O Bruce Willis αποσύρεται από την υποκριτική - 5 ταινίες που άλλαξαν τον κινηματογράφο

Νατάσσα Σχοινά
O Bruce Willis αποσύρεται από την υποκριτική - 5 ταινίες που άλλαξαν τον κινηματογράφο

Τι είναι η αφασία, η ανάρτηση της κόρης του και οι ρόλοι που αγαπήσαμε.

Σοκαρισμένος είναι από το απόγευμα της Τετάρτης ο κόσμος του κινηματογράφου. Ο αγαπημένος ηθοποιός Bruce Willis διαγνώσθηκε με αφασία, κάτι που τον αναγκάζει να απομακρυνθεί από την υποκριτική στην ηλικία των 67 ετών.

Τι είναι η αφασία

Η αφασία είναι μία κλινική πάθηση, η οποία αφήνει τον ασθενή ανήμπορο να επικοινωνήσει αποτελεσματικά. Κάποιοι ασθενείς δυσκολεύονται να βρουν τις σωστές λέξεις για αυτό που θέλουν να πουν, μπερδεύονται και χρησιμοποιούν άλλες, δεν μπορούν να συντάξουν μεγάλες προτάσεις ή συντάσσουν με τέτοιον τρόπο που οι άλλοι είναι δύσκολο, ακόμα και αδύνατο να τους κατανοήσουν. Σύμφωνα με το Johns Hopkins, αυτό οφείλεται σε εγκεφαλική βλάβη στο αριστερό μέρος του εγκεφάλου, αυτού, δηλαδή, που ελέγχει τη γλώσσα. Δεν επηρεάζει, όμως, την ευφυΐα του ασθενή.



Πώς προκαλείται

Η αφασία μπορεί να προκληθεί από ποικίλους παράγοντες, όπως τραυματισμό στο κεφάλι, εγκεφαλικό ή κάποια εκφυλιστική εγκεφαλική πάθηση. Στην παρούσα φάση, δεν υπάρχει μεγάλη γκάμα διαθέσιμων θεραπειών και αυτές εστιάζουν στη σταδιακή αποκατάσταση της γλώσσας, κάτι που, ωστόσο, είναι αρκετά δύσκολο και αργό. «Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι σημειώνουν μεγάλη πρόοδο, λίγοι επιστρέφουν πλήρως στα επίπεδα επικοινωνίας που είχαν πριν τον τραυματισμό», αναφέρει η Mayo Clinic.

Η ανακοίνωση της Rumer Willis

Η μεγαλύτερη κόρη του Bruce Willis και της Demi Moore, Rumer, έκανε μία ιδιαίτερα συγκινητική ανάρτηση για τον μπαμπά της στον λογαριασμό της στο Instagram.

https://www.instagram.com/p/Cbu-CyELWio

«Προς τους φανταστικούς θαυμαστές του Bruce, ως οικογένεια θέλαμε να μοιραστούμε ότι ο αγαπημένος μας Bruce αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα υγείας και πρόσφατα διαγνώσθηκε με αφασία που επηρεάζει τις γνωστικές ικανότητες. Ως αποτέλεσμα αυτού και μετά από πολλή σκέψη, ο Bruce αποσύρεται από την καριέρα που σήμαινε τόσα για εκείνον. Αυτή είναι μία πολύ δύσκολη στιγμή για την οικογένειά μας και εκτιμάμε τη συνεχιζόμενη αγάπη σας, τη συμπόνια σας και τη στήριξή σας. Προχωράμε με αυτό ως μία δυνατή οικογενειακή μονάδα και θέλαμε να φέρουμε και τους φανς, γιατί ξέραμε πόσα σημαίνει για εσάς. Όπως πάντα λέει ο Bruce ‘Γλεντήστε’ και μαζί σκοπεύουμε να κάνουμε ακριβώς αυτό. Με αγάπη, η Emma, η Demi, η Rumer, η Scout, η Tallulah, η Mabel και η Evelyn», έγραψε.

Οι 5 ταινίες του που άλλαξαν τον κινηματογράφο

Η σπουδαία καριέρα του Bruce Willis είναι γνωστή, όχι μόνο στους φανς του αλλά και σε εκατομμύρια άλλους ανθρώπους του πλανήτη. Οι ταινίες του έχουν αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι τους στον κινηματογράφο, όμως, έχουν καταφέρει να αγγίξουν ευαίσθητες πλευρές. Εμείς ξεχωρίσαμε πέντε από αυτές.

The Sixth Sense / Η Έκτη Αίσθηση (1999)

Η Έκτη Αίσθηση ήταν είναι και θα είναι υπόδειγμα ψυχολογικού θρίλερ για κάθε δημιουργό και ηθοποιό του πλανήτη. Ένας Bruce Willis συγκλονιστικός που αποτύπωνε με το βλέμμα όλο τον τρόμο, τη σύγχυση, την αγωνία του πρωταγωνιστή στη σκέψη ότι νεκροί άνθρωποι περπατούν ανάμεσα στους ζωντανούς χωρίς να γνωρίζουν ότι είναι νεκροί.



Armageddon / Αρμαγεδδών (1998)

Μία υπέροχη ταινία από κάθε άποψη. Σίγουρα το εκτελεστικό κομμάτι είναι άψογο -και πώς να μην είναι με τον Michael Bay στη σκηνοθεσία και τον J.J.Abrams στο σενάριο;- όμως το Armageddon είναι μία ταινία που ανακαλείς κυρίως για τα μηνύματά της. Την αυτοθυσία και κυρίως τη μεγάλη αγάπη. Του πατέρα στην κόρη και του ανθρώπου στην ανθρωπότητα.



Die Hard / Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει (1988)

Το «Die Hard» δεν είναι απλά μία περιπέτεια με ξύλο. Πρόκειται για την ταινία που λίγο πριν την έλευση της δεκαετίας των 90s, ένας νεαρός ηθοποιός που ακόμη δεν ήταν μεγάλο όνομα απέδειξε ότι θα είναι ένας από τους «μεγάλους» του κινηματογράφου, ειδικά όσον αφορά στο είδος της περιπέτειας. Ο ίδιος ο Bruce Willis, δε, αμείφθηκε με 5 εκατομμύρια δολάρια που σήμερα μπορεί να μην είναι τίποτα για τους σταρ του Hollywood, αλλά τότε και για έναν όχι και τόσο διάσημο ηθοποιό ήταν τεράστιο πράγμα.



Pulp Fiction (1994)

Έχουμε πολλούς λόγους να επαινέσουμε το «Pulp Fiction», από τη φωτογραφία, τη μουσική, τη γενικότερη σκηνοθεσία και τη μαεστρία του Quentin Tarantino, αλλά η ταινία είναι ξεκάθαρα μία από τις καλύτερες του Bruce Willis. Εραστής και μαχητής, γλυκός και σκληρός, ο ρόλος του Butch μπαίνει στο hall of fame.



Unbreakable / Ο Άφθαρτος (2000)

Μετά την Έκτη Αίσθηση, ο M. Night Shyamalan κυκλοφόρησε άλλη μία ταινία μυστηρίου που του χάρισε back-to-back επιτυχία. Ο Άφθαρτος ήταν η ταινία που, αν είχε αφήσει την παραμικρή αμφιβολία ο προκάτοχός του για το ταλέντο του Willis στην κατηγορία, αυτή τη διέγραψε.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Sharon Stone θα παίξει τη βασική villain στη νέα ταινία της DC

Μήπως τελικά το θέμα δεν είναι ούτε ο Will Smith ούτε ο Chris Rock αλλά η Ακαδημία;