Mick Jagger, Oprah Winfrey, Viola Davis, Obamas και πόσοι άλλοι αποχαιρετούν την Tina Turner

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Mick Jagger, Oprah Winfrey, Viola Davis, Obamas και πόσοι άλλοι αποχαιρετούν την Tina Turner

AP Photo/Kirsty Wigglesworth, file

Δεν υπάρχει celebrity που δεν συνταράχτηκε με τον θάνατο της θρυλικής Tina Turner και τα social media γέμισαν με στιγμιότυπα, αφιερώσεις και επικές στιγμές της.

Καλλιτέχνες, μουσικοί, ηθοποιοί, πρόεδροι, συγγραφείς, και κάθε διάσημη προσωπικότητα στράφηκε στα social media για να αποδώσει φόρο τιμής στη θρυλική Tina Turner που απεβίωσε εχθές σε ηλικία 83 ετών.

Η θρυλική «βασίλισσα του Rock 'n' Roll» Tina Turner πέθανε σε ηλικία 83 ετών

Τα social media γεμίζουν με φόρους τιμής από celebrities που αποχαιρετούν την Tina Turner

Αστέρες από κάθε σκηνή εξέφρασαν τη θλίψη τους για τον θάνατο της θρυλικής Tina Turner, της "Βασίλισσας του Rock 'n' Roll" που έφτασε στα αστέρια τη δεκαετία του '70 και μετά ξανά και ακόμα παραπέρα σε ηλικία 44 ετών. Με πάνω από 60 χρόνια στη μουσική σκηνή, πάνω από 200 εκατομμύρια πωλήσεις άλμπουμ, 8 βραβεία Grammy, δύο φορές στο Hall of Fame και με τις πιο θρυλικές εμφανίσεις, η Tina Turner, που απεβίωσε την Τετάρτη 24 Μαΐου 2023 στο σπίτι της στην Ελβετία μετά από χρόνια ασθένεια, αφήνει την παγκόσμια κοινότητα πιο αθόρυβη, πιο θλιμμένη, πιο μονόχρωμη.

Tina Turner

AP Photo/Kirsty Wigglesworth, file

Απανταχού καλλιτέχνες και κάθε λογής celebrity εξέφρασαν τη θλίψη τους, μοιράστηκαν κοινές στιγμές και αποθέωσαν τη γυναίκα που πάσχισε όσο καμία άλλη για την καριέρα της και κυρίως για τη ζωή της. Και τα κατάφερε.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Cameron Crowe ετοιμάζει μυστικά ταινία για την Joni Mitchell

Mick Jagger, Michelle Obama, Oprah Winfrey, Viola Davis και πόσοι ακόμα θυμούνται την Tina Turner

Από τον Mick Jagger, την Viola Davis, την Oprah Winfrey και το ζεύγος Obama, μέχρι Mariah Carey, Diana Ross, Joe Biden, MC Hammer, Sarah Jessica Parker, Ann Wilson των Heart, Jennifer Hudson, Halle Berry, Mariah Carrey, Christina Aguilera, Bryan Adams και Stephen King. Και πάρα πολλοί ακόμα.

Ο Mick Jagger έγραψε στο Twitter: "Λυπάμαι πολύ για τον θάνατο της υπέροχης φίλης μου Tina Turner. Ήταν πραγματικά μια εξαιρετικά ταλαντούχα ερμηνεύτρια και τραγουδίστρια. Ήταν εμψυχωτική, ζεστή, αστεία και γενναιόδωρη. Με βοήθησε τόσο πολύ όταν ήμουν νέος και δεν θα την ξεχάσω ποτέ.

Η Angela Basset, η οποία την υποδύθηκε στην ταινία του 1993 "What’s Love Got to Do With It" που της κέρδισε και υποψηφιότητα για Όσκαρ, είπε στο THR: "Πώς θα αποχαιρετήσουμε μια γυναίκα που έκανε κτήμα της τον πόνο και το τραύμα της και το χρησιμοποίησε ως μέσο για να βοηθήσει να αλλάξει ο κόσμος; Μέσα από το θάρρος της να πει την ιστορία της, τη δέσμευσή της να παραμείνει στην πορεία της ζωής της, ανεξάρτητα από τις θυσίες, και την αποφασιστικότητά της να χαράξει έναν χώρο στο rock 'n' roll για την ίδια και για άλλους που της μοιάζουν, η Tina Turner έδειξε σε άλλους που ζούσαν μέσα στον φόβο πώς πρέπει να μοιάζει ένα όμορφο μέλλον γεμάτο αγάπη, συμπόνια και ελευθερία.

Τα τελευταία της λόγια σε μένα -για μένα- ήταν 'Ποτέ δεν με μιμήθηκες. Αντίθετα, έφτασες βαθιά στην ψυχή σου, βρήκες την εσωτερική σου Τίνα και την έδειξες στον κόσμο'. Θα κρατήσω αυτά τα λόγια κοντά στην καρδιά μου για το υπόλοιπο της ζωής μου. Είναι τιμή μου που γνώρισα την Τίνα Τέρνερ. Είμαι ευγνώμων που βοήθησα να τη δείξω στον κόσμο. Σήμερα λοιπόν, ενώ θρηνούμε την απώλεια αυτής της εμβληματικής φωνής και παρουσίας, μας έδωσε περισσότερα από όσα θα μπορούσαμε ποτέ να ζητήσουμε. Μας έδωσε ολόκληρο τον εαυτό της. Και η Tina Turner είναι ένα δώρο που θα είναι πάντα "simply the best". Άγγελοι, τραγουδήστε την ανάπαυσή της… Βασίλισσα".

Η Viola Davis έγραψε στο Instagram: "Είδωλο. Πανέμορφη. Επιζήσασα. Λαμπρή. Το πρώτο μας σύμβολο της αριστείας και της αχαλίνωτης κυριαρχίας της σεξουαλικότητας!!! Ήσουν η παιδική μου ηλικία. Ω, φίλε!!! Ο Θεός παίρνει έναν άγγελο σήμερα! Καλή ανάπαυση, κυρία Τίνα Τέρνερ. Θα απολαμβάνουμε την κληρονομιά σας!!!"

https://www.instagram.com/p/Cso1KQTPsq8

Η Oprah Winfrey μοιράστηκε ένα carousel από φωτογραφίες με την Turner στο Instagram και έγραψε: "Είναι η για πάντα θεά του rock 'n' roll που περιείχε ένα μέγεθος εσωτερικής δύναμης που μεγάλωνε σε όλη της τη ζωή. Υπήρξε πρότυπο όχι μόνο για μένα αλλά και για τον κόσμο. Ενθάρρυνε ένα κομμάτι του εαυτού μου που δεν ήξερα ότι υπήρχε".

https://www.instagram.com/p/CspJd0QOyQd

"Η Τίνα Τέρνερ ήταν ωμή. Ήταν δυνατή. Ήταν ασταμάτητη. Και ήταν αδιαμαρτύρητα ο εαυτός της - μιλούσε και τραγουδούσε την αλήθεια της μέσα από τη χαρά και τον πόνο, τον θρίαμβο και την τραγωδία. Σήμερα, μαζί με τους θαυμαστές της σε όλο τον κόσμο, τιμούμε τη βασίλισσα του Rock and Roll και ένα αστέρι που το φως του δεν θα σβήσει ποτέ." έγραψε το η Michelle και ο Barack Obama σε κοινή ανάρτηση στα social media.

https://www.instagram.com/p/CspPe8BL4m7