Ένας καλλιτέχνης αφήνει τα έργα του ...να τα πάρει το κύμα (photos)

1 SHARE

Ένα κύμα είναι αρκετό για να εξαφανίσει αυτά τα σχέδια μια για πάντα και θαρρείς πως ξεπλένονται από τον ωκεανό.

Ενώ μερικοί καλλιτέχνες προσπαθούν να δημιουργήσουν τέχνη που θα διαρκέσει δεκαετίες ή και αιώνες, ο καλλιτέχνης Jon Foreman κάνει μεγάλα, περίπλοκα σχέδια που διαρκούν μόνο ...μια μέρα.

Χρησιμοποιεί τις γραφικές παραλίες στην πατρίδα του, της Ουαλίας, ως καμβά για να σχεδιάσει τα  εκπληκτικά έργα τέχνης  που σχηματίζονται μόνο για λίγο επάνω στην άμμο...

Η γυναίκα που κεντά αποξηραμένα λουλούδια επάνω σε τούλι- Μοιάζουν με πίνακα

Ένα κύμα είναι αρκετό για να εξαφανίσει αυτά τα σχέδια μια για πάντα και θαρρείς πως ξεπλένονται από τον ωκεανό. Τα σχέδιά του μοναδικά: από μαγευτικές σπείρες έως μάνταλα και σχέδια αφηρημένα, ο Foreman σχεδιάζει όλα όσα φαντάζεται και όλα εκείνα που αντικατοπτρίζουν το δικό του γούστο και τη δική του αισθητική.

Μερικά από αυτά τα έργα έχουν έκταση έως και 50 μέτρα! Η δημιουργική αυτή διαδικασία μπορεί να διαρκεί πολλές ώρες όμως -όπως υποστηρίζει ο Foreman- είναι εξίσου θεραπευτική. Δεδομένου ότι κάθε κομμάτι είναι εφήμερο και τελικά θα υποκύψει σε διαφορετικά στοιχεία της φύσης όπως ο καιρός, η παλίρροια αλλά και οι άνθρωποι, ο Foreman είναι σε θέση να επικεντρώσει την ενέργειά του στη δημιουργική διαδικασία και να ζήσει τη στιγμή.

Ο Foreman βρίσκει ατελείωτη έμπνευση στη μαγευτική ομορφιά της ακτογραμμής της Ουαλίας και αισθάνεται ότι η τέχνη του είναι μια συνεργασία με την ίδια τη φύση. «Οι παραλίες εδώ είναι πραγματικά εξαιρετικές και είναι τόσες πολλές», εξηγεί, «αμφιβάλλω ότι έχω επισκεφθεί τις μισές από αυτές».

Εκτός από το ότι σχεδιάζει απευθείας στην άμμο, συλλέγει επίσης βότσαλα και τα τακτοποιεί σε στροβιλισμένα μοτίβα με βάση το μέγεθος και το χρώμα τους. 

Το αποτέλεσμα -όπως μπορείς να διακρίνεις- είναι μαγευτικό! Δες τα σχέδιά του στη gallery που ακολουθεί...

1 SHARE
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ