Το trailer της νέας ταινίας του Κωνσταντίνου Γιάνναρη «Άνθρωπος στη θάλασσα»

Το trailer της νέας ταινίας του Κωνσταντίνου Γιάνναρη «Άνθρωπος στη θάλασσα»

Η νέα ταινία αφιερωμένη στους μετανάστες από τον έλληνα δημιουργό η οποία έκανε  το ντεμπούτο της στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.

Το trailer της νέας ταινίας του Κωνσταντίνου Γιάνναρη «Άνθρωπος στη θάλασσα», η οποια και προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, μας δίνει μια μικρή ιδέα γύρω από την κινηματογραφική ιστορία την οποία αφηγείται ο σκηνοθέτης. Η ταινία του δημιουργού των ταινιών «Όμηρος», «Δεκαπενταύγουστος» και «Απ΄την Άκρη της Πόλης» καταγράφει την ιστορία διάσωσης μιας ομάδας λαθρομεταναστών από έναν Έλληνα καπετάνιο.

Όσον αφορά τη θεματολογία και την σχέση θεατή και φιλμ ο σκηνοθέτης δήλωσε στην συνέντευξη τύπου μετά την προβολή του «Άνθρωπος στη θάλασσα» στη Μπερλινάλε: «Στο επίκεντρο της ταινίας μου βρίσκεται ένας μέσος Ευρωπαίος, το πως συμπεριφέρεται, πως σκέφτεται και τι αισθάνεται. Ο πρωταγωνιστής βιώνει μια μεγάλη γκάμα αισθημάτων και εμπειριών: στην αρχή μια στάση ανοχής και πατερναλιστικής ανησυχίας για τους νεαρούς πρόσφυγες, μετά μίσος και ξενοφοβία, ενώ στο τέλος κάνει την υπέρβαση παίρνοντας το μέρος των παιδιών».