Οι ταινίες της εβδομάδας

Οι ταινίες της εβδομάδας

Όλες οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα σήμερα στις αίθουσες της πόλης.

Άλπεις ("Alps")

Μια νοσοκόμα, ένας τραυματιοφορέας, μια αθλήτρια ρυθμικής γυμναστικής και ο προπονητής της έχουν δημιουργήσει μια ομάδα που αντικαθιστά νεκρούς ανθρώπους. Η ομάδα ονομάζεται "Άλπεις" και ο αρχηγός της ονομάζεται Mont Blanc. Η ταινία, της οποίας την σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιώργος Λάνθιμος, διακρίθηκε στο 68ο Φεστιβάλ Βενετίας με το βραβείο καλύτερου σεναρίου "Golden Osella". Πρωταγωνιστούν η Αγγελική Παπούλια, ο Άρης Σερβετάς, ο Johnny Vekris και η Ariane Labed.

Κάποτε στην Ανατολία ("Bir Zamaniar Anadolu' Da / Once Upon a Time")

Η ζωή σε μια μικρή πόλη στα βάθη της Ανατολίας είναι σαν ένα ταξίδι στη μέση των στεπών. Η αίσθηση ότι κάτι καινούριο και διαφορετικό θα συμβεί και θα αλλάξει την μονότονη καθημερινότητα των κατοίκων. Ένας θάνατος και η εξιχνίαση του εγκλήματος από μια ομάδα ανδρών στα βάθη της Τουρκίας. Περίεργες φιγούρες που μπλεόκονται σε μια πολύ ενδιαφέρουσα, δραματική πλοκή. Η ταινία κέρδισε το "Μέγα Βραβείο της Επιτροπής" του Φεστιβάλ Καννών 2011.

Λούφα και Παραλλαγή, Σειρήνες στη Στεριά

Η γνωστή ομάδα καλείται ξανά στο καθήκον! Αυτή τη φορά οι περιπέτειες εκτυλλίσσονται στη στεριά και είναι ακόμα πιο διασκεδαστικές. Η τέταρτη "Λούφα" έρχεται να σαρώσει στις ελληνικές αίθουσες, ακολουθώντας την επιτυχία της ταινίας «Λούφα Και Παραλλαγή: Σειρήνες Στο Αιγαίο» πριν έξι χρόνια. Ο Νίκος Περάκης επιστρέφει στη γνωστή θέση του σκηνοθέτη, διατηρώντας όστη θέση τους λους τους βασικούς συντελεστές στους οποίους προστίθεται πλέον και η Τζένη Θεωνά.