Οι ταινίες της εβδομάδας

Οι ταινίες της εβδομάδας

Όλες οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα από σήμερα στις αίθουσες της χώρας.

Mission Impossible: Ghost Protocol (Επικίνδυνη Αποστολή - Πρωτόκολλο: Φάντασμα)
Έχοντας κατηγορηθεί για μια τρομοκρατική επίθεση, ο πράκτορας της IMF Ethan Hunt και η ομάδα του αποκηρύσσονται με τον Πρόεδρο να θέτει σε εφαρμογή το Πρωτόκολλο Φάντασμα. O Ethan ξεκινά άλλη μια επικίνδυνη αποστολή έχοντας στο πλευρό του και κάποιους άλλους επικηρυγμένους από την IMF, των οποίων τα κίνητρα δεν είναι και τόσο αθώα.

Margin Call (Ο Δρόμος του Χρήματος)
24 δραματικές ώρες σε έναν αμερικανικό επενδυτικό κολοσσό στις αρχές της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Ένας νέος οικονομικός αναλυτής ανακαλύπτει ένα λάθος στη θεμελιώδη εξίσωση του συστήματος, οι επιπτώσεις του οποίου απειλούν με κατάρρευση όχι μόνο την εταιρία αλλά και ολόκληρο το οικονομικό σύστημα του δυτικού κόσμου.

The Change-Up (Αλλάζουμε;)
Δύο διαμετρικά αντίθετου χαρακτήρα άντρες, φίλοι από παιδιά, έπειτα από ένα βράδυ μεθυσιού, εύχονται να είχε ο ένας τη ζωή του άλλου και επειδή... κάποια πράγματα καλό είναι ούτε καν να τα ξεστομίζει κανείς, η ευχή τους πιάνει! Έτσι, ο ένας μπαίνει στο σώμα του άλλου και καλείται να ζήσει μια ζωή τελείως διαφορετική από τη συνηθισμένη του.

Alvin & The Chipmunks: Chip-Wrecked (O Άλβιν και η Παρέα του 3)
Ο Alvin, ο Simon, ο Theodor και οι Chipets κάνουν διακοπές σε ένα πολυτελές κρουαζιερόπλοιο, που έχουν μετατρέψει σε προσωπικό τους παιδότοπο, όταν ναυαγούν σε ένα ερημονήσι. Ενώ ο Dave γίνεται πυρ και μανία, τα χαριτωμένα ζωάκια κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα: τραγουδούν, χορεύουν και γενικώς φέρνουν τα πάνω κάτω.

Take Shelter (To Καταφύγιο)
Σε μία μικρή πόλη, ο Curtis LaForche έχει αποκαλυπτικά όνειρα και οράματα τα οποία όμως δεν μοιράζεται με την οικογένειά του, την γυναίκα του Samantha και την κόρη του Hannah. Ο ίδιος επικεντρώνεται στο κτίσιμο ενός καταφυγίου που θα προστατέψει εκείνον και την οικογένειά του από την βιβλική καταστροφή που βλέπει στα όνειρά του.

Michael
Ένα δράμα που επικεντρώνεται σε μια περίοδο πέντε μηνών από τη ζωή ενός παιδόφιλου που έχει απαγάγει ένα αγόρι και το κρατά κλειδωμένο στο υπόγειό του. Η ταινία περιγράφει τους τελευταίους μήνες της ακούσιας συμβίωσης του 10χρονου Βόλφγκανγκ με τον 35χρονο Μίχαελ.

Die 3 Groschen-Oper//L'opéra de Quat' Sous (Η Όπερα Της Πεντάρας)
Πρωταγωνιστές, ένας στυγνός «επιχειρηματίας» με εταιρεία-βιτρίνα που εκμεταλλεύεται τους επαίτες του Λονδίνου αλλά δηλώνει φτωχός, ένας επίορκος αστυνομικός, ένας ληστής που λιγουρεύεται τα μεγάλα «πορτοφόλια», μια διάσημη πόρνη. Πρόκειται για μορφές βγαλμένες από τη φαντασία του Μπρεχτ με φόντο την αστική τάξη του βικτοριανού Λονδίνου.