Το Wonder Woman 1984 δίνει ελπίδα για τους γυναικείους ρόλους

Νατάσσα Σχοινά
Το Wonder Woman 1984 δίνει ελπίδα για τους γυναικείους ρόλους

Επιτέλους, η Gal Gadot πήρε την αύξηση που της άρμοζε.

Η Gal Gadot είναι είδωλο πια. Όχι μόνο στο κομμάτι της υποκριτικής, αλλά και σε κάθε τι που την περιτριγυρίζει. Δείχνει πάνω απ’ όλα ότι είναι μία γυναίκα που μπορεί να εμπνεύσει τους γύρω της με την προσωπικότητά της. Που μπορεί να σε κάνει να τη θαυμάσεις για την επιμονή και τη μαχητικότητά της, πολύ πριν την έλευσή της στο Hollywood.

Το βιογραφικό της περιλαμβάνει αρκετές ταινίες, ωστόσο ο ρόλος της Wonder Woman είναι αυτός που εκτόξευσε την καριέρα της. Σίγουρα φταίει και η τάση της εποχής να περιστρέφεται γύρω από ταινίες σούπερ ηρώων, αλλά το σημαντικό είναι ότι η Diana πλέον δεν μπορεί να έχει άλλο πρόσωπο, γιατί τόσο εξαιρετική δουλειά έχει κάνει.




Παρά το ότι η ταινία του 2017 είχε πάνω από 821 εκατομμύρια σε box office, η Gadot αμείφθηκε μόλις 300.000 δολάρια. Παράλογο; Άδικο; Κι όμως, πραγματικό και καμία σχέση με τους μισθούς που λαμβάνουν οι άντρες ηθοποιοί σε αντίστοιχους ρόλους.

Για την επόμενη ταινία της Αμαζόνας, όμως, το κασέ ανέβηκε σε σημείο που δε βλέπει καν τον προκάτοχό του και δίνοντας ελπίδα για τους γυναικείους ρόλους. Η ηθοποιός έλαβε περίπου 10 εκατομμύρια και απέδωσε δικαιοσύνη στο λάθος που είχε γίνει. Το ακόμα πιο σημαντικό, έδωσε το παράδειγμα στους υπόλοιπους δημιουργούς σχετικά με τη σωστή αντιμετώπιση των γυναικών του Hollywood.