Οι ταινίες της εβδομάδας

Οι ταινίες της εβδομάδας

Όλες οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα σήμερα στις αίθουσες της πόλης.

Shame
Μία από τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες του 2012, με πρωταγωνιστή την νέα μας αδυναμία, τόσο σαν ηθοποιό όσο και σαν άντρα, Michael Fassbender και σκηνοθέτη τον πάντα ανατρεπτικό Steve McQueen. Ο εθισμένος στο σεξ Brandon, προσπαθεί να χειριστεί την προσωπική του ζωή η οποία περιπλέκεται ακόμα περισσότερο όταν η αδερφή του (Carey Mulligan) έρχεται απροειδοποίητα και εγκαθίσταται στο διαμέρισμά του. Βραβείο ερμηνείας και κριτικών στο Φεστιβάλ Βενετίας και υποψηφιότητα στις Χρυσές Σφαίρες για τον υπέροχο Fassbender.

Albert Nobbs
Μια δραματική ταινία εποχής που ήταν το όνειρο ζωής της πρωταγωνίστριας Glenn Close, η οποία ανέλαβε επίσης το σενάριο και την παραγωγή. Στο Δουβλίνο του 19ου αιώνα μια γυναίκα προσπαθεί να επιβιώσει ντυμένη άντρας και δουλεύοντας για 30 χρόνια ως υπάλληλος ξενοδοχείου, με το όνομα Albert Nobbs. Τρεις υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα και άλλες τόσες στα επερχόμενα Όσκαρ.

Και ο Κλήρος Έπεσε στον Σμάιλι («Tinker Taylor Soldier Spy»)
Κατασκοπικό θρίλερ με 60s αισθητική και λογική, δαιδαλώδες σενάριο και υπέροχη ατμοσφαιρική σκηνοθεσία από τον Tomas Alfredson, με πρωταγωνιστικά ονόματα τους «τεράστιους» Gary Oldman και Colin Firth. Στις αρχές του '70, ο Βρετανός πράκτορας George Smiley επιστρέφει στην ενεργό δράση για να ανακαλύψει έναν κατάσκοπο των Σοβιετικών που δουλεύει στην υπηρεσία του. Τρεις υποψηφιότητες για Όσκαρ και 11 για Bafta, για μια ταινία που είναι αυτό που λέμε «άχαστη».

Η Γυναίκα με τα Μαύρα («The Woman In Black»)
Ο Daniel Radcliffe στον πρώτο κινηματογραφικό του ρόλο μετά τον Harry Potter, έρχεται με την πιο τρομακτική ταινία της χρονιάς για να μας αποδείξει πως η καριέρα του δεν θα τελειώσει μαζί με τον μικρό μάγο. Και τον πιστεύουμε. Ένας νεαρός, και πρόσφατα χήρος, δικηγόρος ταξιδεύει από το βικτοριανό Λονδίνο σε μια απομονωμένη εξοχική έπαυλη για να τακτοποιήσει μια υπόθεση κληρονομιάς. Οι κάτοικοι του γειτονικού χωριού είναι απρόθυμοι να τον βοηθήσουν, ενώ η μυστηριώδης φιγούρα μιας μαυροντυμένης γυναίκας αρχίζει να εμφανίζεται απροειδοποίητα μπροστά του.

Ο Κύκλος του Έρωτα («La Ronde»)
Τεράστια επιτυχία του 1950, αυτή η γαλλική σινεφίλ ταινία του μετρ της κινηματογραφικής κομψότητας Max Ophuls, απαρτίζεται από δέκα ερωτικές βινιέτες, καθεμία για ένα διαφορετικό ζευγάρι εραστών στην Βιέννη του 1900.

One for the Money
Κλασική κομεντί με την κλασική, πλέον, πρωταγωνίστρια των κομεντί, Katherine Heigl, η οποία υποδύεται την άνεργη και άφραγκη Stephanie, η οποία πιάνει δουλειά σε ένα γραφείο εγγυήσεων κρατουμένων και αναλαμβάνει να φέρει στο δικαστήριο έναν πρώην αστυνομικό που κατηγορείται για φόνο –ο οποίος όμως τυγχάνει να είναι και παλιό της φλερτ. Σε DVD και πολύ της είναι, για να είμαστε ειλικρινείς.

Star Wars, Επεισόδιο 1: Η Αόρατη Απειλή (3D) («Star Wars: Episode 1 – The Phantom Menace (3D»)
Τα λόγια είναι περιττά για το έπος των Jedi του George Lucas, το οποίο επανεκδίδεται σε 3D με πρώτη κυκλοφορία το πρώτο επεισόδιο της εξαλογίας, για να μάθουν με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο οι νεότεροι πως ξεκίνησαν όλα και να αναπολήσουν οι παλιότεροι την μεγαλύτερη διαστημική περιπέτεια που έγινε ποτέ.

Jack and Jill
Το στόρι θέλει τον Jack, έναν επιτυχημένο διαφημιστή που αναλαμβάνει να κλείσει μια δουλειά με τον Al Pacino, να δέχεται επίσκεψη από την δίδυμη αδερφή του την Ημέρα των Ευχαριστιών, η οποία του κάνει άνω κάτω τη ζωή και αρνείται να φύγει μετά το πέρας των διακοπών. Η πραγματικότητα, θέλει τον Adam Sandler σε ένα ρεσιτάλ κακού χιούμορ, παίζοντας και τους δύο ρόλους, τον Al Pacino στον χειρότερο ρόλο της καριέρας του που δεν δικαιολογείται ακόμα κι αν έχει απελπιστική ανάγκη από λεφτά, και μια ταινία που καλό θα ήταν να μην είχε γυριστεί ποτέ. Τόσο για αυτούς όσο, κυρίως, για εμάς.