Τώρα μπορείς να πάρεις και εσύ μια γεύση από τον θρύλο: Θησαυροί του Freddie Mercury σε δημοπρασία

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Τώρα μπορείς να πάρεις και εσύ μια γεύση από τον θρύλο: Θησαυροί του Freddie Mercury σε δημοπρασία

Η απόλυτη δημοπρασία για τους λάτρεις των Queen: Οι ιδιωτικοί θησαυροί του Freddie Mercury θα βγουν σε δημοπρασία.

Το εμβληματικό στέμμα και η κάπα του Freddie Mercury μπορούν να γίνουν δικά σου, όπως και η κιθάρα στην οποία γράφτηκε το Crazy Little Thing Called Love και οι χειρόγραφοι στίχοι του We Are The Champions. Όχι μόνο αυτά, αλλά 1.500 αντικείμενα που ανήκουν στον frontman των Queen πρόκειται να πωληθούν σε δημοπρασία.

freddie-mercury-03.jpg

Πηγή: BBC, Sothebys

Barlocco: Αν πραγματικά θες, μπορείς να αγοράσεις νησί στην Σκωτία και να μην χτίσεις και τίποτα

Αν θες ένα πραγματικό κομμάτι της ροκ ιστορίας, τα πράγματα του Freddie Mercury είναι εδώ

Η συλλογή αυτών των αντικειμένων παρέμεινε στην πρώην κατοικία του Mercury στο Δυτικό Λονδίνο από τον θάνατό του το 1991, με τη φροντίδα τους να έχει αναλάβει η Mary Austin, η οποία αποφάσισε να ανοίξει τη συλλογή στο κοινό πριν τη βγάλει σε δημοπρασία. Μάλιστα, μέρος των χρημάτων που θα συγκεντρωθούν θα διατεθεί για το Mercury Phoenix Trust και το Ίδρυμα Elton John Aids Foundation.

Η Mary Austin λοιπόν, μια από τις παλαιότερες φίλες του Freddie Mercury, πρόκειται να βγάλει σε δημοπρασία μια μοναδική συλλογή από προσωπικά αντικείμενα του εκλιπόντος σταρ των Queen, όπως χειρόγραφους στίχους και περίφημα εξωφρενικά κοστούμια. Ο Mercury κατάφερε να συγκεντρώσει αυτήν τη συλλογή μέσα σε τρεις δεκαετίες και την φύλαγε στο σπίτι του στο δυτικό Λονδίνο, το οποίο κληροδότησε στην Austin μετά το θάνατό του. Μιλώντας στο BBC, η Austin εξήγησε ότι η συλλογή προσφέρει μια οικεία ματιά στη ζωή του Μέρκιουρι: "Η συλλογή σε οδηγεί βαθύτερα μέσα στο άτομο και τον άνθρωπο που γνώριζα".

"Για πολλά χρόνια τώρα, είχα τη χαρά και το προνόμιο να ζω περιτριγυρισμένη από όλα τα υπέροχα πράγματα που ο Freddie αναζητούσε και αγαπούσε τόσο πολύ. Αλλά τα χρόνια πέρασαν και ήρθε η ώρα να πάρω τη δύσκολη απόφαση να κλείσω αυτό το πολύ ιδιαίτερο κεφάλαιο της ζωής μου.", είπε η Austin.

"Ήταν σημαντικό για μένα να το κάνω αυτό με έναν τρόπο που ένιωθα ότι θα άρεσε στον Freddie και δεν υπήρχε τίποτα που να του άρεσε περισσότερο από μια δημοπρασία. Ο Freddie ήταν ένας απίστευτος και έξυπνος συλλέκτης που μας έδειξε ότι υπάρχει ομορφιά, διασκέδαση και συζήτηση σε όλα- ελπίζω ότι αυτή θα είναι μια ευκαιρία να μοιραστούμε όλες τις πολλές πτυχές του Freddie, τόσο τις δημόσιες όσο και τις ιδιωτικές, και να καταλάβει ο κόσμος περισσότερα για το μοναδικό και όμορφο πνεύμα του και να το γιορτάσει".

freddie-mercury-01.jpg

Τα πολλά εκρηκτικά πρόσωπα του Al Pacino: Οι 10 ερμηνείες του που άφησαν ιστορία

Freddie Mercury: Ο θρύλος που δεν θα πεθάνει ποτέ γιατί the show always goes on

Ένα από τα πιο περιζήτητα αντικείμενα της πώλησης θα είναι οι χειρόγραφοι στίχοι του Mercury για την επιτυχία των Queen "We Are The Champions". Το εννιασέλιδο χειρόγραφο, πλήρες με αρμονίες και συγχορδίες, αναμένεται να πιάσει 200.000-300.000 λίρες. Εν τω μεταξύ, οι αδημοσίευτοι working στίχοι του για το "Killer Queen", γραμμένοι με μαύρο Biro το 1974 σε ένα μόνο φύλλο χαρτί, εκτιμάται ότι θα πωληθούν για 50.000-70.000 λίρες.

Η συλλογή προσφέρει ένα ευρύ φάσμα του γούστου του Mercury και περιλαμβάνει αντίκες, έργα τέχνης, γυαλικά και υφάσματα. Το σπίτι, το Garden Lodge, έχει παραμείνει σχεδόν εντελώς αμετάβλητο από τον θάνατο του Mercury και η δημοπρασία θα προσφέρει στους αγοραστές την ευκαιρία να αποκτήσουν ένα κομμάτι του εκλεκτικού στυλ του εκλιπόντος τραγουδιστή. "Θέλω να ζήσω τη βικτοριανή ζωή, περιτριγυρισμένος από εξαιρετική ακαταστασία", είχε πει κάποτε.

Σε δημοπρασία θα διατεθούν επίσης τα φανταχτερά κοστούμια που είχε ο Freddie Mercury για τη σκηνή, παγιέτες με πούλιες, τα αστραφτερά παπούτσια, καθώς και το στέμμα και την ασορτί κάπα που φορούσε κατά τη διάρκεια της τελευταίας περιοδείας του με τους Queen, αντικείμενα που ο Mercury φύλαγε σε ένα καμαρίνι με καθρέφτες. Υπάρχουν επίσης και άλλα προσωπικά αντικείμενα προς πώληση, όπως το τηλέφωνο που διατηρούσε δίπλα στο κρεβάτι του, ένα μαρμάρινο μπαρ ειδικής παραγγελίας καθώς και το ασορτί σκαμπό, χαρτοπετσέτες κοκτέιλ με μονόγραμμα και κεντημένο ένα πράσινο F, και το αγαπημένο του γιλέκο που φορούσε στο τελευταίο του βίντεο "These are the Days of Our Lives". Ρίξτε μια ματιά στην παρακάτω gallery για να πάρετε μια γεύση από τη μυθική συλλογή ενός από τους πιο αναγνωρισμένους και μοναδικούς καλλιτέχνες που πέρασαν από αυτόν τον πλανήτη.

Η Mary Austin θα εκθέσει και τα 1.500 αντικείμενα στον οίκο Sotheby's στο Λονδίνο το καλοκαίρι, σε μια σειρά από γκαλερί που έχουν σχεδιαστεί για να αντικατοπτρίζουν διαφορετικές πτυχές της ζωής του Mercury πριν από τη δημοπρασία τον Σεπτέμβριο. Η δημοπρασία αναμένεται να αποφέρει περισσότερα από 6 εκατομμύρια λίρες, ενώ μέρος των εσόδων θα διατεθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

https://www.instagram.com/p/CrfR10oAnh_