Είσαι αριστερόχειρας; Αυτά είναι τα 3 πράγματα που σε χαρακτηρίζουν

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Είσαι αριστερόχειρας; Αυτά είναι τα 3 πράγματα που σε χαρακτηρίζουν

Με ποιο χέρι έγραψες τις πρώτες σου λέξεις όταν ήσουν παιδάκι;

Το να είσαι αριστερόχειρας σε αυτόν τον κόσμο δεν είναι εύκολη υπόθεση, αφού στην καθημερινότητα σου τουλάχιστον αντιμετωπίζεις πολλές δυσκολίες. Το άνοιγμα μιας πόρτας για παράδειγμα, μπορεί να εξελιχθεί σε μία πολύ άβολη στιγμή, το να γράψεις σε ένα χαρτί κάτι μπορεί να σου «χαρίσει» ένα χέρι γεμάτο μελάνι και το να κλικάρεις με το ποντίκι σου στον υπολογιστή θέλει μια κάποια προσπάθεια παραπάνω.

Κι επειδή μόνο το 10% του πληθυσμού είναι αριστερόχειρες, τα περισσότερα πράγματα έχουν δημιουργηθεί για δεξιόχειρες. Παρά το γεγονός όμως, πως οι αριστερόχειρες είναι πιο σπάνιοι, υπάρχουν μελέτες που αποδεικνύουν, πως έχουν κάποια χαρακτηριστικά που τους ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους ανθρώπους.

Αυτό το διάβασες; 2 tips, που μπορείς να ακολουθήσεις, για να κρατήσεις καλούς φίλους δίπλα σου

Σύμφωνα λοιπόν με αναφορές της Huffington Post, οι αριστερόχειρες σκέφτονται πιο γρήγορα, έχουν καλύτερες αθλητικές ικανότητες και είναι πολύ δημιουργικοί. Μία έρευνα το 2006 ανακάλυψε, πως οι αριστερόχειρες κάνουν πιο γρήγορες συνδέσεις και σκέψεις ανάμεσα στα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου, ενώ το 2017 κυκλοφόρησε μία μελέτη που τους θέλει να έχουν καλύτερους χρόνους αντίδρασης, κάτι που τους βοηθάει τρομερά στο κομμάτι του αθλητισμού.

Το ίδιο ισχύει και με την δημιουργικότητά τους, αφού έρευνες αποκαλύπτουν πως οι αριστερόχειρες είναι καλύτεροι στο να σκέφτονται πολλές λύσεις για το ίδιο πρόβλημα. Κι ενώ ακόμη υπάρχουν «διαμάχες» μεταξύ των δύο κατηγοριών, αυτό το κείμενο ίσως να σου έλυσε πολλές απορίες για τον αριστερόχειρα φίλο σου.

Διάβασε ακόμη: Τα χειρότερα πράγματα που μπορούν να συμβούν σε έναν αριστερόχειρα