Μοιάζει με ζωγραφιά αλλά ξεγελά στο μάτι! Είναι ένα καταπληκτικό cafe στο Τόκιο σαν σχέδιο manga

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Μοιάζει με ζωγραφιά αλλά ξεγελά στο μάτι! Είναι ένα καταπληκτικό cafe στο Τόκιο σαν σχέδιο manga

Το 2D Cafe του Τόκιο έχει ένα εσωτερικό σχεδιασμένο να μοιάζει με ένα επίπεδο ασπρόμαυρο manga.

Κάποιες μπορεί να μην είχατε γεννηθεί καν το 1985 (εγώ το θυμάμαι πολύ καλά, μμμ προδίδω τα χρόνια μου ε; Καλά... ας όψεται για το άρθρο) όταν το μουσικό συγκρότημα A-HA είχε παρουσιάσει το εκπληκτικό και άκρως πρωτοποριακό video clip του για το τραγούδι «Take on Me». Θα μου πεις τι συγκλονιστικό είχε ειδικά σε μια εποχή που η ηλεκτρονική μουσική είχε πέραση όμως σχεδιαστικά ήταν όλα πολύ πίσω (συγκριτικά με όλα όσα ακολούθησαν από τη δεκαετία του 2000 και έπειτα).

Κι όμως, στο απίστευτα πρωτότυπο clip ο τραγουδιστής Morten Harket περπατούσε μέσα από ένα 2D σχέδιο που τελικά γινόταν τρισδιάστατο! Σαφώς και έχω να πω πως το video ήταν επαναστατικό για τα δεδομένα εκείνης της εποχής και συνεχίζει να εμπνέει και να πρωτοτυπεί.



Όλοι τότε θέλαμε να μπούμε σε έναν αντίστοιχο μη ρεαλιστικό κόσμο, έναν κόσμο που έχει σχεδιάσει ανθρώπινο χέρι κι έχει αποτυπώσει με το μολύβι και τις σκιάσεις έναν χώρο που μοιάζει με παραμύθι. Το ασπρόμαυρο σχέδιο πάντα έμοιαζε ουτοπικό, παγωμένο και αλλοτινό. Και τα σχέδια Manga, τα ιαπωνικά κόμικς είναι αυτό που ταιριάζει απόλυτα με τα όσα μπορεί να δει κανείς σ΄ένα μοναδικό cafe στο Τόκιο.

Τα έργα τέχνης που γίνοντα από ένα κλικ μιας γραφομηχανής

Δεν πίστεύεις πως είναι αληθινό

manga cafe1

Μια ματιά στο 2D Cafe του Τόκιο και κανείς δεν μπορεί παρά να σκεφτεί το εμβληματικό video των Α-ΗΑ.

Αυτό το χαριτωμένο καφέ, που βρίσκεται στη γειτονιά Shin Okubo, μοιάζει με σελίδα από manga. Το έξυπνο ασπρόμαυρο εσωτερικό εμφανίζεται ως ένα επίπεδο σχέδιο, ώστε οι θαμώνες να μπορούν να πιουν τον καφέ τους σε ένα έργο τέχνης που όμως.. είναι απίστευτα αληθινό!

Τα τρισδιάστατα τραπέζια και οι καρέκλες είναι ζωγραφισμένες σαν σκίτσο και συνδυάζονται τέλεια με τα άλλα στοιχεία στον χώρο, όπως τις κουρτίνες, που είναι στην πραγματικότητα επίπεδες.

Ενώ το 2D Cafe του Τόκιο άνοιξε το 2019, κέρδισε νέο ενδιαφέρον αφού το auki999 δημοσίευσε νέες φωτογραφίες στο Twitter.

Ο κόσμος ξαφνιάστηκε από τη γοητεία του χώρου και την απίστευτη ψευδαίσθηση. Αυτό δεν είναι το μοναδικό cafe με το συγκεκριμένο concept στην Ασία, όμως είναι το μοναδικό στο Τόκιο. Αντίστοιχους manga χώρους μπορείς να συναντήσεις στη Νότια Κορέα, τη Ρωσία, τη Σιγκαπούρη και τη Μαλαισία. Όπως μπορείς να φανταστείς, το καφέ είναι αρκετά δημοφιλές στους Instagrammers και τους YouTubers που θέλουν να καταγράψουν μοναδικές εμπειρίες.



Και, φυσικά, ενώ βρίσκονται εκεί, απολαμβάνουν το τσάι, τον καφέ μαζί με την υπέροχα παράξενη διακόσμηση.



Τι λες; Παμε Τόκιο;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πες «γεια» σε όλες τις γλώσσες! Αν δεν ξέρεις το πώς άσε αυτό το έργο τέχνης να σε βοηθήσει

Μην πέσεις στην παγίδα! Τα σκίτσα είναι από κιμωλία και ξετρελαίνουν τους περαστικούς