La Casa de Papel Part 5: Ολική κατάρρευση στο 1ο επεισόδιο - Ο γιος του Berlin η μόνη λύση

Νατάσσα Σχοινά
La Casa de Papel Part 5: Ολική κατάρρευση στο 1ο επεισόδιο - Ο γιος του Berlin η μόνη λύση

Τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά για την ομάδα του Profesor - Οι υποθέσεις για το ποιος θα δώσει τη λύση.

Η αναμονή για το πρώτο μέρος του Part 5 του La Casa de Papel τελείωσε. Η νέα σεζόν είναι πλέον διαθέσιμη στο Netflix. Τα πρώτα 5 επεισόδια της σειράς (σ.σ. Τα υπόλοιπα 5 θα κυκλοφορήσουν στις 3 Δεκεμβρίου) είναι εδώ για να ρίξουν φως σε όλο το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την αιχμαλώτιση του Profesor από την επιθεωρήτρια Sierra.

Το σχέδιο βρίσκεται στον αέρα. Η ομάδα στην τράπεζα που περιμένει βήμα-βήμα τις οδηγίες και τις συμβουλές του Profesor τώρα δεν μπορεί να τις έχει και όλο το σχέδιο είναι στον αέρα.

La Casa de Papel Part 5: Η Alicia Sierra πιο προκλητική από ποτέ! Το μήνυμα πριν τα νέα επεισόδια

Είδαμε, λοιπόν, το πρώτο επεισόδιο του νέου κύκλου La Casa de Papel και αυτά είναι όλα όσα συνέβησαν

Η συνάντηση του Berlin με τον γιο του στην Κοπεγχάγη

Όχι, δεν υπήρχε κάποια αποκάλυψη ότι ο Berlin είναι ζωντανός. Και να είχε επιβιώσει από το γάζωμα στην τράπεζα, άλλωστε, είχε διαγνωστεί και με μία ανίατη ασθένεια, οπότε δεν ξέρουμε τελικά για πόσο θα ήταν ζωντανός.

Αυτό που είδαμε είναι τον γιο του Berlin να συναντιέται με τον μπαμπά του 4 χρόνια πριν στην Κοπεγχάγη. Ο Berlin κανόνισε τη συνάντηση όχι για να γνωρίσει τη νέα του σύντροφο στον γιο του αλλά για να τον αναμείξει στη ληστεία.

https://www.instagram.com/p/CSwc2wWDZge/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Το παιδί είναι στα 31 του χρόνια, μηχανικός με μεταπτυχιακό στην κυβερνοασφάλεια στη Μασαχουσέτη. Οι σπουδές του, βέβαια, καθόλου τυχαίες δεν ήταν, αφού καθώς φαίνεται ο μπαμπάς του ήταν εκείνος που τις πλήρωσε για να μπορέσει κάποια στιγμή να τον χρησιμοποιήσει στη ληστεία. Και, ενώ στην αρχή ο νεαρός ήταν κάθετα αρνητικός, προς το τέλος μπορείς να παρατηρήσεις ότι είναι λίγο πιο διαλλακτικός, οπότε δεν αποκλείεται να γίνει αυτό που υποθέτουμε και είναι αυτός ο άνθρωπος που θα σώσει την κατάσταση.

P.S. Η συμπεριφορά του Berlin ως μπαμπά σε καμία περίπτωση δεν είναι υποδειγματική -τουλάχιστον στο 1ο επεισόδιο-. Όχι μόνο γιατί θέλει να τον εμπλέξει σε παρανομίες. Στην πρώτη τους συζήτηση, τον κατηγορεί ότι κατέστρεψε τη σχέση του με τη σύντροφό του και μαμά του επειδή γεννήθηκε. Έπειτα, του λέει ότι φλερτάρει με τη νέα του σύντροφο και τον ρωτάει αν θέλει να κοιμηθεί μαζί της.

La Casa de Papel Part 5: Οι νέοι χαρακτήρες - Ο γιος του Berlin και ο πρώην της Tokio

Ο professor αιχμάλωτος της Sierra

Η επιθεωρήτρια, ατιμασμένη πια από το Σώμα που τόσο αγαπούσε και πίστευε, έπιασε μόνη της τον Profesor. Ακόμα και τώρα προσπαθεί να τηρήσει τον Νόμο και να παραδώσει τον Profesor στις Αρχές και όχι να τον σκοτώσει. Όμως, τα πράγματα δυσκολεύουν γιατί εκείνος δεν πρόκειται να προδώσει την ομάδα του.

Αποχαιρέτησε -φαινομενικά, τουλάχιστον- την ομάδα του -Με όλη την ομάδα να βρίσκεται αγχωμένη για την κατάληξη τόσο του Profesor όσο και τη δική τους- και περιμένει πια την τύχη του στα χέρια της Sierra. Ωστόσο, εδώ πρέπει να παρατηρήσουμε δύο πράγματα.

https://www.instagram.com/p/CTWappFjoQe/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Α) Ο Profesor δε μένει ποτέ χωρίς σχέδιο. Ακόμα κι όταν δεν έχει σχέδιο, έχει σχέδιο. Το γεγονός ότι είχε αναφέρει στη Lisboa το ενδεχόμενο αποκάλυψης του μέρους του σχεδίου που περιλαμβάνει τα όμβρια ύδατα σημαίνει ότι είχε περάσει από το μυαλό του. Και συνήθως αυτά που έχουν περάσει από το μυαλό του δεν τα αφήνει χωρίς plan B. Ακόμα και όταν η Lisboa ισχυρίζεται στην ομάδα κάτι διαφορετικό, μπορεί να υπάρχει λόγος που συμβαίνει.

Β) Στο τέλος του επεισοδίου, οι κάμερες δείχνουν τον στρατό να ετοιμάζεται να κάνει εισβολή στην τράπεζα -σύμφωνα με το πλάνο του Profesor-. Η Alicia, όμως, φαίνεται να παρακολουθεί έκπληκτη όλα αυτά που συμβαίνουν. Οπότε, στην περίπτωση που διαφωνεί με την κίνηση της Αστυνομίας να αναμείξει τον στρατό, μήπως αυτό την κάνει να αλλάξει στρατόπεδα και τον Profesor να έχει άλλη μία μεταγραφή στο δικό του;

Stay tuned για την υπόλοιπη σεζόν.