Οι 5 πιο πολυαναμενόμενες ταινίες του καλοκαιριού

Οι 5 πιο πολυαναμενόμενες ταινίες του καλοκαιριού

Αυτό το καλοκαίρι τα θερινά σινεμά θα γίνουν το δεύτερο σπίτι μας.

Όπως κάθε καλοκαίρι, έτσι και φέτος, μαζί με την πληθώρα επανεκδόσεων που θα βγουν στην μεγάλη οθόνη, αναμένονται και κάποιες νέες (υπέρ)παραγωγές που ήδη μετράμε με αγωνία τις μέρες μέχρι την προβολή τους. Και, μιας και διακοπές δεν προβλέπεται να πάμε -η περισσότεροι, τουλάχιστον- τι καλύτερο από το να περάσουμε τα καλοκαιρινά βράδια στα θερινά σινεμά της πόλης, μαζί με καλή παρέα και αχνιστό ποπ-κορν (εντάξει, και μια παγωμένη μπυρίτσα); Χωρίς περαιτέρω λόγια, λοιπόν, αυτές είναι οι 5 ταινίες που περιμένουμε πως και πως φέτος το καλοκαίρι:

(κάντε κλικ στον τίτλο για να δείτε τα trailer)

The Dark Knight Rises
Τρίτο και τελευταίο μέρος στην επική τριλογία του Σκοτεινού Ιππότη, διά χειρός Christopher Nolan, το οποίο και μόνο από τα teaser και τα trailer που έχουν κυκλοφορήσει εδώ και καιρό, ξέρεις πως δεν χάνεται για κανένα λόγο. Οκτώ χρόνια μετά το σκάνδαλο που έκανε τον Batman να κρεμάσει την στολή του, μια νέα απειλή, ο τρομοκράτης Bane μαζί με τον «στρατό» του, καταλαμβάνουν το Gotham και σπέρνουν το χάος. Και τότε ο Bruce Wayne αποφασίζει να επιστρέψει για να προστατέψει την πόλη του -η οποία, ωστόσο, τον θεωρεί εχθρό.

Σκηνοθεσία: Christopher Nolan

Πρωταγωνιστούν: Christian Bale, Tom Hardy, Liam Neeson, Joseph Gordon-Levitt, Anne Hathaway, Gary Oldman, Morgan Freeman, Marion Cotillard, Michael Caine

The Amazing Spider-Man
Πριν προλάβετε να πείτε «όχι κι άλλη ταινία με τον Spider-Man, έλεος!», πρέπει να ξέρετε πως πρόκειται για μια εντελώς νέα προσέγγιση πάνω στην κλασική ιστορία του ανθρώπου-αράχνη, με διαφορετικούς συντελεστές και πιο «σκοτεινή» διάθεση. Ο Peter Parker βρίσκεται ακόμα στην εφηβεία και προσπαθεί να καταλάβει γιατί οι γονείς του εξαφανίστηκαν όταν ήταν μικρός. Ταυτόχρονα, καταφέρνει να πλησιάσει τον σχολικό του έρωτα, την Gwen Stacy (ναι, καλά καταλάβατε, δεν υπάρχει Mary Jane σε αυτή τη ταινία), και με τη βοήθειά της να βρει λύση στο μυστήριο, αλλά και στη ζωή, γενικότερα. Η ταινία, εκτός από το φρέσκο σενάριό της, παίρνει έξτρα bonus για το ότι στα γυρίσματά της γνωρίστηκε και ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα ένα από τα πιο χαριτωμένα ζευγάρια του Hollywood, o Andrew Garfield (Spiderman) και η Emma Stone (Gwen).

Σκηνοθεσία: Marc Webb

Πρωταγωνιστούν: Andrew Garfield, Emma Stone, Rhys Ifans, Martin Sheen, Sally Field, Denis Leary

Rock of Ages
Και μόνο το γεγονός πως ο Tom Cruise παίζει τον πιο «κόντρα» ρόλο του από την εποχή του Magnolia, υποδυόμενος τον απόλυτο ροκ σταρ, τραγουδώντας στην πραγματικότητα (!) και δίνοντάς τα όλα πάνω στη σκηνή ενώ ταυτόχρονα επιδεικνύει τους «πέτρινους» κοιλιακούς του, είναι αρκετό για να περιμένεις σαν τρελός αυτή την ταινία. Αν, ωστόσο, θέλετε να μάθετε και το βασικό σενάριο, ορίστε: Βρισκόμαστε στο Los Angeles του 1987, όπου ο Drew και η Sherrie, δύο νέα παιδιά γεμάτα όνειρα, προσπαθούν να πετύχουν στη μεγάλη πόλη. Γνωρίζονται, ερωτεύονται αλλά η σχέση τους θα περάσει από 40 κύματα μέχρι να πέσουν οι τίτλοι τέλους.

Σκηνοθεσία: Adam Shankman
Πρωταγωνιστούν: Diego Boneta, Julianne Hough, Tom Cruise, Alec Baldwin, Russell Brand, Catherine Zeta-Jones

The Dictator
Ο Sacha Baron Cohen επιστρέφει με τρελή όρεξη να σαρκάσει τους πάντες και τα πάντα για άλλη μια φορά, με κεντρικό στόχο τον θεσμό της Δημοκρατίας και πως τον εκλαμβάνεται ένας δικτάτορας (πάει πουθενά το μυαλό σας;). Ο Haffaz Alladeen είναι ο εκκεντρικός δικτάτορας του πλούσιου κράτους της Wadiya, γεμάτος εγωισμό και αδίστακτα ένστικτα, ο οποίος εκτελεί οποιονδήποτε διαφωνεί μαζί του. Ο ΟΗΕ τον καλεί για να του εκφράσει την ανησυχία του για το πυρηνικό πρόγραμμα που θέλει να εφαρμόσει, και ο Alladeen μεταφέρει την ανεκδιήγητη περσόνα του στην Ευρώπη. Cohen είναι αυτός, θα σε κάνει να κολλήσεις μαζί του θες δεν θες...

Σκηνοθεσία: Larry Charles
Πρωταγωνιστούν: Sacha Baron Cohen, Anna Faris, Ben Kingsley

Madagascar 3: Europe's Most Wanted
Τι κι αν είναι ταινία κινουμένων σχεδίων; Από το πρώτο κιόλας μέρος της τριλογίας της Dreamworks, η ιδιόρρυθμη παρέα του ζωολογικού κήπου της Νέας Υόρκης κατάφερε να μας κάνει να την λατρέψουμε, από το ψωνισμένο λιοντάρι και την υποχόνδρια καμηλοπάρδαλη μέχρι τον τρελό βασιλιά της ζούγκλας Julien και, φυσικά, τους πιγκουίνους με τις στρατιωτικές ψυχώσεις. Στο Madagascar 3, ο Alex, o Marty, η Gloria και ο Melman προσπαθούν ακόμα να επιστρέψουν στη Νέα Υόρκη, αλλά πρέπει πρώτα να βρουν τους πιγκουίνους. Έτσι, ταξιδεύουν στο Monte Carlo, όπου μαζί με τους πιγκουίνους βρίσκουν τον βασιλιά Julian και τη παρέα του, αλλά και ένα llama-perfomer. Πως θα καταφέρει τώρα μια τέτοια παρέα να ταξιδέψει κατά μήκος της Ευρώπης χωρίς να τραβήξει την προσοχή; Πολύ απλά: θα γίνουν μέλη ενός πλανόδιου τσίρκου.

Σκηνοθεσία: Eric Darnell, Tom McGrath, Conrad Vernon
Με τις φωνές των: Ben Stiller, Chris Rock, David Schwimmer, Jada Pinkett Smith, Sacha Baron Cohen, Cedric the Entertainer, Frances McDormand, Jessica Chastain