Οι ταινίες της εβδομάδας

Οι ταινίες της εβδομάδας

Όλες οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα σήμερα στις αίθουσες της πόλης.

Brave
Η θαυματουργή Pixar επιστρέφει, με το πρώτο της animation εποχής που όμως δεν συμβιβάζεται με τα κλισέ των αντίστοιχων ταινιών. Η νεαρή και ατίθαση πριγκίπισσα Μερίντα, αναγκάζεται από τους γονείς της να δεχτεί τους υποψήφιους μνηστήρες της ώστε να διαλέξει κάποιον από αυτούς. Στην προσπάθειά της, όμως, να το αποφύγει, θα παραγγείλει ένα ξόρκι από μια μάγισσα που όχι μόνο δε θα βοηθήσει αλλά θα φέρει άνω-κάτω το βασίλειο και θα θέσει σε κίνδυνο τη ζωή της μαμάς της. Και τότε η Μερίντα θα πρέπει να βρει τη λύση.

Killer Joe
Ένας νεαρός έμπορος ναρκωτικών φτάνει να χρωστάει τόσα πολλά που η ζωή του βρίσκεται πλέον σε κίνδυνο. Έτσι στρέφεται σε έναν επαγγελματία εκτελεστή και του αναθέτει να σκοτώσει τη κακιασμένη μητέρα του ώστε να παραλάβει τα λεφτά της ασφάλειας. Τίποτα όμως, αλλά τίποτα, δεν πάει βάσει σχεδίου. Ο Matthew McConaughey σε έναν από τους καλύτερους ρόλους του και μια ταινία που θα συζητηθεί.

Η Σκύλα («Scarlet Street»)
H επανέκδοση της σκοτεινής, νουάρ και ψυχρά ρεαλιστικής ταινίας του 1945, από τον μετρ του γερμανικού εξπρεσιονισμού, Fritz Lang. Ένας παντρεμένος ταμίας τράπεζας σε κρίση μέσης ηλικίας, ερωτεύεται μια νεαρή γυναίκα η οποία όμως τον περνά για ένα διάσημο ζωγράφο. Ο εραστής της την πείθει να τον εκμεταλλευτούν ώστε να του αρπάξουν όλη την περιουσία, και αυτό κάνουν, όταν όμως η αλήθεια θα αποκαλυφθεί οι συνέπειες θα είναι τραγικές.

Το Κορίτσι με τα Πορτοκάλια («Appelsinpiken / Orange Girl»)
Δράμα αλλά και μια ιστορία αγάπης από τη Νορβηγία, η οποία θέτει ερωτήσεις για την ίδια μας την ύπαρξη. Όταν ο νεαρός Γκέοργκ Όλεβ λαμβάνει στα 16α γενέθλιά του ένα γράμμα που του είχε αφήσει ο πατέρας του, Γιαν, πριν πεθάνει, το παρελθόν και η ιστορία του πρώτου του έρωτα έρχονται να δώσουν μερικά πολύτιμα μαθήματα στον Γκέοργκ και να του αλλάξουν τη ζωή μια για πάντα.

Στη Σκιά της Αμφιβολίας («Shadow of a Doubt»)
Άλλη μια επανέκδοση, αυτή τη φορά του 1943 και από τα χέρια του θρυλικού Άλφρεντ Χίτσκοκ. Μια νεαρή κοπέλα αρχίζει να υποψιάζεται πως ο «θείος Τσάρλι» που επισκέπτεται την οικογένειά της στην Καλιφόρνια, μπορεί να μην είναι ο φιλικός και αθώος άντρας που δείχνει, αλλά ένας καταζητούμενος κατά συρροή δολοφόνος.

Resident Evil: Η Τιμωρία («Resident Evil: Retribution»)
Το νέο κομμάτι της επικής σειράς ζόμπι δεν θα είχε απολύτως τίποτα να πει, καθώς είναι ίσως η χειρότερη ταινία της σειράς, ευτυχώς όμως για τους θεατές, η Milla Jovovich ως Alice, στη προσπάθειά της να σταματήσει τα σχέδια της Umbrella Corp και να καταστρέψει το αρχηγείο της, προσφέρει μερικές διασκεδαστικές ώρες μέσα στη σκοτεινή αίθουσα. Μαζί της στο σχέδιο για διάσωση του κόσμου από τα ζόμπι, αυτή τη φορά, μια επίλεκτη ομάδα αντιστασιακών.

Νικώντας το Σκοτάδι («In Darkness»)
Ένας διαρρήκτης και μικροαπατεώνας στο κατεχόμενο από τους Ναζί Λβοβ της Πολωνίας, αναλαμβάνει να φυγαδεύσει μια ομάδα Εβραίων μέσω των υπονόμων της πόλης. Ενώ όμως στην αρχή ενδιαφερόταν μόνο για τα χρήματά τους, στην προσπάθεια να τους σώσει θα ρισκάρει κάποια στιγμή μέχρι και την ίδια του τη ζωή. Ένα ιστορικό δράμα από την Πολωνία, βασισμένο σε αληθινά γεγονότα και ήδη υποψήφιο για ξενόγλωσσο Όσκαρ.