Συνέντευξη με τον τραγουδιστή των James, Tim Booth

Συνέντευξη με τον τραγουδιστή των James, Tim Booth

Οι James επιστρέφουν στην Ελλάδα και ο τραγουδιστής τους, Tim Booth αποκαλύπτεται.

Ένας Tim Booth πολύ ορεξάτος, ομιλητικός, με έκδηλη την αγάπη του για την Ελλάδα που έχει στηρίξει επί πολλά χρόνια τον ίδιο και το συγκρότημά του, τους James.

Tα τελευταία χρόνια ζεις στην Καλιφόρνια. Πώς προέκυψε αυτό;

Έχει να κάνει με τη φύση, με την ολοκλήρωση μου, ήθελα πάντα να ζήσω εκεί και να γίνω ένα με το περιβάλλον. Είναι η ολότητά μου και η προσωπική μου επαφή με τα ζώα όπως είναι οι φάλαινες ή τα δελφίνια. Είναι η φύση, την αγαπώ και θέλω να είμαι κοντά της. Εσείς έχετε τα ελληνικά νησιά που είναι επίσης υπέροχα μέρη...

Το έχεις αλήθεια σκεφτεί να ζήσεις στα ελληνικά νησιά; Είμαι σίγουρη πως τα έχεις επισκεφτεί άπειρες φορές.

Ναι, όντως το έχω σκεφτεί. Όχι όμως στις πόλεις, αλλά μόνο στα νησιά που είναι μέρη τα οποία σηματοδοτούν τη φύση και ην απελευθέρωση.

Οι James διαλύθηκαν το 2001 και επανενώθηκαν το 2007. Πόσο διαφορετικοί είναι σε σχέση με δέκα χρόνια πριν;
Είμαστε αρκετά διαφορετικοί, μιας και έχουμε όλοι μεγαλώσει, έχουμε κάνει οικογένεια, έχουμε ηρεμήσει, έχουμε αποκτήσει νέες εμπειρίες. Έχουμε μάθει να εκτιμούμε τη μουσική μας με εντελώς άλλο τρόπο, που είναι πολύ πιο ουσιαστικός και ώριμος από ότι δέκα χρόνια πριν.

Πώς βλέπεις τα reunions συγκροτημάτων του '90 (Blur, Pulp, Suede κ.α);

Δε θεωρώ ότι εμείς ήμασταν ποτέ μέρος της brit-pop. Είχαμε τη δική μας σκηνή στο Manchester και νιώθαμε παράξενα που μας έβαζαν στο ίδιο καλούπι με τους υπόλοιπους. Πάντως σχετικά με τα σχήματα που ανέφερερες, θα ήθελα πολύ να δω τους Pulp live, είναι φοβερό συγκρότημα!

Βγάλατε πέρυσι δύο mini albums με τους James, ενώ εσύ συνεχίζεις και τις solo δουλειές σου. Τι έπεται;

Όσον αφορά στους James, δεν υπάρχει κάτι που μπορώ να πω αυτή τη στιμγή, για να είμαι ειλικρινής. Έχουμε κάνει πολλές συναυλίες και συνεχίζουμε αλλά δισκογραφικά δε ξέρω εάν και τι θα ακολουθήσει. Για τη δική μου δουλειά, ναι έβγαλα ένα άλμπουμ πρόσφτατα για το οποίο είμαι πολύ περήφανος, έχω φανταστικούς μουσικούς που με συνοδεύουν και γενικά χαίρομαι που μπορώ να κάνω συναυλίες μόνος με σε ένα εντελώς διαφορετικό ύφος από τους James. Πάντως οι προσωπικοί μου δίσκοι ήατν πάντα περισσότερο συνεργασίες με άλλους καλλιτλεχνες παρά solo δουλειές.

Θα έλεγες ότι οι Έλληνες είναι οι μεγαλύτεροι φανς των James;

Πολύ πιθανό! Ελπίζω το ελληνικό κοινό να μη μας έχει βαρεθεί. Μας αρέσει πολύ να παίζουμε εδώ.. πραγματικά έχω χάσει το λογαριασμό στο πόσες φορές έχουμε έρθει στην Ελλάδα αλλά αυτό το οποίο ξέρω είναι ότι προσπαθούμε κάθε φορά να παρουσιάζουμε ένα διαφορετικό show για να διατηρούμε και εμείς και το κοινό τον ίδιο ενθουσιασμό. Όσονα αφορά στα τελευταία κοινωνικά γεγονότα στην Ελλάδα, ελπίζω πραγματικά η χώρα να αποτελέσει έμπνευση για τον υπόλοιπο κόσμο καθώς βρίσκει το δρόμο προς την πραγματική, λιγότερο διεφθαρμένη δημοκρατία.

Η συναυλία των James θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη (Καυταντζόγλειο Στάδιο) στο πλαίσιο του 2310 Festival. Μαζί τους θα βρίσκονται οι Suede, The Subways, My Excuse.