Eurovision 2023: Η επιστροφή της Loreen και η «μάχη» Ελλάδας-Κύπρου για μια θέση στον τελικό

Τσακιρίδου Χριστίνα
Eurovision 2023: Η επιστροφή της Loreen και η «μάχη» Ελλάδας-Κύπρου για μια θέση στον τελικό

Η Ελλάδα θα διαγωνιστεί στον Β’ Ημιτελικό στις 11 Μαΐου μαζί με την Κύπρο, διεκδικώντας ένα από τα 10 εισιτήρια που θα την οδηγήσουν στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Οι προετοιμασίες για τον 67ο μουσικό διαγωνισμό της Eurovision συνεχίζονται αδιάκοπα και τα επιτελεία των εθνικών αποστολών δουλεύουν πυρετωδώς για να εντυπωσιάσουν στη σκηνή του Liverpool.

O Α’ Ημιτελικός που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαΐου σημειώνει μεγάλο ενδιαφέρον, αφού εκεί έχουν συγκεντρωθεί τα μεγαλύτερα φαβορί και τα πιο δυνατά κομμάτια της φετινής διοργάνωσης. O Β’ Ημιτελικός είναι στις 11 Μαΐου με την ελληνική συμμετοχή να διεκδικεί το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της 13ης Μαΐου.

Ελλάδα και Κύπρος διεκδικούν το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό

Τη χώρα μας θα εκπροσωπήσει ο νεότερος στα χρονικά καλλιτέχνης, Βίκτωρ Βερνίκος. Ο 16χρονος θα ανεβεί στη σκηνή της Εurovision για να ερμηνεύσει το τραγούδι «What They Say», το οποίο αποτελεί δική του σύνθεση.

Το τραγούδι είναι μια «συναισθηματική αλλά και παράλληλα φεστιβαλική μπαλάντα», δήλωσε ο Βίκτωρ Βερνίκος αποκαλύπτοντας ότι το έγραψε στα 14 του, τον Απρίλιο του 2021, σε μια αγχώδη, όπως είπε κατάσταση.

Ο Victor Vernicos, όπως είναι το καλλιτεχνικό του όνομα γεννήθηκε στην Αθήνα, ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία μόλις τεσσάρων ετών, μαθήματα Φωνητικής στα οκτώ και μαθήματα κιθάρας στα δέκα του χρόνια. Στα έντεκα άρχισε να γράφει τα πρώτα δικά του τραγούδια, ενώ εδώ και δύο χρόνια επιμελείται και την παραγωγή της δικής του μουσικής, παρακολουθώντας μαθήματα Μουσικής Τεχνολογίας.

Η Κύπρος θα διαγωνιστεί στον Β’ Ημιτελικό στις 11 Μαΐου μαζί με την Ελλάδα, διεκδικώντας ένα από τα 10 εισιτήρια που θα την οδηγήσουν στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης. Ο Andrew Lambrou θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision με το τραγούδι «Break a broken heart».

Το μεγάλο comeback της Loreen

Η Loreen εκπροσώπησε το 2012 τη Σουηδία στην 57η Eurovision που διεξήχθη στο Bacu με το εμβληματικό «Euphoria» που κέρδισε την 1η θέση. Η τραγουδίστρια ήταν ένα από τα μεγάλα φαβορί του μουσικού διαγωνισμού και το τραγούδι της συγκέντρωσε 372 πόντους, χαρίζοντάς της την πολυπόθητη νίκη.

Η 39χρονη τραγουδίστρια επιστρέφει φέτος στον διαγωνισμό τραγουδιού μετά από 11 ολόκληρα χρόνια και είναι ήδη μια από τις πιο πολυσυζητημένες συμμετοχές.

https://www.instagram.com/p/Co9Eg2stxlb

Τα 10 άλμπουμ που σίγουρα θα τραβήξουν την προσοχή μας το 2023

Στον τελικό της Σουηδίας που μεταδόθηκε διεθνώς live στις 11 Μαρτίου η Loreen επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει τη χώρα της στην φετινή Eurovision με το τραγούδι «Tattoo». Το κομμάτι κατέκτησε την πρώτη θέση τόσο στις διεθνείς επιτροπές όσο και στην ψηφοφορία του κοινού.

Τόσο η σκηνική παρουσία αλλά και το τραγούδι της Loreen κυμαίνονται στο ίδιο περίπου ύφος με το νικητήριο «Euphoria». Το «Tattoo» βρίσκεται ήδη στην κορυφή των στοιχημάτων αν και πολλοί έσπευσαν να επισημάνουν πως το τραγούδι θυμίζει αρκετά την επιτυχία των ΑΒΒΑ «The winner takes it all». Το μόνο σίγουρο είναι πως η Σουηδική συμμετοχή είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί σύμφωνα με τους Eurofans και έχει στρέψει πάνω της το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον.

Πηγή κεντρικής: loreenofficial