Το «Baby One More Time» της Spears κλείνει τα 25 αλλά το ρεφρέν δε σημαίνει αυτό που νομίζεις

Τζένη Ντεμιράι
Το «Baby One More Time» της Spears κλείνει τα 25 αλλά το ρεφρέν δε σημαίνει αυτό που νομίζεις

Το «Baby One More Time», της Britney Spears, ένα τραγούδι που μιλά για τον πόνο ενός πρόσφατου χωρισμού παρερμηνεύτηκε, με αποτέλεσμα να αλλάξει σημαντικά το νόημα του κομματιού.

Έχουν περάσει 25 χρόνια από τότε που η Britney Spears έκανε το ντεμπούτο της στη μουσική βιομηχανία με το θρυλικό πλέον τραγούδι «Baby One More Time», αλλά μέχρι και σήμερα δεν είναι ακόμα ευρέως γνωστό τι πραγματικά σημαίνει το ρεφρέν του κομματιού «Hit me baby, one more time», το οποίο κυκλοφόρησε το 1998.

Μπορεί να υπάρχει η αίσθηση ότι η φράση «hit me baby» έχει πονηρό ή και σαδομαχιστικό χαρακτήρα, στην πραγματικότητα, όμως, πρόκειται απλώς για μία μεγάλη παρεξήγηση.

Η παρεξήγηση για το «Baby One More Time»

Σύμφωνα με το βιβλίο του John Seabrook με τίτλο The Song Machine, ο συνθέτης του τραγουδιού Max Martin και ο μουσικός παραγωγός Rami Yacoub, με καταγωγή από τη Σουηδία, πίστεψαν ότι «hit» χρησιμοποιείται στην αμερικανική αργκό αντί για το «call» (καλώ). Σύμφωνα με μία άλλη θεωρία, αυτό που πραγματικά ήθελε να πει ο Martin ήταν «hit me up on the phone», ωστόσο αντί για τηλεφώνημα, κατέληξε να μιλά για «χτύπημα».

Και κάπως έτσι, ένα τραγούδι που μιλά για τον πόνο ενός πρόσφατου χωρισμού μετατράπηκε σε μία τεράστια παρανόηση, η οποία αλλάζει σημαντικά το νόημα του κομματιού.

Μάλιστα, ο τίτλος του τραγουδιού ήταν αρχικά «Hit me baby (One More Time), αλλά η δισκογραφική εταιρεία της Britney Spears, Jive Records, αισθανόταν άβολα με αυτό και αποφασίστηκε να αφαιρεθεί το «Hit me» από τον τίτλο.

Εικοσιπέντε χρόνια αργότερα, το «Baby One More Time» παραμένει ένα από τα bestselling τραγούδια της παγκόσμιας μουσικής ιστορίας. Ήταν υποψήφιο για Grammy, ενώ έχει συμπεριληφθεί στη λίστα του Rolling Stone με τα 500 καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών.

American Music Awards Show

Οι άγνωστες αλήθειες του The Woman in Me

Πλέον, στα 41 της χρόνια, η Britney Spears είναι έτοιμη για μία αναδρομή στην καλλιτεχνική της πορεία, αφού αύριο 24 Οκτωβρίου κυκλοφορεί το αυτοβιογραφικό της βιβλίο, το οποίο έχει τίτλο «The Woman in Me» και μέσα σε αυτό περιέχονται άγνωστες αλήθειες της ζωής της.

https://www.instagram.com/reel/CxgifhtSuXp/

Ανάμεσα σε αυτές τις αλήθειες είναι και η άμβλωση που έκανε κατά τη διάρκεια της σχέσης της με τον Justin Timberlake επειδή εκείνος «δεν ήθελε να γίνει πατέρας».

Σύμφωνα με πληροφορίες που έφερε στο φως της δημοσιότητας το TMZ, η Britney Spears έμεινε έγκυος από τον Justin Timberlake και μετά από κάποιες συζητήσεις κατέληξαν σε αυτή την απόφαση.

Αυτό έγινε την περίοδο 1999 – 2002, εφόσον εκείνο το διάστημα οι δυο τους ήταν ζευγάρι.

Μάλιστα, φαίνεται ότι ο Justin Timberlake δεν ήταν απλώς μία σημαντική σχέση για την Britney Spears αλλά η ίδια αισθανόταν ότι ήταν ο μεγάλος έρωτας της ζωής της.

Η τοξική σχέση του Justin Timberlake με τη Britney Spears ξεκίνησε το 1998 και κρατάει μέχρι σήμερα