Οι ταινίες της εβδομάδας

Οι ταινίες της εβδομάδας

Όλες οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα από σήμερα στις αίθουσες της χώρας.

Παιδί Με Το Ποδήλατο («Le Gamin Au Velo»/ «The Kid With a Bike»)
Βέλγικη ταινία των Jean Pierre και Luc Dardenne. Ο 12χρονος Cyril εγκαταλείπεται από τον πατέρα του και, σε μια τυχαία πράξη καλοσύνης, η Samantha, η νεαρή κομμώτρια της πόλης προσφέρεται να τον υιοθετήσει προσωρινά. Μέσα από την παρέα τους θα προσπαθήσει να του συμπαρασταθεί και να κατευνάσει την ανεξέλεγκτη οργή του.

Πολεμώντας για την Νίκη («La Guerre est Declaree»)
Η πρόταση της Γαλλίας για τα φετινά Όσκαρ είναι η αληθινή ιστορία της σεναριογράφου, σκηνοθέτιδας και πρωταγωνίστριας Valerie Donzelli. Ένα νεαρό ζευγάρι μάχεται με κάθε τρόπο ενάντια στον καρκίνο του ηλικίας μόλις λίγων μηνών γιου τους. Μπορεί να ακούγεται «βαρύ», πρόκειται όμως για την πιο αισιόδοξη, φωτεινή αλλά και με έξυπνες δόσεις χιούμορ ταινία που βγήκε φέτος και δεν πρέπει να χάσει κανείς (παρά την «κοιλίτσα» που κάνει στο δεύτερο μέρος).

Trespass
Nicole Kidman και Nicolas Cage σε αμερικάνικη ταινία δράσης από τον ειδικό του είδους Joel Schumacher. Μια συμμορία κακοποιών εισβάλλει στην έπαυλη ενός ευκατάστατου ζευγαριού αναζητώντας κρυμμένα διαμάντια. Οι εκπλήξεις που τους περιμένουν όμως είναι πολλές. Για τον θεατή, ωστόσο, δεν υπάρχει καμία έκπληξη, γι' αυτό καλύτερα να περιμένετε το DVD –αν δεν έχετε κάτι καλύτερο να κάνετε.

Φάουστ («Faust»)
Μια ακόμα εκδοχή του διάσημου γερμανικού θρύλου, όπου ένας οραματιστής επιστήμονας, ο Φάουστ, πουλά την ψυχή του στον διάβολο (ο οποίος έχει την μορφή ενός ενεχυροδανειστή με το όνομα Μεφιστοφελής) με αντάλλαγμα τη γνώση αλλά και τη λύτρωση από τις ενοχές. Ρώσικη ταινία δια χειρός Aleksandr Sokurov.

Real Steel
Στο Ντιτρόιτ του μέλλοντος, όπου το μποξ μεταξύ ρομπότ είναι το πιο διάσημο άθλημα, ένας προπονητής ρομπότ και πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στο «κανονικό» μποξ, χρεωμένος μέχρι τα μπούνια, βρίσκει ένα ρομπότ που έχει απορριφθεί από τους αγώνες και βλέπει σε αυτό τον επόμενο πρωταθλητή. Ταυτόχρονα, ανακαλύπτει πως έχει έναν 11χρονο γιο, τον οποίο αναγκάζεται να «φορτωθεί» κατά τη διάρκεια της προπόνησης, χωρίς να ξέρει πως θα του αλλάξει τη ζωή. Ο Hugh Jackman στον πρωταγωνιστικό ρόλο και ένα στόρι στο στυλ του Rocky αλλά στο πιο σύγχρονο και χιουμοριστικό, φτιάχνουν μια ταινία που θα σας κρατήσει καλή παρέα για μια βραδιά στο σινεμά. Αλλά μέχρι εκεί.

Το Τανγκό των Χριστουγέννων
Ελληνική ταινία του Νίκου Κουτελιδάκη, βασισμένη στο ομώνυμο best seller του Γιάννη Ξανθούλη, με τους Γιάννη Στάνκογλου, Γιάννη Μπέζο, Αντίνοο Αλμπάνη και Βίκυ Παπαδοπούλου. Το 1970, σε ένα στρατόπεδο του Έβρου, ένας υπολοχαγός αναγκάζει έναν φαντάρο να του μάθει τανγκό, ώστε να ζητήσει στη γιορτή των Χριστουγέννων σε χορό την σύζυγο του αντισυνταγματάρχη, με την οποία είναι ερωτευμένος.

The Double
Ένας πρώην αναλυτής της CIA αναγκάζεται να συνεργαστεί με έναν νεαρό πράκτορα του FBI για να ανακαλύψουν την αλήθεια πίσω από τον φόνο ενός γερουσιαστή, όταν στην πορεία μπλέκεται στην εξίσωση κι ένας πρώην Σοβιετικός πράκτορας. Ο Richard Gere είναι ο «παλιός», ο Topher Grace ο «νέος» και παρά τις καλές προθέσεις του σεναρίου για ανατροπές και εντυπωσιασμούς, θα καταλάβετε το τέλος της ταινίας από το πρώτο τέταρτο.

Ο Άγγελος του Πάθους («Passion Play»)
Ίσως και η πιο αστεία δραματική ταινία που θα δείτε φέτος. Ένας ξεπεσμένος τζαζίστας σώζει μια κοπέλα από το τσίρκο που δουλεύει και από την εξουσία του σατανικού αφεντικού της και οι δυο τους περιπλανούνται στην έρημο του Μεξικού προσπαθώντας να ξεκινήσουν μια νέα ζωή. Μια μικρή λεπτομέρεια: η κοπέλα είναι ένας πραγματικός άγγελος που έχει πέσει από τον ουρανό. Mickey Rourke και Megan Fox σε ένα ρεσιτάλ ξεκαρδιστικών, άθελά τους, ερμηνειών, και μια ταινία που σε πάει στραβά από την πρώτη μέχρι την τελευταία σκηνή.