Η Scarlett Johansson κάνει μήνυση στην Disney και ο λόγος βρίσκει πολλούς σύμφωνους

Νατάσσα Σχοινά
Η Scarlett Johansson κάνει μήνυση στην Disney και ο λόγος βρίσκει πολλούς σύμφωνους

Οι πολυετείς φίλοι γίνονται καμιά φορά εχθροί.

Όταν βλέπεις στην ίδια πρόταση το όνομα της Disney και της Scarlett Johansson αυτό που σίγουρα δεν περιμένεις είναι η κατάληξη της πρότασης να περιλαμβάνει τη λέξη «μήνυση».

Ή τουλάχιστον δεν το περίμενες, γιατί αυτή ακριβώς είναι η κατάσταση που επικρατεί ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Το χρονικό του story

Στις 9 Ιουλίου, μετά από αρκετές αναβολές λόγω της πανδημίας, η solo ταινία της Black Widow κατάφερε επιτέλους να φτάσει στους κινηματογράφους. Πλήθος κόσμου έτρεξε στους κινηματογράφους για να απολαύσει την ταινία, όμως, στη συνέχεια, έγινε κάτι αρκετά ασυνήθιστο.

scarlett johansson disney9


Η Disney κυκλοφόρησε την ταινία και στο Disney+ χωρίς να περιμένει πρώτα να τελειώσει η ταινία τον κύκλο της στο σινεμά. Η Johansson που πρωταγωνιστεί, λοιπόν, έκανε μήνυση στον κολοσσό λέγοντας ότι αυτή της η κίνηση παραβιάζει το συμβόλαιό της και ότι λόγω αυτού έχει μεγάλες απώλειες σε κέρδη (σ.σ. Οι ηθοποιοί συνήθως κάνουν deal για ποσοστά επί των κινηματογραφικών πωλήσεων).




Χωρίς να αφήσει μεγάλο χρονικό διάστημα να περάσει, η Disney απάντησε δημόσια στη μήνυση, λέγοντας ότι αυτή είναι «ιδιαίτερα στενόχωρη και λυπηρή μέσα στην άκαρδη αγνωμοσύνη της για τις τραγικές και παρατεταμένες συνέπειες της πανδημίας παγκοσμίως».

Η Johannson, όμως, δεν είναι η μόνη σταρ που έχει μιλήσει κατά της ταυτόχρονης κυκλοφορίας των ταινιών στις υπηρεσίες streaming. Ο σκηνοθέτης Christopher Nolan έχει εκφράσει ανοιχτά τη διαφωνία του ως προς το συγκεκριμένο θέμα, αφού αυτό είναι κάτι που έχει επιλέξει και η Warner Bros με την οποία συνεργάζεται.

«Δεν είναι τρόπος να συμπεριφέρεσαι στους ανθρώπους που δημιουργούν τις ταινίες και στους σταρς και στους ανθρώπους που έχουν δώσει πολλά για αυτά τα πρότζεκτ», είπε

Ρουά ματ από το Netflix - Προσπαθεί να «κλείσει» τον Christopher Nolan για την επόμενη ταινία του

Ο, δε, ιδρυτής και CEO της εταιρείας παραγωγής Blumhouse, Jason Blu, ήταν ιδιαίτερα σαφής στο πώς βλέπει αυτό το θέμα:

«Αυτό στο οποίο ποντάρουν οι streamers είναι ότι τα επόμενα 3-5 χρόνια, θα έχουν μόνο 3-4 από αυτούς να βάζουν περιεχόμενο στα σπίτια και ότι θα είναι τόσο ισχυροί που θα μπορούν να μειώσουν το κόστος της παραγωγής, τους μισθούς των ηθοποιών, τις πληρωμές των παραγωγών, των συγγραφέων και των σκηνοθετών. Προσωπικά, δεν πιστεύω ότι θα τα καταφέρουν, αλλά αυτοί σε αυτό ποντάρουν».