Μια μουσική ανασκόπηση στα 20 electro- dance tracks που «σάρωσαν» το 2020

Μια μουσική ανασκόπηση στα 20 electro- dance tracks που «σάρωσαν» το 2020

Σου λείπει διάθεση για χορό; Έχουμε τη λύση!

Κάνοντας μια μικρή αναδρομή σε όσα συνέβησαν τη χρονιά του 2020, υπάρχουν πολλές στενόχωρες στιγμές, υπάρχουν όμως και εκείνες που έφεραν χαμόγελα στα χείλη μας. Είναι γεγονός πως πολλοί κλάδοι πλήττονται εν μέσω πανδημίας, μέσα σε αυτούς και ο κλάδος της μουσικής βιομηχανίας, κυρίως της ηλεκτρονικής μουσικής.

Τι κι αν αρκετοί εκεί έξω αναρωτιούνται σε τι «βοηθά» αυτή η μουσική και τι μπορεί να προσφέρει κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας περιόδου, έχουμε την απάντηση. Μπορεί τα festivals να ακυρώνονται, τα clubs να μη λειτουργούν και τα parties στα σπίτια να απαγορεύονται ρητά όμως η electro- dance μουσική έκανε θραύση καθ’ όλη τη διάρκεια του lockdown και αυτό αποδεικνύεται από τις κατατάξεις των κομματιών αυτών που έχουν σκαρφαλώσει σε τάσεις, charts και κυρίως, στις προτιμήσεις του κόσμου.

Παρά τις απαγορεύσεις των festivals και των parties λοιπόν, το 2020 το είδος αυτής της μουσικής, σύμφωνα με τις αναλύσεις και τα στατιστικά του Billboard, μπήκε για τα καλά στο παιχνίδι του ραδιοφώνου και οι αναπαραγωγές στις μουσικές πλατφόρμες πολλαπλασιάστηκαν.

Αν λοιπόν ακόμη αναρωτιέσαι σε τι βοήθησε η μουσική αυτή, πρέπει να σου πούμε πως σε αυτή τη νέα τάξη πραγμάτων και σε αυτή την… ενναλακτική πραγματικότητα, η electro-dance μουσική ήταν εκείνη που ανέβασε τους καρδιακούς παλμούς μας, έφτιαξε τη διάθεσή μας και δημιούργησε μια γλυκιά νοσταλγία για όλες εκείνες τις εξόδους σε κέντρα και εκδηλώσεις με δυνατή μουσική, χαμηλό φωτισμό και ξέφρενο χορό. Βέβαια, είναι γεγονός πως ακόμη και στο σπίτι, τα κομμάτια αυτά μας ξεσήκωσαν και δεν άφησαν στιγμή το μυαλό μας να τρέξει σε μελαγχολικές σκέψεις.

Λοιπόν τι λες, είσαι έτοιμη να κάνεις μια αναδρομή στις 20 μεγάλες επιτυχίες που σάρωσαν τα charts και έγιναν η Νο1 επιλογή του κόσμου για το 2020;

Oli Harper – LifetimeJake Léon - Know You
Kelly Lee Owens- Jeanette
Don Diablo - We Are Love
Joel Corry x MNEK- Head and Heart
Kylie Minogue, Magic
Tarrow - Lost And Frozen
Syn Cole - Cool With That
Tensnake feat. Fiora -Automatic
TSHA, Change
Aluna & Kaytranada feat. Rema -The Recipe
Inner City- We All Move Together
Louie Vega & The Martinez Brothers feat. Marc E. Bassy- Let It Go
Baauer- Reachupdontstop
Dua Lipa and The Blessed Madonna- Break My Heart
Deadmau5 & Kiesza- Bridged By a Lightwave
Mat Zo- Love Songs
Lewis feat. Lucky Daye- Feed the Fire
Jessie Ware- Soul Control
Bicep- ApricotsDPG Network