Οι ταινίες της εβδομάδας

Οι ταινίες της εβδομάδας

Όλες οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα σήμερα στις αίθουσες της πόλης.

Το Μικρό Σπίτι στο Δάσος («The Cabin in the Woods»)
Πέντε φίλοι φεύγουν για ένα Σαββατοκύριακο σε ένα απομονωμένο σπίτι στο δάσος για να κάνουν διακοπές. Αυτό που δεν γνωρίζουν, όμως, είναι πως παρακολουθούνται με κάμερες από μια ομάδα τεχνικών, η οποία πρόκειται να τους υποβάλλει σε μια θανάσιμη δοκιμασία. Σας θυμίζει κάτι; Ναι, το σενάριο είναι εντελώς κλασικό, η ίδια η ταινία όμως επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις. Πρωταγωνιστούν οι Chris Hemsworth, Kristen Connolly, Richard Jenkins και Bradley Whitford ενώ στην σκηνοθεσία βρίσκεται ο Drew Goddard.

Πειρατές! 3D («The Pirates! Band of Misfits»)
Μια απολαυστική παρωδία των πειρατικών ταινιών από την ομάδα animation του «Οι Κότες το ´σκασαν» και φλεγματικό, βρετανικό χιούμορ. Ο πειρατής Καπετάνιος και το πλήρωμά του προσπαθούν να βρουν τη μεγάλη μπάζα που θα τους κερδίσει το πειρατικό βραβείο της χρονιάς, γυρίζοντας τις θάλασσες αλλά και τους σκοτεινούς δρόμους του Λονδίνου. Μια συνάντηση όμως με τον Δαρβίνο, θα τους αλλάξει τα σχέδια. Το λαμπερό κάστινγκ έχει τις φωνές των Hugh Grant, Salma Hayek, Jeremy Piven, David Tennant κ.α.

Η Κάλπικη Λίρα
Η κλασική, διαχρονική ταινία του Γιώργου Τζαβέλλα για την κάλπικη λίρα που αλλάζει χέρια και μπλέκει τις ιστορίες διαφόρων ανθρώπων, από αυτή ενός παραχαράκτη μέχρι εκείνη μιας φτωχής κοπέλας, με τις εκπληκτικές ερμηνείες των αξέχαστων Μίμη Φωτόπουλου, Δημήτρη Χορν, Έλλης Λαμπέτη, Ορέστη Μακρή, Βασίλη Λογοθετίδη και Σπεράντζας Βρανά. Η ταινία προβάλλεται ψηφιακά επεξεργασμένη και ανακαινισμένη στην εντέλεια για να την απολαύσουμε ξανά στη μεγάλη οθόνη.

Οι Καλοκαιρινές Διακοπές Μου («How I Spent My Summer Vacation / Get the gringo»)
Ο Mel Gibson είναι ένας Αμερικανός ληστής που προσπαθεί να περάσει τα σύνορα, αλλά συλλαμβάνεται και καταλήγει σε μια κακόφημη μεξικάνικη φυλακή του Μεξικό, στην οποία πρέπει να βρει τρόπο να επιβιώσει. Ο ηθοποιός συνυπογράφει και το σενάριο της ταινίας, η οποία παρά το περιπετειώδες στοιχείο της διαθέτει πολύ χιούμορ και ρεαλισμό. Η φυλακή, δε, υπήρχε και στην πραγματικότητα, στην Τijuana, λεγόταν «El Pueblito» και ήταν μια πραγματική κόλαση, γι᾽αυτό και έκλεισε πριν δέκα χρόνια.

Streetdance 2
Ποιος νοιάζεται για το σενάριο (το οποίο είναι ανύπαρκτο), όταν έχεις για πρωταγωνίστρια μία από τις καλύτερες χορεύτριες streetdance -και όχι μόνο- στον κόσμο, και προσωπική επιλογή της Madonna για τις περιοδείες της; Η Sofia Butella κλέβει τα βλέμματα σε μια ταινία που βλέπεις μόνο για τα χορευτικά εφέ και, φυσικά, αν δεν έχεις απολύτως τίποτα καλύτερο να κάνεις. Που δηλαδή σίγουρα κάτι θα βρεις.

Καθρέφτη, Καθρεφτάκι μου («Mirror Mirror»)
Μια φρέσκια, πρωτότυπη και άκρως διασκεδαστική διασκευή του κλασικού παραμυθιού της Χιονάτης, με την Julia Roberts στον ρόλο της Κακιάς Βασίλισσας να το διασκεδάζει με την ψυχή της. Μάθετε περισσότερα εδώ και εδώ.