Εργασιακό στρες: Πώς θα το ξεπεράσεις ενόψει εορτών

Γωγώ Φούντα
Εργασιακό στρες: Πώς θα το ξεπεράσεις ενόψει εορτών

Είναι αυτές οι μέρες που τρέχεις και δε φτάνεις

Σε περίπτωση που εργάζεσαι, σίγουρα το έχεις νιώσει: Είναι ακριβώς αυτό το στρες το οποίο σε κυριεύει έναν περίπου μήνα πριν τις γιορτές. Όλα αυτά που πρέπει να προλάβεις και όλα αυτά που πρέπει να έχεις έτοιμα. Δεν είσαι η μόνη! Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων βιώνει κάτι αντίστοιχο. Και επειδή ακριβώς δεν μπορείς να το αποφύγεις, σου έχω κάποιους τρόπους να βγεις με όσο το δυνατόν λιγότερα ψυχολογικά από την περίοδο αυτή.

Για σένα

Γυμναστική ώρα μηδέν

Άσε τα μοντέλα να κάνουν τη δουλειά τους και τις αθλήτριες επίσης. Τα θέμα είναι ότι θα πρέπει να γυμναστείς, όχι για να γίνεις θεά-που είσαι έτσι κι αλλιώς-αλλά για να την υγεία και τη φυσική σου κατάσταση. Η άσκηση ως γνωστόν διώχνει το στρες και προσφέρει ευεξία κάτι που σίγουρα έχεις ανάγκη. Μην καθυστερείς λοιπόν. Ακόμα και το περπάτημα με μία φίλη ή το σκυλάκι σου, θα έχει θεαματικά αποτελέσματα.

Πες όχι στα επεξεργασμένα τρόφιμα

Περισσότερο από κάθε άλλη περίοδο, αυτή προσφέρεται για υγιεινή διατροφή. Το junk food έχει την τάση να αυξομειώνει δραστικά τα σάκχαρα του αίματος, κάτι που σε κάνει να νιώθεις υπνηλία και γενικά αρνητικότητα. Δες το και πρακτικά: Αφού τις ημέρες των γιορτών θα… παρασυρθείς, προσπάθησε να κρατήσεις χαρακτήρα τώρα.

Πιες νερό

Κάνει πουθενά κακό το νερό; Δε νομίζω. Ο καφές και τα υπόλοιπα ροφήματα σε αφυδατώνουν γεγονός που μειώνει την ενέργεια και την αποδοτικότητά σου.

Στη δουλειά

Κάνε λίστα

Κανείς δεν πορεύτηκε χωρίς πρόγραμμα ποτέ, εκτός ίσως από τα άτομα των οποίων η τύχη είναι κάτι παραπάνω από μεγάλη. Φτιάξε μία λίστα με όλα αυτά που έχεις να κάνεις, και κάθε φορά που κάνεις κάτι, τράβα ένα μεγάλο Χ στη λίστα σου. Θα νιώσεις τεράστια ευφορία όταν δεις τα Χ να είναι πολλά και εσύ να έχεις ακόμα την ψυχική σου υγεία.



Βάλε προτεραιότητες

Ξεκινάμε με τα δύσκολα για να έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου αλλά και περισσότερες δυνάμεις. Όσο οι μέρες προχωρούν, και όσο το κλίμα των Χριστουγέννων σε κυριεύει, τόσο λιγότερα και απλά θα έχεις να κάνεις.