Τα πιο τρομακτικά παιδιά στην ιστορία του κινηματογράφου

Τα πιο τρομακτικά παιδιά στην ιστορία του κινηματογράφου

Για καλό και για κακό, μην διαβάσετε αυτό το κείμενο βράδυ, στο σπίτι, μόνοι.

Ακόμα και αυτοί που δεν αγαπούν τα θρίλερ, πιάνουν κατά καιρούς τον εαυτό τους να θέλει να δει μια ταινία τρόμου. Είναι κάτι σαν ψυχαναγκασμός, σαν να θέλει σώνει και ντε ο οργανισμός μας να τρομάξει, έστω και αν καταλήξουμε να βλέπουμε την μισή ταινία με την παλάμη μπροστά από τα μάτια μας. Το ανθρώπινο γένος κουβαλούσε πάντα, άλλωστε, μια γερή δόση μαζοχισμού στο dna του.

Μετά από αυτή την παραδοχή, λοιπόν, έρχεται μία ακόμα, την οποία πιστεύω πως συμμεριζόμαστε όλοι. Δεν υπάρχει πιο τρομακτικό πράγμα σε ένα θρίλερ, από «το σατανικό παιδί». Μπορεί να είναι από φάντασμα με απωθημένα μέχρι τον ίδιο τον Διάβολο -ή και κάτι ακόμα χειρότερο. Σε κάθε περίπτωση όμως, είναι αυτός ο χαρακτήρας της ταινίας που θα μας κάνει να κοιμόμαστε με ανοιχτό το φως για κανένα μήνα.

Ο Peter Schneider από το Mostly Movies, λοιπόν, είτε γιατί ήθελε να ξορκίσει αυτόν τον φόβο από μέσα του με ομοιοπαθητική, είτε γιατί είναι τελείως αναίσθητος απέναντι στο συγκεκριμένο θέμα, είτε γιατί κουβαλά λίγο παραπάνω μαζοχισμό στο dna του από εμάς τους υπόλοιπους, έψαξε και βρήκε τα 39 πιο τρομακτικά παιδιά στην ιστορία του σελιλόιντ και δημιούργησε ένα βίντεο 2 λεπτών και 38 δευτερολέπτων με χαρακτηριστικές σκηνές από τις εν λόγω ταινίες. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον, και δεν χρησιμοποίησα τη λέξη «ενδιαφέρον» τυχαία. Μου φάνηκε πιο πρέπουσα από το «ας πατήσει κάποιος το pause γιατί δεν θα κοιμηθώ απόψε!».

Η λίστα με τις ταινίες από τις οποίες διάλεξε τα παιδιά-εφιάλτες είναι η εξής:

-The Exorcist
- The Omen
- Village of the Damned
- The Shining
- The Orphanage
- Orphan
- Halloween (2007)
- The Good Son
- Dorothy Mills
- The Bad Seed
- We need to talk about Kevin
- The Innocents
- The House by the Cemetery
- Repulsion
- The Others
- Night of the Living Dead
- Dawn of the Dead (2004)
- Ju-on
- Ringu
- The Devil's Backbone
- Let the Right One in
- The Woman in Black
- The Dark
- The Grudge
- Silent Hill
- Pet Sematary
- Trick 'r' Treat
- Halloween
- Alice, Sweet Alice
- Spider Baby
- Let me in
- Who can kill a child?
- Children of the Corn.
- Eden Lake
- The Other
- Firestarter
- Texas Chainsaw Massacre 3 – Leatherface
- Vinyan
- Offspring
- Deliverance
- Cabin Fever

...και καλό θα ήταν να δείτε το βίντεο με παρέα και ιδανικά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Εμάς πάντως μια επιθυμία να δούμε ξανά μερικές από αυτές τις ταινίες, μας δημιουργήθηκε (ο μαζοχισμός που λέγαμε).