Οι ταινίες της εβδομάδας

Οι ταινίες της εβδομάδας

Όλες οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα σήμερα στις αίθουσες της χώρας.

J.Edgar
Ο Clint Eastwood επιστρέφει δυναμικά στη μεγάλη οθόνη με τον Leonardo DiCaprio στο πλευρό του να δίνει ίσως την καλύτερη ερμηνεία της ζωής του. Η ζωή του J.Edgar Hoover, διευθυντή του Γραφείου Ερευνών και αργότερα του FBI για 5 ολόκληρες δεκαετίες, και για πολλούς του ισχυρότερου άντρα των ΗΠΑ κατά τον 20ο αιώνα, μέσα από τη μάτια και την ερμηνεία δύο μεγάλων αντρών του κινηματογράφου.

Μάρθα Μάρσι Μέι Μαρλίν («Martha Marcy May Marlene»)
Η Martha δραπετεύει από ένα καταπιεστικό κοινόβιο-θρησκευτική σέχτα, όπου για δύο χρόνια ζούσε με το όνομα Marcy May, και καταφεύγει στο σπίτι της μεγαλύτερης αδερφής και του κουνιάδου της. Οι οδυνηρές αναμνήσεις και η όλο και αυξανόμενη παράνοιά της όμως την κάνουν να νιώθει παγιδευμένη. Η μικρότερη αδερφή Olsen, Elizabeth, κάνει το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο και αφήνει τους πάντες με το στόμα ανοιχτό, σε μια εξαιρετική ταινία από τον Sean Durkin.

Το Άλογο του Πολέμου («War Horse»)
Ο νεαρός Albert αναλαμβάνει να εκπαιδεύσει το νέο, ατίθασο άλογο του πατέρα του, τον Joy, και δένεται με μια ξεχωριστή σχέση μαζί του. Ο πατέρας του, όμως, πνιγμένος από τα χρέη, αναγκάζεται να πουλήσει το άλογο στον στρατό τη στιγμή που ξεκινά ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος. Ο Albert κατατάσσεται στον στρατό με σκοπό να βρει τον Joy, και δεν παύει να τον αναζητά παρά τα χρόνια που περνούν και τα στρατόπεδα που αλλάζουν και οι δύο. «Επική» ταινία του Steven Spielberg που σίγουρα θα σας συγκινήσει (εδώ πλάνταξε η Kate Middleton), με τους Jeremy Irvine, Emily Watson, David Thewlis, Peter Mullan κ.α.

Ο Τελευταίος Χορευτής του Μάο («Mao's Last Dancer»)
Βιογραφικό δράμα του 2009 σε σκηνοθεσία Bruce Beresford («Ο Σοφέρ της Κυρίας Νταίζη»), γύρω από τη ζωή του χορευτή Li Cunxin. Ο 11χρονος Li εγκαταλείπει το χωριό του για το Πεκίνο, αποφασισμένος να σπουδάσει μπαλέτο. Όταν είναι πλέον φτασμένος χορευτής, πηγαίνει στο Houston, ερωτεύεται μια Αμερικανίδα χορεύτρια και αποφασίζει να ζητήσει πολιτικό άσυλο για να μείνει για πάντα εκεί.

Η Πιο Σκοτεινή Ώρα («The Darkest Hour»)
Λίγο επιστημονική φαντασία, λίγο θρίλερ, λίγο περιπέτεια, στο τέλος όμως τίποτα περισσότερο από μια κλασική αμερικανιά που δεν έχει να πει τίποτα καινούργιο στον θεατή, η ταινία του Chris Gorak ακολουθεί μια αταίριαστη ομάδα πέντε νεαρών που καταφέρνει να επιζήσει από την εισβολή εξωγήινων στο κέντρο της Μόσχας και αποφασίζει να πολεμήσει με αυτοσχέδια όπλα τον αόρατο εχθρό που απειλεί την ανθρωπότητα. Σίγουρα θα έχετε κάτι καλύτερο να κάνετε.