Οι ταινίες της εβδομάδας

Οι ταινίες της εβδομάδας

Όλες οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα σήμερα στις αίθουσες της πόλης.

Οι Απόγονοι («The Descendants»)
Η ταινία του ελληνικής καταγωγής Alexander Payne με πρωταγωνιστή τον George Clooney σε μία από τις καλύτερες ερμηνείες της ζωής του, προτάθηκε πρόσφατα για 5 Όσκαρ και είναι ένα από τα must-see φιλμ της χρονιάς. Ο Matt King είναι ένας ευκατάστατος Χαβανέζος δικηγόρος και σχετικά αδιάφορος πατέρας δύο κοριτσιών. Όταν η γυναίκα του τραυματίζεται σοβαρά και πέφτει σε κώμα, ο King αναγκάζεται να επανεξετάσει τη ζωή του και να αναθεωρήσει τη σχέση του με τις κόρες του αλλά και με τον ίδιο τον εαυτό του.

Παράδεισος
Ελληνική ταινία σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Φαφούτη, με τους Χρήστο Λούλη, Όλια Λαζαρίδου, Νατάσα Ζάγκα, Ερρίκο Λίτση και Μιχάλη Φωτόπουλο. Κατά τη διάρκεια του πατρινού καρναβαλιού, τέσσερα ζευγάρια διασταυρώνουν τις αναπάντεχες ερωτικές ιστορίες τους. Η ταινία συμμετείχε στο διεθνές διαγωνιστικό του τελευταίου φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Στενά Περιθώρια («Man on a Ledge»)
Ένας πρώην κατάδικος, τελειώνει το γεύμα του στο πολυτελές δωμάτιο του ξενοδοχείου του, γράφει ένα αποχαιρετιστήριο σημείωμα, σκουπίζει τα αποτυπώματά του και βγαίνει στο περβάζι του παραθύρου του στον 30ο όροφο, απειλώντας να πηδήξει στο κενό. Προσπαθεί όμως όντως να αυτοκτονήσει ή είναι όλα ένα κόλπο εκδίκησης; Αστυνομική περιπέτεια του Asger Leth με τους Sam Worthington, Elizabeth Banks και Jamie Bell στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Champions: Μια Αστεία Ιστορία
Μερικοί από τους πιο σπουδαίους και ενδιαφέροντες ανθρώπους του ελληνικού σινεμά, από τον Παντελή Βούλγαρη και τον πρόσφατα αδικοχαμένο Θόδωρο Αγγελόπουλο μέχρι καθηγητές και φοιτητές, μιλούν για την κινηματογραφική παιδεία στη χώρα μας σε ένα ντοκιμαντέρ που θα τραβήξει την προσοχή όσων ασχολούνται με το «άθλημα». Η σκηνοθεσία είναι του Γαβριήλ Τζάφκα.

Το Κουτί της Πανδώρας («Pandora's Box»)
Μία από τις κλασικότερες ταινίες του βωβού σινεμά, το αριστούργημα του Γερμανού σκηνοθέτη George Wilhelm Pabst αφηγείται την ιστορία ενός κοριτσιού της νύχτας που γίνεται προστατευόμενη ενός μεγαλοεκδότη και στη συνέχεια τον παντρεύεται με απρόσμενες συνέπειες για τη ζωή της. Η Louise Brooks έγραψε ιστορία στον ρόλο της Lulu, τόσο για την ερμηνεία όσο και με το κούρεμά της.

Underworld: Η Αναγέννηση («Underworld: Awakening»)
Το 4ο μέρος της διάσημης πλέον ταινίας που εξιστορεί την αιώνια μάχη μεταξύ βρικολάκων και λυκανθρώπων με εντυπωσιακά εφέ, στυλιζαρισμένες μάχες σε slow motion και σενάριο δέκα, το πολύ, γραμμών, είναι εδώ για να φέρει πάλι λεφτά στα ταμεία, με την Kate Beckinsale να περιφέρεται από σκηνή σε σκηνή μέσα στη μαύρη, vinyl φόρμα της, τινάζοντας τις τούφες από το πρόσωπό της. Αυτή τη φορά, οι άνθρωποι ανακαλύπτουν την ύπαρξη των Βαμπίρ και των Λύκανς, και ξεκινούν μια γιγάντια επιχείρηση εξόντωσής τους. Κάποια χρόνια μετά, η Σελίν ξυπνά σε έναν διαφορετικό κόσμο γεμάτο πολλές εκπλήξεις. Οι θεατές, από την άλλη, συνεχίζουν να χασμουριούνται.