Οι ταινίες της εβδομάδας

Οι ταινίες της εβδομάδας

Όλες οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα σήμερα στις αίθουσες της πόλης.

Άδικος Κόσμος
Η εκπληκτική ταινία του Φίλιππου Τσίτου που κέρδισε Βραβείο Σκηνοθεσίας και Πρώτου Αντρικού Ρόλου στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν για την υπέροχη ερμηνεία του Αντώνη Καφετζόπουλου, διηγείται την συγκινητική ιστορία ενός ανθρώπου της διπλανής πόρτας και μιλά κατευθείαν στη ψυχή του θεατή. Ένας προανακριτής της αστυνομίας, στην προσπάθειά του να σώσει έναν άδικα κατηγορούμενο, σκοτώνει κατά λάθος έναν εκβιαστή. Οι σχέσεις του με τους μάρτυρες του εγκλήματος αρχίζουν να περιπλέκονται επικίνδυνα, ειδικά όταν στη μέση μπαίνει ο έρωτας.

Ο Θεός της Σφαγής («Carnage»)
Βασισμένη στο ομώνυμο και βραβευμένο με Τόνι, θεατρικό έργο της Γιασμίν Ρέζα, η νέα ταινία του δαιμόνιου Roman Polanski διαδραματίζεται μέσα σε τέσσερις τοίχους, όπου δύο ζευγάρια γονιών συναντιούνται για να συζητήσουν για τον καβγά που είχαν τα παιδιά τους στο σχολείο και τον ελαφρύ τραυματισμό του ενός από αυτά. Το πρωταγωνιστικό κουαρτέτο, Jodie Foster, Kate Winslet, John C. Reily και Christoph Walts, δίνει ρέστα ερμηνειών και απεικονίζει εξαιρετικά τον αστικό καθωσπρεπισμό μέσω σάτιρας, βιτριολικού χιούμορ, δράματος και θρίλερ.

Το Χρονικό («Chronicle»)
Ο πρωτοεμφανιζόμενος Josh Trank σκηνοθετεί μια περιπέτεια δράσης, η οποία είναι ταυτόχρονα κι ένα ψυχολογικό δράμα ενηλικίωσης, που κινείται μεταξύ ντοκιμαντερίστικης αισθητικής και κλασικής αμερικάνικης περιπέτειας. Τρεις νεαροί συμμαθητές αποκτούν ξαφνικά τηλεκινητικές και υπερφυσικές ικανότητες, τις οποίες όμως σύντομα συνειδητοποιούν πως δεν μπορούν να ελέγξουν.

The Muppets
Τα λόγια είναι περιττά για τους πιο διάσημους τριχωτούς χαρακτήρες της μικρής οθόνης. Η ξεκαρδιστική παρέα του Kermit του βάτραχου έρχεται στη μεγάλη οθόνη αυτή τη φορά, με σκοπό να σώσουν το θέατρό τους από έναν αδίστακτο μεγιστάνα. Στο πλευρό τους θα έχουν τρεις φανατικούς θαυμαστές τους για βοήθεια, οι οποίοι δεν είναι άλλοι από τους Jason Segel, Amy Adams και Jack Black.