Η Lisa Kudrow θέλει να δει reboot των Friends και δεν καταλαβαίνουμε γιατί

Νατάσσα Σχοινά
Η Lisa Kudrow θέλει να δει reboot των Friends και δεν καταλαβαίνουμε γιατί

Τι θα γίνει πια με αυτήν τη μόδα των reboots;

Τα reboots των σειρών και των ταινιών έχουν γίνει μόδα τα τελευταία χρόνια. Από το «Sex and the City» μέχρι το «Matrix», οι παραγωγές που βρίσκονται πίσω τους, έχουν επιλέξει να αναβιώσουν λίγη από τη λάμψη και την επιτυχία των αγαπημένων ιστοριών. Και, ναι μεν, είναι λογικό ως σκέψη, αλλά, από την άλλη, κατά πόσο «πρέπει» να συμβαίνει (σ.σ. το πρέπει σε εισαγωγικά, γιατί όλα σχετικά είναι);

Πρόσφατα, η Lisa Kudrow, η «Phoebe» από τα Φιλαράκια, μίλησε στο Where Is The Buzz και, ανάμεσα στα άλλα, δήλωσε πως θα ήθελε πολύ να δει κάποιο reboot της σειράς στο μέλλον. «Θα μου άρεσε. Θα μου άρεσε πολύ να δω ποια θα ήταν τώρα η εκδοχή του (σόου). Θα ήθελα να δω πώς θα ήταν», είπε χαρακτηριστικά η ηθοποιός.

Phoebe Buffay Wow GIF by Friends

Σίγουρα, όταν είσαι μέσα στο concept και έχεις περάσει μία δεκαετία της ζωής σου στα γυρίσματα και στο πλευρό συγκεκριμένων ανθρώπων, όπως και να το κάνουμε, είσαι πιο συναισθηματικά δεμένη. Εδώ, για εμάς τους θεατές, η παρέα ήταν κατά μία έννοια δική μας παρέα, εξ ου και μέχρι σήμερα βλέπουμε και ξαναβλέπουμε τα επεισόδια. Πόσο μάλλον εκείνοι που τα έχουν ζήσει από πρώτο χέρι. Ωστόσο, με το reboot δε συμφωνούμε.



Τα Φιλαράκια ήταν πετυχημένα για ένα σύνολο πραγμάτων, αλλά κυρίως για την εξαιρετική επιλογή cast και τις ευφυείς στιχομυθίες. Ακόμα και να πάρουμε την περίπτωση που η Marta Kauffman και ο David Crane θα ήταν διατεθειμένοι να επιστρέψουν στο σενάριο, τα λόγια από μόνα τους δεν μπορούν να φτιάξουν ούτε τους ανθρώπους ούτε τη χημεία μεταξύ τους. Αυτό που συνέβη το 1994, όσο απλό και να μοιάζει -γιατί το πιο πιθανό είναι να πεις «Ok, μία χούφτα καλοί ηθοποιοί που τα βρήκαν είναι», ήταν εξαιρετικά δύσκολο. Γι’ αυτό και δε βγαίνουν συνέχεια τέτοιες σειρές.

Το πιο βασικό είναι το ότι επειδή η αρχική εκδοχή μίας παραγωγής έκανε επιτυχία, δε σημαίνει ότι και η εξέλιξή της θα περπατήσει στα ίδια μονοπάτια. Σκέψου το «Heroes Reborn» που κυκλοφόρησε το 2015-2016 ως reboot του εξαιρετικά επιτυχημένου «Heroes», το οποίο παιζόταν από το 2006 έως το 2010. Καμία σχέση με το πρώτο. Ούτε η απειροελάχιστη, παρά το γεγονός ότι κράτησε κι έναν από τους πιο βασικούς χαρακτήρες.

Season 3 Friends Tv Show GIF by Friends

Μήπως τελικά αυτή η μόδα των reboots δεν κάνει και τόσο καλό στη βιομηχανία του θεάματος; Σίγουρα δεν είναι εύκολο να δημιουργείς hits από το μηδέν, όμως, αλλά γιατί να καταστρέφεις καλές ιδέες στην πορεία; Ας αφήσουμε τους «γίγαντες» στην ησυχία τους και πάμε για άλλα με το όποιο ρίσκο. Ίσως νέοι «γίγαντες» να εμφανιστούν στην πορεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

17 παραγωγές που πήραν το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας και έχουν γυναικείο lead

Ποιος είναι ο σκηνοθέτης Sir Steve McQueen που η πριγκίπισσα Άννα έχρισε ιππότη

5 πράγματα που μπορείς να δεις στο Netflix το σαββατοκύριακο για να μην ψάχνεσαι