Βουτιά στο «Άδυτο» με την υπογραφή του James Cameron

Βουτιά στο «Άδυτο» με την υπογραφή του James Cameron

Τρισδιάστατη κατάδυση στο πιο όμορφο και ανεξερεύνητο σύστημα σπηλαίων του κόσμου στη μεγάλη οθόνη.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σεναριογράφος και παραγωγός James Cameron μπορεί να μην έχει ακόμα έτοιμη την επόμενη ταινία του (αυτό έλειπε, από τον «Τιτανικό» μέχρι το «Avatar» μεσολάβησαν περισσότερα από 10 χρόνια) αλλά επιμελήθηκε την παραγωγή αυτής της τρισδιάστατης περιπέτειας με φόντο τον -πολύ αγαπημένο του- βυθό, που βασίστηκε σε πραγματικά γεγονότα.

Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στη δημιουργία του «Sanctum» ήταν η αναπαράσταση ενός ρεαλιστικού υποβρύχιου κόσμου που λίγοι έχουν δει. Όλες οι υποβρύχιες σκηνές έλαβαν χώρα σε μια μεγάλη δεξαμενή -40 μέτρα μήκος, 30 μέτρα πλάτος, 7 μέτρα βάθος που περιείχε 7.2 εκατομμύρια λίτρα νερό- στα Village Roadshow Studios, στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας. Οι κάμερες που χρησιμοποιήθηκαν είναι οι ίδιες με αυτές που εφευρέθηκαν για το επικό «Avatar».

Το έργο

Μια ομάδα δυτών υποβρυχίων σπηλαίων καταδύεται στο πιο όμορφο και ανεξερεύνητο σύστημα σπηλαίων του κόσμου. Την αποτελούν ο Frank, ένας δεξιοτέχνης εξερευνητής, ο 17χρονος γιος του, Josh, και ο δισεκατομμυριούχος χρηματοδότης Carl. Όταν μια τροπική καταιγίδα ξεσπά ξαφνικά, η μόνη διέξοδος τους αποκόπτεται λόγω μεγάλης ροής νερού, αναγκάζοντάς τους έτσι να μετακινηθούν. Πρέπει γρήγορα να καταστρώσουν ένα σχέδιο για να βγουν ζωντανοί από το υποβρύχιο αυτό σπήλαιο που δεν συγχωρεί κανένα λάθος...

Info: η ταινία κυκλοφορεί στους κινηματογράφους στις 10 Φεβρουαρίου 2011.