Το πρώτο υποβρύχιο εστιατόριο στο Bali καθηλώνει ακόμη και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Το πρώτο υποβρύχιο εστιατόριο στο Bali καθηλώνει ακόμη και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη

Το Koral Restaurant παρέχει μια «υποβρύχια» γευστική εμπειρία στο Apurva Kempinski στο Μπαλί. 

Το Bali είναι ένας από τους ωραιότερους και πιο μαγευτικούς προορισμούς για διακοπές στον κόσμο. Μετά από το άνοιγμα των συνόρων του τον περασμένο Οκτώβριο, (να θυμίσω πως ο κορονοϊός είχε αναγκάσει τη χώρα να κλείσει τα σύνορά της για τους τουρίστες), τώρα κάθε επισκέπτης μπορεί να επισκεφθεί το ξενοδοχειακό συγκρότημα Apurva Kempinski Bali για ν΄ απολαύσει μια μοναδική υποβρύχια γευστική εμπειρία.

Όχι, δεν είμαι υπερβολική. Το ξενοδοχείο Kempinski είναι συνώνυμο της πολυτέλειας και ο ξενοδοχειακός όμιλος πέντε αστέρων έχει αναβαθμίσει πραγματικά τις υπηρεσίες του στο Μπαλί. Ο όμιλος αποφάσισε πριν από λίγο καιρό μέσα στον ινδονησιακό αυτό παράδεισο, ν' ανοίξει ένα εξαιρετικό εστιατόριο μέσα στο οποίο οι πελάτες θα μπορούν να γευματίζουν στην κυριολεξία... κάτω από το νερό.

estiatorio1

Αυτό το εστιατόριο στο Χονγκ Κονγκ μαγεύει όχι μόνο με τα πιάτα αλλά κυρίως με την αισθητική του

Στο εστιατόριο Koral κάθε επισκέπτης έχει την μοναδική ευκαιρία να δοκιμάσει gourmet πιάτα την ώρα που περιτριγυρίζεται από ζωντανά ψάρια της τοπικής θαλάσσιας ζωής. Το Koral Restaurant άνοιξε το 2019 και είναι το πρώτο εστιατόριο στο Bali που παρέχει αυτή την υποβρύχια γευστική εμπειρία. Ο σεφ Andrea Astone ηγείται της κουζίνας, η οποία ετοιμάζει «uper πιάτα εμπνευσμένα από τις ινδονησιακές παράκτιες γεύσεις, φτιαγμένα από τοπικά υλικά».

Καθώς οι επισκέπτες απολαμβάνουν τo γεύμα τους, παρασύρονται σε μια απίστευτη ατμόσφαιρα. Ο σχεδιασμός για το εσωτερικό εμπνεύστηκε από την ινδονησιακή ιστορία, και συγκεκριμένα την αυτοκρατορία Mahapajit, η οποία βασίλευε από τον 13ο έως τον 16ο αιώνα. Οι τοίχοι στο εσωτερικό του εστιατορίου είναι κατασκευασμένοι από τούβλα από κόκκινο πηλό, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν επίσης στην αυτοκρατορία των Mahapajit.


https://www.instagram.com/tv/CXJMad7BvCO/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Αυτά τα τούβλα, μαζί με τις οροφές από ξύλο τικ, πλαισιώνουν τέλεια το ενυδρείο. Τα πλακάκια tegel που βρέθηκαν στο πάτωμα θυμίζουν αυτά που χρησιμοποιήθηκαν στην ιστορική βασιλική αυλή. Χρησιμοποιώντας την ιστορία ως έμπνευση, το Kempinski μπόρεσε να ανεβάσει το επίπεδο αυτού του μοναδικού εστιατορίου και να του δώσει άλλη μια πινελιά εκλεπτυσμένης κομψότητας. Οι επισκέπτες που καταφθάνουν στο εστιατόριο έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν επίσης ένα soundtrack που «αιχμαλωτίζει τη μαγεία και το μυστήριο της ζωής κάτω από τα κύματα». Με αυτόν τον τρόπο, το φαγητό στο εστιατόριο Koral είναι μια πλήρης αισθητηριακή εμπειρία.

Δες το μαγευτικό αυτό υποβρύχιο εστιατόριο στη gallery που ακολουθεί...

Images: kempinski.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ