Movie Guide: Τι να δεις το ΣΚ για να μη βαρεθείς μέσα στο σπίτι

Νατάσσα Σχοινά
Movie Guide: Τι να δεις το ΣΚ για να μη βαρεθείς μέσα στο σπίτι

Ταινίες διαφόρων ειδών που θα αξίζουν τα stay-at-home λεπτά σου.

Παρασκευή σήμερα και οι προβλέψεις για τον καιρό αυτές τις μέρες δεν είναι σε καμία περίπτωση ιδανικές. Με τις περιγραφές που ακούς η παραμονή στο σπίτι φαντάζει ως ένα εξαιρετικό σενάριο που λογικά θα επιλέξεις. Όχι ότι χρειάζεσαι και πολύ για να πεις ότι θα βάλεις κάποια ταινία να παίζει στο λάπττοπ, έτσι όπως χαλαρώνεις με τα μαξιλάρια στην πλάτη κι ένα παγωμένο ρόφημα στο χέρι. Αλλά, τώρα, υπάρχει ένας πολύ ρεαλιστικός και πρακτικός ρόλος για να συμβεί αυτό.

Όλα καλά στη σκέψη. Θα τηλεφωνήσεις στις φίλες σου ή στον σύντροφό σου -Μπορεί να τον έχεις ήδη κάνει- και θα σκεφτείς το μενού που θα υπάρχει διαθέσιμο ώστε να συνοδεύσεις την ωραία προβολή. Γιατί, ας είμαστε ειλικρινείς, κάτι χρειάζεται. Κάτι σε πίτσα; Fingerfood; Ένα σνακ; Να υπάρχει κάτι για τη στιγμή που η πείνα θα σου χτυπήσει την πόρτα.

Ώσπου έρχεται η ώρα του πρωταγωνιστή της βραδιάς: της ταινίας. Υπάρχουν «άπειρες» κυκλοφορίες, από τις πιο παλιές μέχρι τις πιο καινούργιες, ωστόσο, όταν θες κάποια, μπαίνεις στη διαδικασία να αναζητάς για αρκετή ώρα. Γι’ αυτό, λοιπόν, συγκεντρώσαμε μερικές παραγωγές, ώστε να καλυφθούν ποικίλα γούστα και διαθέσεις.

Mood: Κωμωδία

  • Horrible Bosses / Αφεντικά για Σκότωμα (2011): Η Jennifer Aniston σίγουρα στα καλύτερά της μετά τα Φιλαράκια κι ένα cast, όπου ο Jason Bateman, ο Kevin Spacey, ο Charlie Day, o Jason Sudeikis και πολλοί ακόμα, συνθέτουν μία ταινία με πραγματικά κακά αφεντικά σε δουλειές. Bonus: Η Meghan Markle κάνει cameo.



  • Crazy, Stupid, Love (2011): Αγαπημένη επιλογή σε ταινίες κωμωδίας μέχρι και σήμερα. Η σύζυγος του άπειρου με τις γυναίκες Steve Carell (Cal) του ζητάει διαζύγιο και πάνω στη μεγάλη του στενοχώρια γνωρίζει τον Ryan Gosling (Jacob). Εντελώς αντίθετος από τον πρώτο, γυναικάς και charmer, προσπαθεί να του μάθει πώς να γίνει σαν κι εκείνον, με τις ανατροπές και τις ιστορίες τους να μπλέκονται με τους πιο απρόσμενους τρόπους.



Mood: Δράμα

  • Spotlight / Spotlight: Όλα στο Φως: Rachel McAdams, Michael Keaton, Mark Ruffalo γίνονται οι άνθρωποι που μεταφέρουν στη μεγάλη οθόνη την πραγματική ιστορία της αποκάλυψης που έκανε η ομάδα της Boston Globe για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα που σχετίζονται παιδικής κακοποίησης από την Καθολική Αρχιεπισκοπή. Οι πιο διάσημοι ηθοποιοί του Hollywood στις πιο δυνατές τους ερμηνείες.



  • Seven Pounds / Επτά Ζωές (2008): Δεν μπορείς να πεις πολλά για τη συγκεκριμένη ταινία χωρίς να κάνεις spoiler, αφού το τι ακριβώς συμβαίνει αποκαλύπτεται τελικά στο τέλος. Το μόνο που χρειάζεται να ξέρεις είναι ότι πρόκειται για την τραγική ιστορία ενός ανθρώπου (Will Smith / Ben) που, ενώ αρχικά μοιάζει ανεξήγητη, αποδεικνύεται ως μία από τις πιο στενόχωρες και συναισθηματικές πράξεις που έχεις δει.



Mood: Θρίλερ

  • Don’t Breathe / Μην Ανασαίνεις (2016): Μία παρέα αποφασίζει να μπει στο σπίτι ενός τυφλού για να κλέψει, νομίζοντας ότι θα είναι εύκολο θύμα. Η πραγματικότητα, όμως, θα τους διαψεύσει, καθώς ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει ένα παρελθόν κι ένα παρόν που θα τρόμαζε ακόμα και τα πιο διεστραμμένα μυαλά.



  • El Orfanato / Το Ορφανοτροφείο (2007): Στα πιο σκοτεινά και ψυχολογικά θρίλερ, βρίσκεται μία Ισπανική παραγωγή που σε υποβάλλει στην ατμόσφαιρά της. Μία γυναίκα επιστρέφει με την οικογένειά της στο πατρικό της που στο παρελθόν ήταν ορφανοτροφείο για παιδιά με αναπηρίες. Ο γιος της κάνει έναν νέο φίλο, ο οποίος, ωστόσο, είναι… αόρατος.



Mood: Αισθηματικό

  • Ghost / Αόρατος Εραστής: Το Ghost είναι η ταινία που κάνει το «Η αγάπη δεν πεθαίνει ποτέ» πράξη. Η Demi Moore (Molly Jensen) βλέπει τον άντρα της (Patrick Swayze/Sam Wheat) να δολοφονείται και να ξεψυχάει στην αγκαλιά της. Το πνεύμα του, όμως, μένει πίσω και προσπαθεί να την προστατεύσει από τον επικείμενο κίνδυνο.



  • Amélie (2001): Αν θες να δεις μία ταινία που δείχνει τον ρομαντισμό όχι μόνο στα πλαίσια ενός ζευγαριού, αλλά στη γενικότερη έκφανσή του, το Amélie αξίζει μία ευκαιρία. Διηγείται την ιστορία ενός κοριτσιού στο Παρίσι που υπό τη δική της έννοια της δικαιοσύνης βοηθάει τους γύρω της. Κι επειδή ισχύει το ότι ό,τι δίνεις θα πάρεις, κάπου στην πορεία βρίσκει και η ίδια την αγάπη.



Mood: Κινουμένων Σχεδίων

  • Up / Ψηλά στον Ουρανό (2009): Μακράν μία από τις ωραιότερες ταινίες κινουμένων σχεδίων, με υπέροχα μηνύματα είτε είσαι παιδί είτε μεγάλος. Ο 78χρονος Carl Fredricksen αποφασίζει να πάει στο Paradise Falls με ένα σπίτι που κρέμεται σε μπαλόνια και να εκπληρώσει μία υπέροχη επιθυμία. Φυσικά, το ταξίδι του περιλαμβάνει πολλά ευτράπελα, αλλά και μερικές από τις πιο συγκινητικές στιγμές.



  • Despicable Me / Εγώ, ο Απαισιότατος (2010): Εδώ έχουμε ένα από τα αστέρια του χώρου των κινουμένων σχεδίων, μία εγκληματική ιδιοφυΐα που μέσα στα «κακά» και ξεκαρδιστικά του σχέδια, αποφασίζει ότι η αγάπη τριών κοριτσιών είναι πιο σημαντική από τις ραδιουργίες του.