Ο Aaron Sevilla πριν γίνει DJ της EDM σκηνής σπούδασε Οικονομικά επειδή το ήθελαν οι γονείς του

Τσακιρίδου Χριστίνα
Ο Aaron Sevilla πριν γίνει DJ της EDM σκηνής σπούδασε Οικονομικά επειδή το ήθελαν οι γονείς του

Άραγε εσύ ήξερες ότι υπάρχει World Techno Day; Κι όμως! Εμείς την γιορτάζουμε φέτος με τον ωραιότερο τρόπο: μια συνέντευξη με τον καταξιωμένο DJ-μουσικό παραγωγό, Aaron Sevilla.

Στις 9 Δεκεμβρίου κάθε έτους έχουμε έναν πολύ καλό λόγο για να δυναμώσουμε την ένταση στα ηχεία του αυτοκινήτου ή του κινητού μας, και αυτός δεν είναι άλλος από την World Techno Day.

Η συγκεκριμένη γιορτή εξυμνεί την τεράστια εξέλιξη της ηλεκτρονικής μουσικής τις τελευταίες δεκαετίες, με την techno να αποτελεί σήμερα ένα από τα δημοφιλέστερα είδη παγκοσμίως.

Πίσω στο 1985, ο DJ και παραγωγός Juan Atkins δημιούργησε ένα από τα πρώτα techno κομμάτια με τίτλο «No UFOs» και κανείς τότε δεν φανταζόταν πως αυτό το μουσικό στυλ θα λατρευτεί από εκατομμύρια ravers σε ολόκληρο τον κόσμο.

Με αφορμή την World Techno Day ο παγκοσμίου φήμης DJ- μουσικός παραγωγός, Aaron Sevilla μας μίλησε για την πορεία του στο χώρο, τους αγαπημένους του DJs, τις πηγές έμπνευσής του και την αγάπη του για την Ελλάδα.

Τα τελευταία χρόνια έχετε προσθέσει τη δική σας μοναδική πινελιά στην παγκόσμια μουσική βιομηχανία και θεωρείστε ένας από τους πιο καταξιωμένους DJs. Ονειρευόσασταν πάντα να δουλέψετε ως DJ ή είχατε άλλα σχέδια; Πώς προέκυψε η ενασχόλησή σας με τον χώρο της μουσικής;

Όχι, στην πραγματικότητα δεν μου ήρθε ποτέ στο μυαλό ότι θα ζούσα τη ζωή μου ως DJ. Μετά το Λύκειο, σπούδαζα Οικονομικά μόνο και μόνο για να ικανοποιήσω τους γονείς μου οι οποίοι ήθελαν να ακολουθήσω ακαδημαϊκή καριέρα. Μετά από 4 χρόνια στο χώρο συνειδητοποίησα ότι αυτό το επάγγελμα δεν ήταν για εμένα και χρειάστηκα 1 ολόκληρο χρόνο για να σκεφτώ τι θέλω να κάνω. Κάπου εδώ μπήκε στη ζωή μου η μουσική.

Έχετε μοιραστεί τα decks και έχετε δεχθεί υποστήριξη από τα μεγαλύτερα ονόματα της EDM σκηνής όπως οι: Black Coffee, Marco Carola, Richie Hawtin, Blondish και πολλοί άλλοι. Πιστεύετε ότι υπάρχει ανταγωνισμός στον κλάδο σας; Τι έχετε κερδίσει από τη συνεργασία με όλους αυτούς τους διάσημους DJs;

Στην αρχή της καριέρας μου είχα την τύχη να μοιραστώ τα decks με μεγάλα ονόματα, γεγονός που με ωφέλησε καθώς εμφανιζόμουν σε στάδια με πολύ κόσμο και κέρδισα σιγά-σιγά το δικό μου κοινό. Στη συνέχεια, πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι καταξιωμένοι DJ's με στήριξαν συμπεριλαμβάνοντας τα κομμάτια μου στα sets τους. Αυτό λειτούργησε αναγνωριστικά, δίνοντάς μου την επιβεβαίωση πως κάτι κάνω καλά.

https://www.instagram.com/reel/CwxtI5UKKcY/

Ποια χαρακτηριστικά κατά τη γνώμη σας κάνουν έναν καλό DJ και τον βοηθούν να ξεχωρίσει;

Νομίζω ότι καλός DJ είναι αυτός που καταλαβαίνει τι θέλει ο κόσμος και του δίνει αυτό που θέλει να ακούσει χωρίς να χάσει την ταυτότητά του. Τέλος, δουλειά μας είναι να διασκεδάσουμε το κοινό.

Υπάρχει κάποιο είδος μουσικής που δεν σας αρέσει;

Νομίζω ότι γενικότερα εκτιμώ την καλή μουσική ανεξάρτητα από το στυλ.

https://www.instagram.com/p/CtKTwhuLm12/

Σήμερα γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Techno. Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σας παραγωγοί και DJs από την techno σκηνή;

Οι αγαπημένοι μου παραγωγοί από την Techno σκηνή είναι οι: Julian Jeweil, Victor Ruiz, Dubspeeka.

Ποιες «θυσίες» κάνατε για να ανταποκριθείτε στο απαιτητικό πρόγραμμα που έχει ένας επιτυχημένος DJ;

To να είσαι διαρκώς στο αεροδρόμιο είναι πολύ άβολο όπως και το να μην έχεις χρόνο για την οικογένειά σου εξαιτίας όλων αυτών των ταξιδιών.

Πολλά από τα κομμάτια σας έχουν φτάσει στο #1 στο Afro House Chart του Beatport. Πώς εμπνέεστε για να γράψετε ένα τραγούδι;

Πάντα εμπνέομαι από άλλους καλλιτέχνες. Μπορεί να ακούσω ένα παλιό ή νέο τραγούδι και να εμπνευστώ. Το ίδιο ισχύει για μια παλιά μελωδία, με την οποία θα δημιουργήσω κάτι νέο ή θα φτιάξω κάτι από το μηδέν αντλώντας έμπνευση από το είδος των οργάνων που χρησιμοποιούνται σε ένα συγκεκριμένο στυλ μουσικής.

Πρόσφατα παίξατε στην Αθήνα για πρώτη φορά στο Yucatan Club Show όπου η ανταπόκριση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή. Μιλήστε μας για αυτήν την εμπειρία. Θα θέλατε να παίξετε ξανά για τους Έλληνες θαυμαστές σας στο άμεσο μέλλον;

Λατρεύω την Ελλάδα, είναι ένα από τα καλύτερα κοινά σε όλο τον κόσμο. Ήταν μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή για εμένα και ανυπομονώ να επιστρέψω.

https://www.instagram.com/p/C0HaQVeqAo2/

Έχετε συνεργαστεί με μερικούς γνωστούς Έλληνες DJs και παραγωγούς. Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σας και γιατί;

Ο Tayllor είναι ο αγαπημένος μου Έλληνας παραγωγός- DJ τον οποίο θεωρώ έναν ταλαντούχο και ταπεινό καλλιτέχνη. Πιστεύω ότι δεν είναι μόνο ο καλύτερος στην Ελλάδα αλλά και ένας από τους καλύτερους στον κόσμο στην Afro House σκηνή.

https://www.instagram.com/reel/CvYaAFFq0HK/

Ξεχωρίζετε κάποιο κομμάτι/remix σας;

Λοιπόν, έχω πολλά κομμάτια, αλλά νομίζω ότι τα πιο αρεστά στον κόσμο είναι τα «Energías» και «Hipnotízame». Νομίζω ότι το «Energías» είναι πολύ πιασάρικο λόγω των vocals ενώ το «Hipnotízame» έχει εθιστική μελωδία.

Περιγράψτε μας τον εαυτό σας και το στυλ της μουσικής σας με 5 λέξεις.

Ενεργητικός, σέξι, Λατίνος, πιστός, ανεβαστικός.