Eπιστροφή στην κανονικότητα: 5 πράγματα που - μάλλον - θα σου λείψουν από την καραντίνα

Γωγώ Φούντα
Eπιστροφή στην κανονικότητα: 5 πράγματα που - μάλλον - θα σου λείψουν από την καραντίνα

Και τελοσπάντων πάντα θα βλέπουμε τη θετική πλευρά των πραγμάτων!

Ήταν μία δύσκολη περίοδος. Πρωτόγνωρες καταστάσεις και συναισθήματα και μία αόρατη απειλή να μας τρομοκρατεί και να μας αλλάζει όχι μόνο την καθημερινότητα αλλά και τις ζωές. Πιεστήκαμε, φοβηθήκαμε, αλλά τα καταφέραμε, και πλέον με δόξα και τιμή μπορούμε να πούμε ότι κερδίσαμε πίσω τις ζωές μας. Η επιστροφή στην κανονικότητα έχει αρχίσει να συμβαίνει εδώ και κάποιες εβδομάδες, και όλοι μας αφήνουμε πίσω την τόσο πρωτόγνωρη για εμάς καραντίνα.

Η αλήθεια είναι, ότι η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού, καραντίνα δεν είχε ξαναβιώσει, γεγονός που όσο να πεις μας έπιασε απροετοίμαστους. Το challenge να μείνουμε συνεχόμενα σπίτι εγκαταταλείποντας τις συνήθειές μας και φυσικά τις δουλειές μας, δεν το λες και εύκολο. Κατάσταση που δυσκόλευε ακόμα περισσότερο με την απαγόρευση συναναστροφής συγγενών και φίλων.

Οι πρώτες μέρες ήταν δύσκολες και σκοτεινές. Άλλος έκλαψε, άλλος έφαγε και άλλος είδε σειρές την μία πίσω από την άλλη. Και ξαφνικά… όλα άλλαξαν. Αρχίσαμε να συνηθίζουμε την κατάσταση αυτή και να προσαρμόζουμε τις ζωές μας ανάλογα. Και τώρα, έπειτα από σχεδόν τρεις μήνες καραντίνα, καλούμαστε να επανέλθουμε και να αρχίσουμε από το μηδέν. Κι όμως, υπάρχουν κάποια πράγματα που θα μας λείψουν από την ιδιαίτερη αυτή κατάσταση. Παρακάτω έχω τα 5 βασικά, όπως μου τα είπαν φίλοι και γνωστοί!

Η φόρμα όλη μέρα

Πολλά πράγματα σου ήταν αχρείαστα κατά τη διάρκεια της καραντίνας, και ένα από αυτά ήταν… και τα ρούχα! Δεν χρειάστηκε να φορέσεις τζιν, όσοι το έκαναν δεν ξέρω τι σόι άνθρωποι είναι, και γενικότερα οι επιλογές σου περιορίστηκαν στο χιλιοφορεμένο κολάν σου και τη φόρμα τη γκρι με τον μόνιμο λεκέ. Η καραντίνα πάταξε οποιαδήποτε πίεση από κουμπί και καβάλο διά παντός, και τόσο άνετα είχαμε χρόνια να νιώσουμε! Ναι, και αυτό μας έλειψε…

Το ζεστό μας το φαγάκι

Ξέρεις τι είναι να τρως το φαγητό σου, μόλις έχει βγει από το φούρνο; Μεγάλη υπόθεση. Και αυτό το ζήσαμε. Είτε μαγείρευες εσύ, είτε κάποιος άλλος, παραδοσιακά 2 το αργότερο είχες κάτσει για μεσημεριανό. Θυμάσαι που υπήρχαν μέρες που δεν προλάβαινες να φας με αποτέλεσμα να τρως δίχως αύριο τα βράδια; Όχι, στην καραντίνα όλα ήταν στην ώρα τους, γιατί πολύ απλά δεν είχες κανέναν περιορισμό. Εκτός από τους… προφανείς!

Ο χρόνος για τον εαυτό σου

Μη έχοντας απολύτως τίποτα να κάνεις, μπορούσες να κάνεις τα πάντα, εννοείται προσαρμοσμένα στη νέα τάξη πραγμάτων. Ασχολήθηκες με τον εαυτό σου, απέκτησες χόμπι, έφτιαξες τον κήπο ή τη ντουλάπα σου, είδες τα παιδιά σου ή το κατοικίδιό σου και γενικότερα έκανες πράγματα που παλαιότερα ούτε που θα μπορούσες να διανοηθείς ότι θα έκανες. Ξαφνικά μας δόθηκε η πολυτέλεια του χρόνου, και σαστίσαμε μην ξέροντας τι να τον κάνουμε. Ευτυχώς βρήκαμε γρήγορα τους ρυθμούς μας.

Ξανάνιωσες!!!

Και το εννοώ. Τόσο φρέσκο και ενυδατωμένο χρόνια είχες να δεις το δέρμα σου. Και είναι λογικό. Κοιμήθηκες, ήπιες νερό, δεν βαφόσουν, και η ενυδατική και οι μάσκες μπήκαν στην καθημερινότητά σου, με τον καλύτερο τρόπο. Εκτός φυσικά από το δέρμα, υπήρχε και κάτι ακόμα που άλλαξες εντελώς όψη και αυτό είναι τα μαλλιά σου. Μόνο λούσιμο και μάσκα (στην καλύτερη). Ούτε ισιωτικά, ούτε λακ ούτε και οποιοδήποτε άλλο προϊόν. Και τσουπ, τώρα τα μαλλάκια σου είναι πιο υγιή και λαμπερά από ποτέ. Λίγο ακόμα να κρατούσε η καραντίνα, θα γινόσουν Ραπουνζέλ.

Οι βόλτες στα βουνά

Αν κάτι μάθαμε να κάνουμε κατά τη διάρκεια της καραντίνας, αυτό ήταν σίγουρα… περιπάτους! Περίπατο στο βουνό, σε πάρκα, στην ακροθαλασσιά. Με ή χωρίς σκυλάκι, ο Έλληνας περπάτησε, έτρεξε, ανέπνευσε καθαρό αέρα, και γυμνάστηκε όσο ποτέ άλλοτε. Η φυσική μας κατάσταση βελτιώθηκε, τα κιλά άρχισαν να χάνονται και νιώσαμε πρωτόγνωρη ευεξία. Και αυτό δεν το λες καθόλου κακό.