Γίνεσαι 30; Δες 6 τρόπους για να τα γιορτάσεις όπως ακριβώς πρέπει

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Γίνεσαι 30; Δες 6 τρόπους για να τα γιορτάσεις όπως ακριβώς πρέπει

Τα 30 δεν είναι εύκολη υπόθεση!

Τα 30 είναι ομολογουμένως μία «δύσκολη» ηλικία και πάντα ένα σοκ το παθαίνουν όλα τα κορίτσια –ή και αγόρια- όταν πλησιάζει αυτή η στιγμή. Βλέπεις είναι κάπως δύσκολο να αποχωριστείς το νούμερο δύο από τον διψήφιο αριθμό της ηλικίας σου και σε κατακλύζει ένα άγχος, ένας φόβος και μια αγωνία θα έλεγα για το μέλλον.

Και αν και βρίσκομαι μόλις τρία χρόνια μακριά από τα πρώτα μου «άντα», σε νιώθω εσένα που μπορεί σήμερα ή σε έναν μήνα ή γενικά μέσα σε αυτήν την χρονιά θα γίνεις τριάντα. Κάπως καταλαβαίνω και την μεγάλη μου αδερφή που τις τελευταίες εβδομάδες μου μιλάει συνεχώς γι’ αυτό και μου λέει πως από σήμερα θα είναι μία «γιαγιά» που δεν θα μπορεί να κάνει τίποτα πια. Κάπως υπερβολική είναι δε νομίζεις;

a6b252f771b141d38556004a7b04f730

Γι’ αυτό και εγώ σκέφτηκα να της αφιερώσω αυτό εδώ το κείμενο και να της προτείνω τρόπους για να γιορτάσει αυτήν την πολύ ξεχωριστή ημέρα της ζωής της. Γιατί κακά τα ψέματα μια φορά γινόμαστε τριάντα και αυτό θέλει εορτασμούς. Πόσο μάλλον όταν υπάρχει τριήμερο ενόψει (aka Αγίου Πνεύματος). Βλέπεις ο αριθμός «3» δεν είναι τυχαίος. Για σήμερα λοιπόν ξέχνα το γεγονός ότι μεγαλώνεις και ότι θα αποκτήσεις και μία και δύο ρυτίδες και πέρασε την όπως ακριβώς της αξίζει.

Σκέφτηκα λοιπόν κάποια πράγματα που μπορείς να κάνεις κι εσύ αν μπαίνεις στα 30 και θες κάπως να το γιορτάσεις.

  • Στείλε ένα αστείο μήνυμα στις φίλες σου –κάτι σαν πρόσκληση- και κάλεσε τις να σε συνοδέψουν σε ένα spa. Λίγο pampering όλες οι γυναίκες το θέλουμε ειδικά μία τέτοια μέρα. Κλείσε λοιπόν ένα δωμάτιο σε ένα ξενοδοχείο που διαθέτει spa και περάστε εκεί όλη την ημέρα με μασάζ, σάουνα και ό,τι άλλο αυτό μπορεί να περιλαμβάνει. Φυσικά αυτή η μέρα μπορεί να τελειώσει υπέροχα σε ένα μπαράκι πίνοντας τα αγαπημένα σας κοκτέιλ.
  • Κανόνισε μία εκδρομή (μονοήμερη-διήμερη δεν έχει σημασία) σε έναν προορισμό που δεν έχεις επισκεφθεί ξανά και κάνε το μέρος αυτό την καλύτερη ανάμνηση των γενεθλίων σου. Την παρέα θα την αποφασίσεις εσύ. Είτε με φίλες, είτε με τον σύντροφο σου (εάν υπάρχει) το σίγουρο είναι πως το ταξίδι αυτό θα σας μείνει αξέχαστο.
  • Θα ακουστεί κοινότυπο, αλλά ναι, κάνε πάρτι στο σπίτι σου. Ένα πάρτι όπως ακριβώς στις ταινίες. Με φαγητό, γλυκό και φυσικά ένα photo booth γιατί τα 30 δεν είναι απλή υπόθεση. Εάν μάλιστα έχεις και κήπο και ο καιρός ευνοεί, είναι ό,τι καλύτερο. Πιες όσο θέλεις –αρκεί την επόμενη μέρα να μη δουλεύεις- χόρεψε και γενικά απόλαυσε την ημέρα και διασκέδασε την όπως εσύ θες. Φυσικά η επόμενη ημέρα περιλαμβάνει ύπνο μέχρι το μεσημέρι τουλάχιστον, μας περιμένουν δύσκολα χρόνια.
  • Εάν συγκατοικείς με τον σύντροφο σου, απαίτησε –ακούγεται σκληρό αλλά είναι η μέρα σου- να μαγειρέψει κάτι για τους δυο σας (το συμμάζεμα εξυπακούεται πως θα το κάνει ο ίδιος) και να περάσετε τη μέρα μαζί κάνοντας πράγματα που σας αρέσουν. Αν πάλι μένεις μόνη σου, στόλισε το σπίτι σου όπως θέλεις, μαγείρεψε (ή παρήγγειλε) το αγαπημένο σου φαγητό, φτιάξε την τούρτα των ονείρων σου και ετοίμασε μία playlist με τα τραγούδια των τελευταίων 30 ετών που σε σημάδεψαν και χόρεψε μέχρι το πρωί. Το γεγονός πως είσαι μόνη σου θα σε κάνει να απελευθερωθείς και να νιώσεις πολύ καλύτερα με τον εαυτό σου και την ιδέα των 30.
  • Ξεκίνα ένα σπορ ή μία δραστηριότητα που φοβόσουν να κάνεις. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να έχουμε απωθημένα και τα γενέθλια μας είναι η καλύτερη ευκαιρία για να τα κάνουμε πράξη. Το γεγονός ότι γίνεσαι 30 δεν θα πρέπει να σε πτοήσει τόσο σε αυτήν τη φάση.
  • Κάνε μία λίστα με τα πράγματα που θες να κάνεις ή να αλλάξεις μέσα σε αυτήν τη χρονιά. Και σίγουρα δεν αναφέρομαι στο να βάλεις στόχο να χάσεις τα 3 κιλά που πήρες το Πάσχα. Πρέπει να είναι πράγματα τα οποία θες πραγματικά να κάνεις και τα παραμελούσες τόσο καιρό. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει από το να βρεις τη δουλειά των ονείρων σου ή ακόμη και να πάρεις καινούργιο αυτοκίνητο.

Μην ξεχάσεις όμως το σημαντικότερο από όλα. Αυτή η ημέρα σου ανήκει και όσες προτάσεις και αν σου κάνουμε οφείλεις να την γιορτάσεις όπως εσύ θέλεις και ονειρεύεσαι. Στο κλείσιμο αυτής, στείλε ένα μήνυμα αγάπης σε όλα αυτά τα πρόσωπα που βρίσκονται γύρω σου και φροντίζουν να κάνουν τη ζωή σου χαρούμενη και καλύτερη. Τους αξίζει ένα ευχαριστώ δεν νομίζεις;

79adf67beace2ee8923aa2743f75083e

Υ.Γ: Εδώ θα δώσω μία προσωπική ευχή γιατί την χρωστάω. Χρόνια πολλά -30χρονη πλέον- αδερφούλα μου. Εύχομαι να είσαι πάντα τόσο δυναμική και ευτυχισμένη στη ζωή σου, όσο τα 27 χρόνια που σε ξέρω. Έχεις καταφέρει πολλά πράγματα μόνη σου στη ζωή σου και αυτό είναι το πιο σημαντικό που έχεις κάνει. Σε θαυμάζω όμως γιατί ήσουν –και είσαι- πάντα δίπλα μου σαν μεγάλη αδερφή και με στήριζες σε όλα. Το δώρο μου θα είναι να μου κλείσεις τα επόμενα εισιτήρια για Σουηδία. Σ’ αγαπώ πολύ xx!

Δες και αυτό:

Birthday girl: 5+2 έξυπνες ιδέες για να κάνεις τα γενέθλια σου την πιο ξεχωριστή μέρα