Τα έργα τέχνης που γίνοντα από ένα κλικ μιας γραφομηχανής (photos)

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Τα έργα τέχνης που γίνοντα από ένα κλικ μιας γραφομηχανής (photos)

Το lockdown ήταν η αφορμή για να δώσει έμπνευση στον καλλιτέχνη από τη Βρετανία και να δημιουργήσει αυτά τα εκπληκτικά τοπία με τη βοήθεια μιας απλής γραφομηχανής!

Ο Βρετανός καλλιτέχνης και φοιτητής αρχιτεκτονικής James Cook αποτυπώνει στα έργα του αυτό που λέμε «μια εικόνα αξίζει χίλιες λέξεις». Γιατί; Μα φυσικά επειδή τα έργα του είναι δημιουργημένα με την απίστευτη γραφομηχανή του. «Εκτυπώνει» λεπτομερή τοπία χρησιμοποιώντας συνδυασμούς χαρακτήρων μέσα από τα πλήκτρα του.

Τους τελευταίους δύο μήνες, ο Cook χρησιμοποίησε τη συλλογή του από vintage γραφομηχανές για να κάνει εικονογραφήσεις ή «τυπογραφίες», όπως τις ονομάζει ο καλλιτέχνης- για μια νέα έκθεση που θα διεξαχθεί στην Γκαλερί Γουόνκι Γουίνκι στο Finchingfield της Αγγλίας. Η έκθεση θα διαθέτει πολυάριθμα έργα του που απεικονίζουν αρχιτεκτονικά και ιστορικά ορόσημα της υπαίθρου του Έσσεξ -συμπεριλαμβανομένων των Horham Hall, The Moot Hall και Finchingfield Green-.

Ένας καλλιτέχνης αφήνει τα έργα του ...να τα πάρει το κύμα

Ο James Cook εμπνεύστηκε αυτή την πρωτότυπη απόδοση των τοπικών, μετά από την παραμονή του για μήνες στην κομητεία του Έσσεξ κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.


https://www.instagram.com/p/CVaDMOnMGp6

Για τη δημιουργία πολλών τοπίων μετέφερε στο εκάστοτε σημείο τη γραφομηχανή του, προκειμένου ν΄αποδώσει με ακρίβεια την ομορφιά τους. Ανάλογα με την πολυπλοκότητα του θέματος, τα έργα χρειάστηκαν για να ολοκληρωθούν από 15 έως 30 ώρες.


https://www.instagram.com/p/CVhqNrJMnXp

«Ενώ το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς μου είναι απλό λόγω του πλαισίου αναφοράς του, η χρήση της προοπτικής και της έννοιας της απόκρυψης πληροφοριών παίζει σημαντικό ρόλο στον τρόπο με τον οποίο παρατηρούνται τα σχέδια από τον θεατή», εξηγεί ο Cook. «Μερικά από τα πιο πρόσφατα έργα μου διαθέτουν κρυφά γραπτά μηνύματα που γίνονται ορατά μόνο από κοντά και έτσι προσθέτουν μια άλλη διάσταση στα σχέδια».

Δες μερικά από τα εκπληκτικά έργα του καλλιτέχνη στη gallery που ακολουθεί...