H απονομή των βραβείων Oscar 2022 θα έχει παρουσιαστή για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια!

H απονομή των βραβείων Oscar 2022 θα έχει παρουσιαστή για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια!

Για  πρώτη φορά από το 2018, η μεγάλη βραδιά του κινηματογράφου θα έχει κεντρικό παρουσιαστή ενώ θα επιστρέψει και στο «σπίτι» της, το περίφημο Dolby Theatre, όπως ανακοίνωσε το τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Οι αλλαγές πολλές, τα νέα ευχάριστα! Μετά από τρία χρόνια χωρίς οικοδεσπότη στο τιμόνι των βραβείων, η Ακαδημία ανακοίνωσε πως τα φετινά Oscar έρχονται στις 27 Μαρτίου στο ABC ...με εκπλήξεις. Ο Craig Erwich, πρόεδρος της Hulu Originals & ABC Entertainment, ανακοίνωσε ότι η φετινή απονομή θα έχει παρουσιαστή χωρίς όμως ν' αποκαλύπτει αν θα είναι άντρας ή γυναίκα και ποιος.

«Μπορεί να είμαι εγώ», είπε αστειευόμενος ο Erwich, προτού εκφράσει την εμπιστοσύνη του στον εκτελεστικό παραγωγό των Oscar, Will Packer. «Ο Will έχει πραγματικά τον παλμό του στη λαϊκή κουλτούρα και την ψυχαγωγία», είπε ο Erwich. «Ξέρω ότι έχει πολλά στο μυαλό του και θα έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες να μοιραστούμε σύντομα μαζί σας».

oscars2021 brad pitt yuh yung youn2

Όσκαρ 2021: Η επική γκάφα του Brad Pitt και το τρολάρισμα στο Twitter

Να θυμίσουμε πως τελευταίος οικοδεσπότης των βραβείων Oscar το 2018 ήταν ο Jimmy Kimmel, ο οποίος απέσπασε θετικές κριτικές τις δύο χρονιές που ανέλαβε την παρουσίαση του θεσμού. Άλλοι οικοδεσπότες την τελευταία αυτή δεκαετία ήταν οι: Chris Rock (2016), Neil Patrick Harris (2015), Ellen DeGeneres (2014), Seth MacFarlane (2013), Billy Crystal (2012) και James Franco/Anne Hathaway (2011). Οι θητείες των MacFarlane και Franco/Hathaway θεωρήθηκαν ως μια προσπάθεια από το ABC και την Ακαδημία να προσελκύσουν ένα νεότερο κοινό, αλλά οι κριτικοί δεν είδαν με θετικό πρόσημο αυτή την προσπάθεια.

Αν και άλλες εκδηλώσεις απονομής βραβείων έχουν αναβληθεί εξαιτίας της έξαρσης των κρουσμάτων Covid-19, το ABC διευκρίνισε ότι τα σχέδια για την διοργάνωση της λαμπερής βραδιάς των κινηματογραφικών βραβείων Όσκαρ εξακολουθούν να ισχύουν, όπως αρχικά έχουν προγραμματιστεί για τις 27 Μαρτίου στο Λος Άντζελες.

Ο Tom Holland λες να ξέρει κάτι και να μας το κρύβει;

tom holland

Ο Tom Holland φαίνεται να δηλώνει «παρών» σε μια επικείμενη πρόταση για την παρουσίαση της φετινής βραδιάς. Εδώ και λίγο καιρό ακούγεται πως ο νεαρός ηθοποιός ενδέχεται να είναι ο οικοδεσπότης της φετινής απονομής των βραβείων, κάτι που και ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξή του δεν αρνήθηκε: «Φυσικά και θα ήθελα να παρουσιάσω τα βραβεία!», είπε και συνέχισε. «Ναι, αν μου το ζητούσαν, θα το έκανα και θα ήταν πολύ διασκεδαστικό. Θα το απολάμβανα πραγματικά».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Elite Daily, η οποία επικοινώνησε με την Ακαδημία για να σχολιάσει την αναφερόμενη ανάμειξη του Holland με τον θεσμό, κανείς από τους υπεύθυνους του θεσμού δεν επιβεβαιώνει την είδηση.

Θυμάσαι πότε είδες την τελευταία βραδιά των Oscar ...με παρουσιαστή;

Το 2019 η Ακαδημία είχε ανακοινώνει αρχικά στον ρόλο του οικοδεσπότη τον Kevin Hart. Αργότερα, ο Hart αποφάσισε να αρνηθεί την παρουσίαση καθώς η Ακαδημία απαίτησε από εκείνον να ζητήσει συγγνώμη για τα ομοφοβικά tweets που είχε κάνει στο παρελθόν. Έτσι, μπορεί η βραδιά του 2019 να έμεινε τελευταία στιγμή «ακυβέρνητη», παρ' όλα αυτά όμως απέσπασε πολύ θερμές κριτικές. Για τον λόγο αυτό η Ακαδημία και το ABC αποφάσισαν να μείνουν χωρίς παρουσιαστή και οι απονομές του 2020 και 2021. Βέβαια αυτό ήταν αναμενόμενο καθώς η πανδημία του κορονοϊού έφερε καθυστερήσεις και αλλαγές στο προσκήνιο συνδυαστικά με ... τα πάνω κάτω που έφερε όχι μόνο στον θεσμό αλλά και σε όλη τη βιομηχανία του θεάματος.

Τα Oscars φέτος θα μεταδοθούν ζωντανά από το ABC σε περισσότερες από 200 περιοχές σε όλο τον κόσμο την Κυριακή 27 Μαρτίου (8 μ.μ. ET/5 μ.μ. PT). Η τελετή επιστρέφει στο συνηθισμένο της σημείο στο Dolby Theatre στο Hollywood & Highland Centre στο Χόλυγουντ, καθώς πέρσι μεταδόθηκαν από το Union Station στο κέντρο του Λος Άντζελες.

Οι υποψηφιότητες θα ανακοινωθούν στις 8 Φεβρουαρίου.

Μέχρι τότε ας θυμηθούμε μερικά golden glam red capret εμφανίσεις από την περσινή εκδήλωση...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όσκαρ 2021: H γυναίκα που ανυπομονούσε να γνωρίσει τον Brad Pitt - Και τα κατάφερε

Βραβεία Oscar: Η πρωτοποριακή αλλαγή και το στοίχημα των υπευθύνων