Η απρόσμενη δήλωση της Rosamund Pike για τον ρόλο της στο James Bond

Νατάσσα Σχοινά
Η απρόσμενη δήλωση της Rosamund Pike για τον ρόλο της στο James Bond

Η ηθοποιός μιλάει σχεδόν 20 χρόνια μετά για τον ρόλο της

Ο James Bond είναι ένας θρύλος όσον αφορά στον κινηματογράφο. Είναι ο πράκτορας 007 που θα ανακαλέσουμε μέχρι και σε απλές, καθημερινές μας συνομιλίες. Αυτός που έχει στρατηγική, ευφυΐα και, φυσικά, γυναίκες. Τα κορίτσια του Bond, όμως, είναι πάντα πολύ ιδιαίτερα. Αρχίζοντας να ανακαλούμε από μακρύτερα στο παρελθόν και φτάνοντας μέχρι σήμερα. Η διαλογή γίνεται πολύ προσεκτικά για να αποδοθεί όλη η δυναμική που απαιτείται και, τελικά, κανείς δεν έχει κάποιο παράπονο.

Τα Bond girls, όμως, δεν είναι μόνο αυτά που ανήκουν στην «καλή» πλευρά της ιστορίας, αλλά και αυτά που βρίσκονται ακριβώς απέναντι. Ο Rosamund Pike συμμετείχε στο Die Another Day, υποδυόμενη τη Miranda Frost, τη double agent, που δούλευε για την MI6. Από εκεί ήταν που καθιερώθηκε στον χώρο και στο κοινό, για να ακολουθήσουν στη συνέχεια παραγωγές, όπως το Pride & Prejudice και το Gone Girl.

Η ηθοποιός, τώρα, 18 χρόνια μετά την ταινία, μίλησε στο EW και αποκάλυψε ότι τότε δεν είχε ιδέα πού έμπλεκε κι ότι όλη αυτή η ενασχόληση μαζί της ήταν κάτι πολύ ξένο.

«Όλα ήταν καινούργια για μένα. Όλα. Υπάρχει τόση μυθολογία για τις ταινίες του Bond, υπάρχει τόσο παρελθόν, τόση προσοχή σε αυτό, υπάρχουν τόσα μάτια σε αυτό. Δεν καταλάβαινα πραγματικά τίποτα από αυτά»