3 video games για εσένα που είσαι ανταγωνιστική και λατρεύεις το μυστήριο

Νατάσσα Σχοινά
3 video games για εσένα που είσαι ανταγωνιστική και λατρεύεις το μυστήριο

Σαββατοκύριακο έρχεται, οπότε έφτασε η ώρα για ατελείωτο gaming.

Το σαββατοκύριακο έχει σχεδόν φτάσει. Το πιο πιθανό είναι να έχεις επιστρέψει από τις διακοπές σου και να προσπαθείς να εγκλιματιστείς -όχι πάντα με τον πιο επιτυχημένο τρόπο-.

Η προσαρμογή μετά από τη χαλάρωση των διακοπών είναι δύσκολη. Ειδικά όταν έρχεσαι από νησί που έχει τον τρόπο του να σε βάζει σε μία διαφορετική, δική του, πιο ειδυλλιακή λογική, της οποίας τις προϋποθέσεις δεν έχεις όταν είσαι στο σπίτι σου.

5 video games που θα σε κλείσουν στο σπίτι όλο το σαββατοκύριακο

Τι μπορείς, όμως, να κάνεις όσο βιώνεις αυτήν την προσαρμοστική περίοδο; Να βρεις τρόπους να περάσεις λίγο πιο διασκεδαστικά την ώρα σου και να ξεφύγεις, όπως με το gaming.

The Simpsons 80S GIF

Η βιομηχανία του gaming έφτασε σε all-time high κατά τη διάρκεια του COVID-19, κάτι πολύ λογικό αν σκεφτείς ότι οι περισσότεροι ήταν εκ των πραγμάτων στο σπίτι και έψαχναν τρόπους να απασχοληθούν. Ακόμα και να μην ήσουν gamer πριν, πολύ πιθανό να έγινες τώρα.

Γι’ αυτό και τα 3 παιχνίδια που θα δεις στη συνέχεια θα αποτελέσουν εξαιρετικές επιλογές για να ικανοποιήσεις τις διαθέσεις σου. P.S. Τα γραφικά είναι πλέον τόσο καλά με τις νέες κονσόλες και τις upgraded εκδοχές των παιχνιδιών που πλησιάζουν στο πραγματικό περισσότερο από ποτέ!

#1 Mortal Combat

Το Mortal Combat ξεκίνησε αρχικά το 1992 και μέχρι σήμερα συνεχίζει να κυκλοφορεί το ένα παιχνίδι μετά το άλλο. Η επιτυχία του; Προσφέρει τη δυνατότητα στους παίκτες να διαλέγουν χαρακτήρες, να παλεύουν μαθαίνοντας κινήσεις, να γίνονται μέρος της ιστορίας και να παλεύουν για αυτήν.

Η υπόθεση πίσω από τους χαρακτήρες αλλάζει, ένας ήρωας μπορεί να γίνει κακός και το αντίστροφο. Το σύμπαν τους δημιουργήθηκε από τους Elder Gods και όλοι ουσιαστικά παλεύουν για τα βασίλεια και για αυτό που θεωρούν σωστό -ή αυτό που τους συμφέρει στην εκάστοτε περίπτωση-.



Αν είσαι ανταγωνιστική, σίγουρα θα κολλήσεις και θα βρίσκεις challenge στο να νικάς όλο και περισσότερους αντιπάλους!

#2 The Dark Pictures Anthology

Μία σειρά από ανεξάρτητες (θριλερο)ιστορίες που ξετυλίγονται καθώς τις παίζεις και ένας μυστήριος επιμελητής -The Curator- που εμφανίζεται ανά διαστήματα μέσα στην τεράστια βιβλιοθήκη του και σε συμβουλεύει αποτελούν την ιδανική συντροφιά για εσένα που ψάχνεις τον τρόμο. Περισσότερο ψυχολογικό καθώς μπαίνεις στο κλίμα της κάθε υπόθεσης και στη θέση των χαρακτήρων για να επιλέξεις πώς θα προχωρήσεις.



Πρόσεχε, όμως. Ανάλογα με τις επιλογές που κάνεις, αλλάζει η ιστορία και η τελική της έκβαση. Κάθε σου κίνηση πρέπει να είναι γρήγορη και μελετημένη. Να προσπαθείς να δεις δύο βήματα μπροστά.



Πρώτα κυκλοφόρησε το Son of Medan και μετά το Little Hope. Μου άρεσε περισσότερο το δεύτερο, αλλά θα σου έλεγα να τα παίξεις και τα δύο γιατί προσφέρουν διαφορετικό είδος τρόμου. 22 Οκτωβρίου βγαίνει και το επόμενο: House of Ashes.

#3 YFC 4

Το UFC 4 είναι ένα video game που σου δίνει την επιλογή να κάνεις customize τον χαρακτήρα σου από την αρχή. Είσαι μαχήτρια -boxing, kickboxing, wrestling, jiu-jitsu, διαλέγεις ανάλογα με τα γούστα σου- και προπονείσαι για να φτάσεις στην κορυφή και να κατακτήσεις τον τίτλο.



Τι κάνεις όταν τον έχεις κατακτήσει; Μα φυσικά, τον υπερασπίζεσαι! Το level δυσκολίας ανεβαίνει όσο προχωράς. Πρέπει να διανέμεις σωστά τον χρόνο σου σε προπόνηση και pr στα Μέσα και μην ξεχνάς και την παρουσία σου στα social media, αφού θα ανεβάσει το hype του κάθε επερχόμενου αγώνα.