Το εξωτικό Bali «ανοίγει τις πόρτες» του ξανά για τους ταξιδιώτες

Το εξωτικό Bali «ανοίγει τις πόρτες» του ξανά για τους ταξιδιώτες

Πότε αναμένονται οι πρωτοι ξένοι τουρίστες στο πανέμορφο θέρετρο της Ινδονησίας.

Έχουμε συνηθίσει να αποτελεί τον απόλυτο προορισμό για εξωτικές διακοπές. Το Μπαλί είναι ένα παραμυθένιο μέρος που ακόμη και οι νεόνυμφοι απ' όλο τον κόσμο το επιλέγουν για να περάσουν τον μήνα του μέλιτός τους, συλλέγοντας τις ωραιότερες αναμνήσεις!

Κι ενώ για χρόνια το Μπαλί έσφυζε από τουρίστες, ο κορονοϊός ανάγκασε τη χώρα να κλείσει τα σύνορά της. Τα νέα όμως είναι ευχάριστα! Το Μπαλί άνοιξε ξανά τις πύλες του για τους διεθνείς ταξιδιώτες, για όλους εκείνους δηλαδή που θέλουν να επισκεφθούν τον πανέμορφο θέρετρο της Ινδονησίας με τις αμμουδερές παραλίες και τους καταπράσινους ορυζώνες.

Τι λέει όμως η οδηγία και ποιοι είναι «καλοδεχούμενοι»

Το Μπαλί έπειτα από ενάμιση χρόνο καραντίνας και περιορισμούς, άνοιξε τα σύνορά του σε εμβολιασμένους τουρίστες αλλά και σε ταξιδιώτες που φέρουν αρνητικά μοριακά τεστ ή έχουν νοσήσει τους τελευταίους 6 μήνες. Όμως οι ταξιδιώτες θ' αργήσουν να φτάσουν καθώς καμία διεθνής πτήση προς το Μπαλί δεν έχει προγραμματιστεί πριν τις αρχές Νοέμβριο.

5 μέρη για να πας το 2021 με μία φθηνή πτήση

Το αεροδρόμιο του Μπαλί θα υποδεχτεί νέες αφίξεις από 19 χώρες «που πληρούν τα κριτήρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, όπως το γεγονός πως πρέπει να έχουν υπό έλεγχο τα κρούσματα του COVID-19», δήλωσε ο Luhut Binsar Pandjaitan, υπουργός της κυβέρνησης που ηγείται τα θέματα της Υγείας και της πανδημίας στο Μπαλί. Όπως δήλωσε «όλοι οι επιβάτες διεθνών πτήσεων πρέπει να έχουν αποδείξεις ότι έχουν εμβολιαστεί δύο φορές, να είναι αρνητικοί στον κορονοϊό κατά την άφιξή τους στο Μπαλί και να υποβληθούν σε 5ήμερη καραντίνα σε καθορισμένα ξενοδοχεία με δικά τους έξοδα. Θα πρέπει επίσης να ακολουθούν αυστηρούς κανόνες σε ξενοδοχεία, εστιατόρια και παραλίες».

Ο Πρόεδρος Joko Widodo είπε πως το υψηλό ποσοστό εμβολιασμού στο Μπαλί έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην απόφαση να ανοίξει ξανά για τους ξένους ταξιδιώτες το νησί της Ινδονησίας.


https://www.instagram.com/p/CVK3eROsrTC

Τα κρούσματα και το άνοιγμα στην «αγορά» τουρισμού

Η Ινδονησία έχει καθημερινά περίπου 1.000 κρούσματα, ενώ τον περασμένο Ιούλιο αφού έφτασε τα 56.000 κρούσματα σε καθημερινή βάση. Ο τουρισμός είναι η κύρια πηγή εισοδήματος στο ειδυλλιακό «νησί των θεών» που φιλοξενεί περισσότερους από 4.000.000 ανθρώπους. Οι τουριστικές περιοχές του Μπαλί ερήμωσαν πριν από δύο δεκαετίες, αφού οι επισκέπτες φοβήθηκαν από τις θανατηφόρες τρομοκρατικές επιθέσεις που είχαν στόχο ξένους, αλλά το νησί προσπάθησε να αφήσει πίσω αυτή την άσχημη περίοδο.

Σου αρέσει να ταξιδεύεις; Η έρευνα αυτή θα σε ενθουσιάσει

Περισσότεροι από 6.000.000 ξένοι έφταναν στο Μπαλί κάθε χρόνο πριν από την πανδημία. Οι αφίξεις ξένων τουριστών μειώθηκαν 6 φορές από 6,2 εκατομμύρια το 2019 σε μόλις 1.000.000 το 2020, ενώ 92.000 άτομα που απασχολούνται στον τουρισμό έχασαν τη δουλειά τους και το μέσο ποσοστό πληρότητας δωματίων των ταξινομημένων ξενοδοχείων στο Μπαλί ήταν κάτω από το 20%. Τα στατιστικά στοιχεία της Ινδονησίας έδειξαν ότι η οικονομία του νησιού συρρικνώθηκε κατά 9,31% πέρυσι.

Αφού έκλεισε το νησί για όλους τους επισκέπτες νωρίς κατά τη διάρκεια της πανδημίας, το Μπαλί άνοιξε ξανά για τους Ινδονήσιου από άλλα μέρη της χώρας στα μέσα του περασμένου έτους.



Ποιοι θα είναι οι νέοι επισκέπτες που θα πάρουν το πράσινο φως για ένα ταξίδι στο πανέμορφο νησί της Ινδονησίας; Τουρίστες από 19 χώρες μπορούν πλέον να επισκεφθούν τις επαρχίες των νησιών Μπαλί και Ριάου όπως είναι οι: Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Νέα Ζηλανδία, Κουβέιτ, Μπαχρέιν, Κατάρ, Κίνα, Ινδία, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Λιχτενστάιν, Ιταλία, Γαλλία, Πορτογαλία, Ισπανία , Σουηδία, Πολωνία, Ουγγαρία και Νορβηγία.