Πήγαμε στο Athens Bar Show και γνωρίσαμε τα πιο καινοτόμα, τολμηρά και υπέροχα cocktails!

Πήγαμε στο Athens Bar Show και γνωρίσαμε τα πιο καινοτόμα, τολμηρά και υπέροχα cocktails!

Αν υπάρχει ένας θεσμός τον οποίο περιμένουν με ανυπομονησία κάθε Νοέμβριο οι Αθηναίοι, τότε αυτός δεν είναι άλλος από το Athens Bar Show. Είναι η μεγαλύτερη γιορτή της εγχώριας bar σκηνής και αποτελεί αναμφίβολα το κορυφαίο event της πόλης εδώ και εννέα ολόκληρα χρόνια. Επειδή λοιπόν, μας εξιτάρει να δοκιμάζουμε νέες γεύσεις και ποιοτικούς συνδυασμούς, φέτος αποφασίσαμε να το επισκεφτούμε -ξανά.

Όλοι οι δρόμοι εκείνο το διήμερο οδηγούσαν στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, εκεί όπου συναντήσαμε και γνωρίσαμε καταξιωμένους Έλληνες bartenders, παρακολουθήσαμε σεμινάρια από διακεκριμένους επαγγελματίες και κυρίως, γνωρίσαμε τα πιο καινοτόμα και τολμηρά cocktails!

Διότι, αν είχες πάει φέτος στο Athens Bar Show, θα δοκίμαζες και εσύ δημιουργίες με φαντασία, φτιαγμένες από κορυφαίες πρώτες ύλες και αυτός ακριβώς ήταν φέτος ο δικός μας σκοπός. Από τη στιγμή που περάσαμε την είσοδο του φεστιβάλ, ξέραμε ακριβώς τι να ζητήσουμε και ειδικότερα… πού να πάμε: Στο περίπτερο της Belvedere Vodka!

Είτε είσαι fan της νυχτερινής ζωής, λοιπόν, είτε απλώς θέλεις να απολαμβάνεις πάντα τα καλύτερα cocktails, το σίγουρο είναι πως αξίζει να «τσεκάρεις» όλα όσα ανακαλύψαμε στο Athens Bar Show. Οι «γκουρού» των cocktail μοιράστηκαν μαζί μας τα μυστικά τους και εμείς, τα μοιραζόμαστε με τη σειρά μας μαζί σου.

bar show 2

Οι Belvedere Collective στην Τεχνόπολη

Δεν χρειάστηκε να ψάξουμε πολύ για να βρούμε τον προορισμό μας. To περίπτερο της Belvedere Vodka μας μετέφερε αμέσως στα δάση και στις λίμνες της Πολωνίας και εκεί, μας περίμεναν οι επιδραστικοί bartenders του Belvedere Collective. Πρόκειται για κορυφαίους στο είδος τους επαγγελματίες που προτιμούν τη Belvedere Vodka και τους οποίους παρακολουθήσαμε να ετοιμάζουν μοναδικά cocktails από τις Smogóry Forest και Lake Bartężek, τις νέες Belvedere Single Estate Rye.

Πρόκειται για δύο καινούριες, ultra premium Belvedere Vodka τις οποίες θέλαμε πάση θυσία να δοκιμάσουμε, διότι γνωρίζαμε πως παρασκευάζονται από μια σπάνια σίκαλη: Τη Diamond Dankowskie! Όπως μας αποκάλυψε και ο Mike Foster - ο Global Brand Ambassador της Belvedere Vodka - πρόκειται για ένα σιτηρό με ξεχωριστή προσωπικότητα που καλλιεργείται αποκλειστικά στα μεμονωμένα κτήματα συγκεκριμένων περιοχών της Πολωνίας και είναι ό,τι πιο πραγματικά ultra premium.

Δες, λοιπόν, τα πιο επιδραστικά, τολμηρά και premium cocktail της σεζόν για να ξέρεις τι να πιείς την επόμενη φορά που θα επισκεφτείς το αγαπημένο σου μπαρ στην πόλη!

bar show 3

Belvetini για εσένα που έχεις εκλεπτυσμένο γούστο

Αν προτιμάς να απολαμβάνεις περισσότερο εκλεπτυσμένες και εξεζητημένες γεύσεις, τότε σίγουρα αξίζει κάποια στιγμή να δοκιμάσεις το Belvetini που δημιούργησε ο κορυφαίος Xavier Μισαηλίδης. Αρκούν 60 ml Belvedere Lake Bartężek, 10 ml Lillet Rose, 1/2 bar spoon (δηλαδή το ειδικό κουτάλι που χρησιμοποιούν στα μπαρ) άλμη και για γαρνιτούρα, πουρέ από φρέσκα παντζάρια. Μια ελίτσα αρκεί για να ολοκληρώσει το επικό αυτό cocktail το οποίο με ένα ανακάτεμα αποκτά ένα έντονο ροζ χρώμα -που σίγουρα θα «ανεβάσει» ακόμη πιο πολύ την girly διάθεσή σου.

bar show 4

New Drive για εσένα που προτιμάς τις απαλές γεύσεις

Από το Belvetini του Xavier Μισαηλίδη περνάμε στο New Drive του Αντρέα Δημητρόπουλου. Όπως ο ίδιος μας είπε, πρόκειται για μια δική του παραλλαγή για το κλασικό Screwdriver - και σίγουρα θα σε εντυπωσιάσει. Περιέχει τρία dashes orange mix, top up Gentleman’s Soda και 50ml Belvedere Lake Bartężek. Η συγκεκριμένη vodka είναι δροσερή και απαλή, ενώ έχει νότες από μαύρο πιπέρι, φρεσκοκομμένη σίκαλη, ίχνος αμυγδάλου, γρασιδιού και μπισκότου. Εύκολα μπορείς να καταλάβεις γιατί το New Drive μας «κέρδισε» στο Athens Bar Show.

bar show 5

Red Seed αν θέλεις πάντα κάτι τολμηρό

Στην περίπτωση, βέβαια, που θέλεις να απολαμβάνεις πάντα τις πιο έντονες και τολμηρές γεύσεις, τότε το Red Seed της Δήμητρας Αντωνακοπούλου είναι το cocktail που αξίζει να ανακαλύψεις.

Περιέχει 10ml Suze liqueur, 25ml beetroot cordial with balsamic berries, top up 3cent tonic, beetroot pickled chips with lime, beetroot-lime pickled chips για γαρνιτούρα και 50ml Belvedere Smogóry Forest. Είναι μια τολμηρή και απολαυστική vodka που θα αφήσει στο στόμα σου μια αίσθηση αλμυρής καραμέλας, ένα ίχνος μελιού, απαλές νότες λευκού πιπεριού και αλμυρή -αλλά παράλληλα γλυκιά- επίγευση.

bar show 6

Ό,τι και αν επιλέξεις, να θυμάσαι πως το «μυστικό» για έναποιοτικό cocktail βρίσκεται στα ξεχωριστά του συστατικά. Αυτό ήταν τουλάχιστον το πιο σημαντικό «μάθημα» που πήραμε εμείς κατά την επίσκεψή μας στο Athens Bar Show. Οι δημιουργίες που δοκιμάσαμε και οι ομιλίες που παρακολουθήσαμε - μεταξύ των οποίων του Mike Foster και του Αχιλλέα Πλακίδα (World Class Bartender της χρονιάς) - μας έδειξαν πως σε ό,τι αφορά στο ποτό μας και δη την αγαπημένη μας vodka, το κλίμα, το έδαφος, η τοπογραφία, οι καλλιεργητές (δηλαδή το terroir) κάνει τη διαφορά στη σίκαλη -και τελικά, στο ποτήρι μας!