Marilena Animado: «Θέλω να αποτελώ ένα υγιές πρότυπο γυναικείας ενδυνάμωσης»

Τσακιρίδου Χριστίνα
Marilena Animado: «Θέλω να αποτελώ ένα υγιές πρότυπο γυναικείας ενδυνάμωσης»

H Marilena Animado μιλά στο Queen.gr για την απόφασή της να ασχοληθεί με το τραγούδι, τη νέα της ζωή στην Αθήνα, την επιτυχία με τους Kings και τη συνεργασία με τη Δέσποινα Βανδή.

H Μarilena Animado συστήθηκε στο ευρύ κοινό πριν από περίπου τρία χρόνια μέσα από τα τραγούδια της «Ένα», «Συνάντησέ με» και «Θέλω Να Σ' Έχω Εδώ» τα οποία κυκλοφόρησαν από την Panik Records και απέσπασαν πολύ θετικά σχόλια.

Η νεαρή τραγουδίστρια τόλμησε να αφήσει τη solo καριέρα και να αποδεχτεί την πρόταση των KINGS να γίνει το κορίτσι τους, με την ένταξή της στο γνωστό συγκρότημα να αποτελεί την αρχή μιας μεγάλης επιτυχίας στην Ελληνική δισκογραφία.

Το «Madame» των Kings σε συνεργασία με τον Trannos έγινε γρήγορα viral και έπαιζε ασταμάτητα σε όλη την Ελλάδα για ένα χρόνο, ξεπερνώντας τα 43 εκατομμύρια προβολές στο Youtube. Φέτος το group συνάντησε μουσικά την Δέσποινα Βανδή και μας ξεσηκώνει με το hit του καλοκαιριού «Ya Habibi» που κυκλοφορεί από την Panik Records.

Σε κάθε live εμφάνιση η Marilena Animado εισπράττει την αγάπη του κόσμου και μέσα από την εκρηκτική της σκηνική παρουσία αποδεικνύει ότι έχει πολλά ακόμη να δώσει στην εγχώρια μουσική σκηνή.

H Marilena Animado μιλά στο Queen.gr για την απόφασή της να ασχοληθεί με το τραγούδι, τη νέα της ζωή στην Αθήνα, την επιτυχία με τους Kings και τη συνεργασία με τη Δέσποινα Βανδή.

Έχεις αναφέρει ότι σπούδαζες Παιδαγωγικά στην Κρήτη αλλά άφησες τη σχολή σου για να κυνηγήσεις μια καριέρα στο τραγούδι. Πώς προέκυψε αυτή η απόφαση; Ήθελες ανέκαθεν να γίνεις τραγουδίστρια; Η οικογένειά σου πώς αντιμετώπισε το νέο σου βήμα;

Θέλησα να εστιάσω στην αγάπη μου για τη μουσική γιατί μεγαλώνοντας συνειδητοποίησα ότι βγαίνει πηγαία από μέσα μου σε όλες τις φάσεις της ζωής μου, νιώθω στο «σπίτι» μου όταν τραγουδάω - η όποια καριέρα είναι το αποτέλεσμα αυτής της αγάπης. Δεν απαρνήθηκα τις σπουδές μου ωστόσο, συνδύασα και τα δύο και πήρα πάρα πολλές γνώσεις από το Πανεπιστήμιο για τον άνθρωπο που έχουν διαμορφώσει τον τρόπο που αντιλαμβάνομαι τον κόσμο. Οι γονείς μου ήταν διστακτικοί στην αρχή αλλά ήταν πάντα δίπλα μου.

marilena3.jpg

Ποιες είναι οι μουσικές σου επιρροές;

Οι επιρροές μου είναι πολύπλευρες, ανάλογα με την περίοδο της ζωής μου - η ακόμα και με τη στιγμή - μπορεί να με αγγίξουν εκ διαμέτρου διαφορετικά ακούσματα. Στο αυτοκίνητο θα ακούσω mainstream ελληνικά, στο μάθημα φωνητικής μπορεί να τραγουδήσω old school rnb και στο σπίτι γράφοντας αυτή τη συνέντευξη να συγκεντρώνομαι με κλασική μουσική.

«Αυτό που με εκφράζει όμως και προσπαθώ να εκπροσωπήσω είναι ένα υγιές πρότυπο απελευθέρωσης και γυναικείας ενδυνάμωσης, μέσα από την pop κουλτούρα».

Έχεις κυκλοφορήσει αρκετά singles που έχουν αγαπηθεί από τον κόσμο ωστόσο το κοινό σε γνώρισε καλύτερα με τη μεγάλη επιτυχία «Madame». Φανταζόσουν πως το κομμάτι θα γίνει viral;

Το ένιωθα ότι θα γίνει επιτυχία γιατί κάθε φορά που το έβαζα σε κάποιον το δωμάτιο γέμιζε χαρά και ανυπομονησία να κυκλοφορήσει - όμως δε φανταζόμουν την έκταση που θα πάρει. Θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στον Τεό Τζίμα, τον Johnny King και φυσικά στον Τραννό για αυτή την επιτυχία - και πάντα στην εταιρεία μας την Panik Records που είναι δίπλα μου όλα αυτά τα χρόνια.

https://www.instagram.com/p/CnAREkxMWfQ/

Φέτος εσύ και oι Kings συνεργαστήκατε με τη Δέσποινα Βανδή για το «Ya Habibi» που ακούγεται κυριολεκτικά παντού. Πώς αισθάνεσαι γι’ αυτή τη συνεργασία;

Είναι τιμή μου που συνεργάστηκα με τη Δέσποινα Βανδή, είναι μία γυναίκα που θαυμάζω τόσο για την καριέρα όσο και για την προσωπικότητά της. Έχει καταφέρει να συνδυάσει τα πάντα, οικογένεια, επαγγελματική επιτυχία, προσωπική ανάπτυξη, ευγένεια κλπ. Έχει την ενέργεια μιας σταρ και ταυτόχρονα είναι πάρα πολύ προσγειωμένη, σε κάνει να νιώθεις άνετα μαζί της. Χαίρομαι που ο κόσμος έχει αγαπήσει το «Υa Habibi», όπως το «Madame» και το «Macarena».

Περιέγραψέ μας τον εαυτό σου με 5 λέξεις.

Καλοπροαίρετη, ειλικρινής, εσωστρεφής, τελειομανής, επίμονη.

Πιστεύεις ότι ο χώρος σου είναι υπέρμετρα ανταγωνιστικός; Έχεις δεχθεί συμπεριφορές από συναδέλφους που σε έχουν κάνει να νιώσεις άβολα;

Πιστεύω ότι είναι ένας πάρα πολύ απαιτητικός χώρος που επιβιώνεις μόνο αν αγαπάς αυτό που κάνεις, ανεξάρτητα από τους συναδέλφους. Έχω ενοχληθεί κάποιες φορές με συμπεριφορές άλλων όμως σκεπτόμενη ότι δεν είναι προσωπικό αλλά ο καθένας βάζει προτεραιότητα τη δική του επαγγελματική εξέλιξη, εστιάζω στον εαυτό μου και στο τι καλύτερο μπορώ να προσφέρω, δεδομένων των εκάστοτε συνθηκών.

marilena5.jpg

Ποιο είναι το αγαπημένο σου τραγούδι/ καλλιτέχνης;

Ονειρευόμουν για χρόνια να ανεβαίνω στη σκηνή και να τραγουδάει ο κόσμος μαζί μου τα τραγούδια μου, το Madame είναι για εμένα η ολοκλήρωση αυτού του πρώτου στόχου! Δε θα μπορούσε να μην είναι το αγαπημένο μου! Τελευταία στο αυτοκίνητο βάζω πολύ το «Μόνο Με 'Σένα» του Γιώργου Σαμπάνη και το «Tattoo» της Loreen.

Kατάγεσαι από τη Νάξο όμως τα τελευταία χρόνια ζεις μόνιμα στην Αθήνα. Ήταν εύκολη για εσένα αυτή η μετάβαση; Τι σου λείπει περισσότερο από το νησί σου;

Ήταν αρκετά δύσκολο αλλά το κατάλαβα αρκετά χρόνια μετά. Μου λείπει πολύ η οικογένειά μου, η θάλασσα, η ασφάλεια και η ανεμελιά που νιώθω στο σπίτι μου στο νησί. Ωστόσο είμαι περήφανη κοιτάζοντας πίσω, βλέποντας όλες τις δυσκολίες, τις προκλήσεις, ακόμα και τις αποτυχημένες προσπάθειες, που δε το έβαλα κάτω και συνεχίζω ακόμα και τώρα να προσπαθώ για αυτό που με κάνει χαρούμενη.

https://www.instagram.com/p/CfRkYU7MeWQ/

Ποιο είναι το μεγαλύτερό σου καλλιτεχνικό όνειρο; Υπάρχει κάποιο είδος μουσικής με το οποίο θα ήθελες να πειραματιστείς;

Το μεγαλύτερο καλλιτεχνικό μου όνειρο είναι να επηρεάσω θετικά όσο περισσότερο κόσμο μπορώ. Νιώθω πως οι άνθρωποι όσο διαφορετικοί κι αν είμαστε, μοιάζουμε πολύ μέσα μας- θέλουμε αγάπη, καλοσύνη, ελευθερία, αποδοχή. Θέλω να κάνω τον κόσμο να χαμογελάει, να μην αισθάνεται μόνος. Θα πειραματιζόμουν με διαφορετικά είδη αν μου άρεσε το τραγούδι, αλλά μου αρέσει η mainstream μουσική που απευθύνεται σε όλους.

Διάβασα πως είσαι vegan και υπέρμαχος της υγιεινής ζωής. Πόσο εύκολο είναι να παραμείνεις προσηλωμένη στις συνήθειές σου όταν έχεις ένα τόσο γεμάτο πρόγραμμα;

Είναι κι αυτό μία συνήθεια! Όσο είμαι στην Αθήνα έχω πάντα στο σπίτι αυτά που χρειάζομαι. Όταν είμαστε εκτός για συναυλίες δυσκολεύουν τα πράγματα! Πάντα θα βρω κάποια vegan επιλογή όμως βοηθάει να έχω μαζί μου και κάτι από το σπίτι, γιατί είχε τύχει στο περσινό tour για μέρες να μη βρίσκω κάτι εκτός από σαλάτα αγγούρι-ντομάτα και πατάτες τηγανητές! Φέτος είμαι πιο προετοιμασμένη!

Τι σου λένε συνήθως οι fans στα social media;

Τα πάντα! Με ρωτάνε για τις συναυλίες και τα τραγούδια μας, συμβουλές ομορφιάς, από που πήρα πράγματα που φοράω, ακόμα και τη γνώμη μου για προσωπικά τους θέματα. Παίρνω κάποιες φορές μηνύματα από κορίτσια που μου λένε ότι είδαν κάτι που έχω πει και πήραν δύναμη να αντιμετωπίσουν μία δική τους κατάσταση. Αυτό με κάνει πραγματικά χαρούμενη και εύχομαι να καταφέρω να το προσφέρω πολύ περισσότερο στο μέλλον.

Σε απολαύσαμε στα MAD VMAs 2023 επί σκηνής μαζί με τους Kings και τη Δέσποινα Βανδή. Πώς ήταν η φετινή εμπειρία;

Μου άρεσε πολύ εξ αρχής η ιδέα να κάνουμε διασκευή το «Ανάβεις Φωτιές» της Δέσποινας Βανδή μαζί με την ομάδα της lemon music, τον Greg, τον Don Leon και τον KG - και φυσικά το Ya Habibi με την ίδια - ήταν φανταστική η ενέργεια του κόσμου, τραγουδούσαν μαζί μας ασταμάτητα! Μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα μας αλλά και στους ανθρώπους της διοργάνωσης που φρόντισαν να πάνε όλα κατ' ευχήν!

https://www.instagram.com/p/Ct4fG8fstXf/

Στη gallery που ακολουθεί θα βρεις περισσότερες φωτογραφίες.