρει πώς να απογειώνει καριέρες - Το βραβείο του Plemons στις Κάννες το αποδεικνύει

Τζένη Ντεμιράι
Ο Λάνθιμος ξέρει πώς να απογειώνει καριέρες - Το βραβείο του Plemons στις Κάννες το αποδεικνύει
2024 Invision

Το βραβείο καλύτερης ανδρικής ερμηνείας έλαβε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών ο Jesse Plemon, ο οποίος πρωταγωνιστεί στη νέα ταινία που σκηνοθετεί ο Γιώργος Λάνθιμος, «Kinds of Kindness».

Η επιτυχία της ταινίας «Kinds of Kindness», την οποία σκηνοθετεί ο Γιώργος Λάνθιμος είναι ήδη δεδομένη, αφού απέσπασε ήδη το πρώτο της βραβείο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών.

Το Kinds of Kindness θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στην Ελλάδα & η Stone θέλει να τη φωνάζουμε αλλιώς

France Cannes 2024 Kinds of Kindness Photo Call

Ο πρωταγωνιστής της ταινίας, που θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε στην Ελλάδα από τις 30 Μαΐου, Jesse Plemons, έλαβε βραβείο καλύτερης ανδρικής ερμηνείας, μπαίνοντας στη λίστα με τους ηθοποιούς που κατάφεραν να αναδείξουν το ταλέντο τους στον μέγιστο βαθμό, με τη βοήθεια του Έλληνα σκηνοθέτη.

Πριν από τον Plemons για τους ρόλους τους σε ταινίες του Λάνθιμου έχουν επίσης βραβευτεί η Olivia Colman, για τον ρόλο της στην ταινία «Ευνοούμενη» αλλά και η Emma Stone, ως Bella Baxter στο «Poor Things». Οι δύο γυναίκες είχαν λάβει το βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου στα Όσκαρ και δεν φαίνεται να αποκλείεται το ενδεχόμενο η επιτυχία του Plemons να φτάσει στο ίδιο επίπεδο διάκρισης.

Ποιος ο ρόλος του Jesse Plemons στο «Kinds of Kindness»

Οι «Ιστορίες Καλοσύνης» είναι τρεις. Στην πρώτη ιστορία, ο Jesse Plemons υποδύεται έναν άνδρα που προσπαθεί να πάρει τον έλεγχο της ζωής του, παρόλο που το αφεντικό του, που υποδύεται ο Willem Dafoe, παίρνει συνεχώς αποφάσεις γι' αυτόν, μέχρι το τι πρέπει να τρώει, τι χρώμα πρέπει να φοράει και ποια πρέπει να παντρευτεί. Στο δεύτερο, ο Plemons υποδύεται έναν αστυνομικό που έχει υποψίες ότι η γυναίκα του, την οποία υποδύεται η Emma Stone, δεν είναι στην πραγματικότητα η γυναίκα του. Οι υποψίες ξεκινούν όταν εκείνη αφότου εκείνη είχε εξαφανιστεί για λίγο καιρό. Στην τελευταία ιστορία, η Emma Stone αναζητά στην πραγματικότητα μια γυναίκα που θα μπορούσε να γίνει πνευματικός ηγέτης.

Μιλώντας στο Forbes για την εμπειρία δημιουργίας της συγκεκριμένης ταινίας, ο Plemons ανέφερε «Η εμπειρία του να τη φτιάχνεις, είναι μάλλον η ίδια εμπειρία με το να τη βλέπεις».

Η μεγαλύτερη αναγνώριση στην καριέρα του Plemons

Το βραβείο που έλαβε στις Κάννες αποτελεί την μεγαλύτερη αναγνώριση στην καριέρα του Plemons. Νωρίτερα, είχε λάβει υποψηφιότητα για Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου για την ταινία «The Power of the Dog». Έχει επίσης λάβει τρεις υποψηφιότητες για Emmy για τις σειρές «Love & Death», «Black Mirror» (USS Callister) και «Fargo».

Το φυσικό υποκριτικό του ταλέντο και η γοητεία του από τη μικρή πόλη τον έχουν καταστήσει έναν επιτυχημένο ηθοποιό χαρακτήρων, γνωστό για τους ποικίλους και αξιομνημόνευτους ρόλους του, μεταξύ άλλων σε έργα όπως οι «Judas and the Black Messiah», «Game Night, El Camino: A Breaking Bad Movie» και «The Irishman».

LA Special Screening of

Το teaser του «Kinds of Kindness» ήρθε την κατάλληλη στιγμή και ανυπομονούμε για λίγο ακόμα Λάνθιμο

Πηγή κεντρικής εικόνας: AP