Οι ταινίες της εβδομάδας

Οι ταινίες της εβδομάδας

Όλες οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα σήμερα στις αίθουσες της πόλης.

Οι Περιπέτειες του Τεν Τεν: Το Μυστικό του Μονόκερου («The Adventures of Tin Tin: The Secret of the Unicorn»)
Ο Steven Spielberg φέρνει για πρώτη φορά στην μεγάλη οθόνη τον αγαπημένο μας ήρωα Τεν Τεν, μέσω ενός εντυπωσιακού, τρισδιάστατου animation, το οποίο όμως μας πάει πίσω στις εποχές της αθωότητας. Ο Τεν Τεν βρίσκει μια ρεπλίκα ενός ιστιοφόρου του 17ου αιώνα και τότε ο ίδιος βρίσκεται στο στόχαστρο ενός αδίστακτου συλλέκτη. Προσπαθώντας να βγάλει άκρη, ο μικρός δημοσιογράφος θα γνωρίσει τον καπετάνιο Haddock, θα μάθει την ιστορία του Μονόκερου και θα ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο. Με τις φωνές των: Jamie Bell, Daniel Craig, Simon Pegg, Andy Serkis κ.α.

Πώς να κλέψετε έναν ουρανοξύστη («Tower Heist»)
Ο μετρ των κωμικών ταινιών δράσης, Brett Ratner, σκηνοθετεί τους Ben Stiller, Eddie Murphy, Casey Affleck, Matthew Broderick και Alan Alda σε μια κλασική περιπέτεια-κωμωδία. Ο υπεύθυνος προσωπικού ενός ουρανοξύστη στη Νέα Υόρκη μαθαίνει πως ο πάμπλουτος ιδιοκτήτης του τελευταίου ορόφου είναι ένας στυγνός απατεώνας ο οποίος καταχράστηκε εκατομμύρια, συμπεριλαμβανομένων των λεφτών των συναδέλφων του. Έτσι, συγκροτεί μια συμμορία (ο Θεός να την κάνει) και αποφασίζει να οργανώσει μια παράτολμη ληστεία για να τον εκδικηθεί.

Η Ανταρσία της Κόκκινης Μαρίας
Σινεφίλ ελληνική ταινία του 2010 σε σκηνοθεσία Κώστα Ζάπα, με τον Αντώνη Παπαδόπουλο και τον Χρήστο Βερνίκο. Ένας αλκοολικός νεαρός κι ένας πρώην τρομοκράτης ο οποίος δίνει μουσικές παραστάσεις ντυμένος γυναίκα, προσπαθούν να επιβιώσουν σαν ένα ανορθόδοξο ζευγάρι μοντέρνων επαναστατών. Μόνο αν το λέει η ψυχή και η υπομονή σας.

The Black Power Mixtape 1967-1975
Σουηδικό ντοκιμαντέρ του Göran Olsson, γύρω από τον αγώνα του Black Power, του κινήματος των Αφροαμερικανών για τα δικαιώματά τους κατά τις δεκαετίες του '60 και του '70, μέσα από σπάνιο υλικό της σουηδικής τηλεόρασης. Εμφανίζονται, μεταξύ άλλων οι Erykah Badu, Harry Belafonte, Angela Davis και Danny Glover. Πολιτική και κινηματογραφική άποψη από ένα γενναίο ντοκιμαντέρ που βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Sundance.

Πρέπει Να Μιλήσουμε για τον Κέβιν («We Need To Talk About Kevin»)
Από τις πιο δυνατές ταινίες που θα δείτε φέτος, ένα κράμα δράματος και θρίλερ γύρω από το αδιέξοδο των σύγχρονων οικογενειακών σχέσεων. Μια μητέρα προσπαθεί να συνεχίσει τη γεμάτη ενοχές ζωή της μετά από την ασυγχώρητη, τραγική, πράξη του γιου της, προσπαθώντας να καταλάβει πόσο ευθύνεται η ίδια για τις πράξεις του. Συγκλονιστικές ερμηνείες από τους δύο πρωταγωνιστές, την «τεράστια» Tilda Swinton και τον εξαιρετικά ταλαντούχο Ezra Miller.

Φύλακας Αγγέλων («Machine Gun Preacher»)
Περιπέτεια βασισμένη σε αληθινή ιστορία, με πρωταγωνιστή τον Gerard Butler, σε σκηνοθεσία Mark Forster («Quantum Of Solace»). Ο Sam Childers, ένας περιθωριακός μηχανόβιος και έμπορος ναρκωτικών, ανακαλύπτει τον Θεό, αφήνει πίσω την αμαρτωλή ζωή, αποφασίζει να γίνει ευαγγελιστής (γεμάτος τατουάζ) και να ταξιδέψει στο Σουδάν για να ιδρύσει ένα ορφανοτροφείο για παιδιά που αναγκάστηκαν να γίνουν στρατιώτες σε μικρή ηλικία.