5 πράγματα που μπορείς να δεις στο Netflix το σαββατοκύριακο για να μην ψάχνεσαι

Νατάσσα Σχοινά
5 πράγματα που μπορείς να δεις στο Netflix το σαββατοκύριακο για να μην ψάχνεσαι

Πώς θα αποφύγεις το ατελείωτο browsing, δηλαδή.

Σαββατοκύριακο έρχεται, αλλά ο καιρός μάλλον θα μας κλείσει μέσα στο σπίτι. Όχι ότι παραπονιέμαι, βέβαια, γιατί γενικά είμαι σπιτόγατος και αυτό που απολαμβάνω είναι να καλώ κόσμο στο σπίτι, να τρώμε και να βλέπουμε ταινίες. Οπότε, κάπως έτσι βλέπω να πηγαίνει το θέμα και τις επόμενες μέρες που θα έρθουν. Τι σημαίνει αυτό; Περισσότερες ταινίες και σειρές!

Μέχρι να περάσει, ωστόσο, το ΣΚ και νέες παραγωγές να προστεθούν στη λίστα με τα «watched» του Netflix, ήρθε η ώρα της καταγραφής όσων έχω δει πρόσφατα και αξίζουν τον χρόνο που ζητούν να τους αφιερώσεις. Γιατί, γενικά, όταν βλέπεις πολλά, περιμένεις ότι κάποια μπορεί να είναι κάπως… αποτυχία (σ.σ. Θα έρθει η ώρα και γι’ αυτά).

Happy The Simpsons GIF

Devotion, a Story of Love and Desire / Fedeltà (2022)

Η ιστορία ενός φαινομενικά «τέλειου» ζευγαριού θυμίζει ότι δεν υπάρχει τελειότητα στις ανθρώπινες σχέσεις. Το «Fedeltà» μιλάει για την Margherita και τον Carlo, δύο ανθρώπους που δεν μπορείς να πεις πως δεν αγαπιούνται, όμως, στο πέρασμα του χρόνου, χάνουν την «σπίθα» τους και παρασύρονται από τον ενθουσιασμό του καινούργιου. Η σειρά έχει μόλις 6 επεισόδια, οπότε μπορείς πολύ εύκολα να την τελειώσεις μέσα στο διήμερο που έρχεται.


The Weekend Away (2022)

Εξαιρετική Leighton Meester στον ρόλο της νέας μαμάς που προσπαθεί να απολαύσει μερικές ημέρες με τη φίλη της και καταλήγει να κατηγορείται για τη δολοφονίας της. Η συγκεκριμένη ταινία είναι από αυτές που προσπαθείς να καταλάβεις ποιος λέει αλήθεια, ποια είναι τα κίνητρα του καθενός και αν, τελικά, η πρωταγωνίστρια είναι αθώα ή αν έχει πράγματι σκοτώσει τη φίλη της -ακόμα και χωρίς να το θυμάται-.


Cargo (2017)

Ταινία του 2017, post-apocalyptic, που ταίριαξε ιδανικά με την πανδημική εποχή που διανύουμε. Η εν λόγω παραγωγή έχει δύο μεγάλα καλά: την ιστορία της και τον πρωταγωνιστή της. Το story ναι μεν είναι κλισέ υπό την έννοια μίας ασθένειας που κατακλύζει τον πλανήτη, όμως, είναι παρουσιασμένο με έναν ανθρώπινο και όχι τόσο μη-ρεαλιστικό τρόπο. Ο δε Martin Freeman, που έχουμε αγαπήσει ως Bilbo και ως Dr. Watson ήταν ένα «ασφαλές στοίχημα» για να υποδυθεί έναν πατέρα που ψάχνει κάποιον να φροντίσει την κόρη του όταν αυτός θα έχει φύγει από τη ζωή.


The Unforgivable

Η Sandra Bullock όσο περισσότερα χρόνια περνούν τόσο περισσότερο ωριμάζει υποκριτικά και παραδίδει ερμηνείες, όπως αυτή της Ruth Slater, μίας γυναίκας που βγαίνει μετά από χρόνια και προσπαθεί να βρει τα πατήματά της στον έξω κόσμο. Καλή σκηνοθεσία – check. Καλές ερμηνείες – double check.


Inventing Anna

Εντάξει, νομίζω ότι η Julia Garner, πρώτα με το «Ozark» και έπειτα με το «Inventing Anna» έχει ανοίξει διάπλατα τους δρόμους για επαγγελματικές προτάσεις. Η Anna Delvey έγινε ένα από τα hot θέματα της επικαιρότητας με τις απάτες που έκανε στη Νέα Υόρκη και μία δημοσιογράφος, που υποδύεται η Anna Chlumsky (σ.σ. Κάποια συγκίνηση που το κορίτσι από την ταινία «My Girl» του 1991 μεγάλωσε), την επισκέπτεται στη φυλακή για να διερευνήσει την υπόθεσή της.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το «Valeria» του Netflix είναι ό,τι δεν κατάφερε να γίνει το «And Just Like That»

4 σειρές - ντοκιμαντέρ του Netflix με φαγητό για να σου ανοίξει η όρεξη

Το Bruised του Netflix δείχνει ωμά τα σκαμπανεβάσματα της ζωής