Πάσχα στην εξοχή; 5 παιχνίδια για να μη βαρεθείς ποτέ με την παρέα σου

Τσακιρίδου Χριστίνα
Πάσχα στην εξοχή; 5 παιχνίδια για να μη βαρεθείς ποτέ με την παρέα σου

Οι διακοπές στο χωριό ή το εξοχικό θα γίνουν απλά απολαυστικές.

Ας είμαστε ειλικρινείς. Όλες περιμέναμε πώς και πώς τις φετινές διακοπές του Πάσχα για να αφήσουμε για λίγο στην άκρη κινητό, laptop, tablet και φυσικά κάθε επαγγελματική υποχρέωση.

Συγκριτικά με την περσινή χρονιά είμαστε πολύ πιο ελεύθερες στο θέμα των μετακινήσεων αφού τα σκληρά μέτρα προστασίας έναντι στον covid-19 έχουν πια αρθεί. Ακόμη κι αν δεν κατάφερες να πάρεις άδεια, πίστεψέ με δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να πτοείσαι.

Όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος γι' αυτό ετοίμασε βαλίτσα, βάλε βενζίνη στο αυτοκίνητο, πάρε τις κολλητές και φύγετε asap από την πρωτεύουσα. Ακόμη κι ένα Σαββατοκύριακο αρκεί για να αποφορτιστείς, να απολαύσεις το πασχαλινό τραπέζι με αγαπημένα πρόσωπα και να διασκεδάσεις με την καρδιά σου.

Αν αναρωτιέσαι ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να διώξετε την βαρεμάρα και να γελάσετε με την ψυχή σας στις πασχαλινές διακοπές, έχω συγκεντρώσει για εσένα 5 από τα πιο εύκολα και fun παιχνίδια για όλη την παρέα. Μπορείτε να τα παίξετε στο σπίτι, στην αυλή ή όπου αλλού εσείς επιθυμείτε.

6 επιτραπέζια παιχνίδια για να περάσεις τέλεια με την παρέα σου

5 απολαυστικά παιχνίδια για εσένα και την παρέα σου

1) Βόλεϊ

Μια μπάλα αρκεί για να παίξετε. Χωριστείτε σε ομάδες και δώστε τον καλύτερό σας εαυτό.

2) Uno

To μόνο που θα χρειαστείτε είναι μια τράπουλα uno την οποία θα βρεις εδώ.

Στην κανονική έκδοση του UNO, οι παίκτες λαμβάνουν 7 φύλλα ο καθένας. Τα υπόλοιπα φύλλα στοιβάζονται ως σωρός στο κέντρο του τραπεζιού ή του δαπέδου. Οι παίκτες ξεκινούν το παιχνίδι βάζοντας τις ίδιες κάρτες από το χέρι τους (ίδιο χρώμα, ίδιο αριθμό ή δράση).

Στη συνέχεια τραβούν με τη σειρά τους κάρτες από το σωρό των καρτών για να βρουν ζεύγη για τις υπόλοιπες κάρτες που έχουν. Ο στόχος του παιχνιδιού είναι να απαλλαγείτε από τις κάρτες σας το συντομότερο δυνατό. Όποιος έχει ένα φύλλο στο χέρι του πρέπει να φωνάξει "UNO" για να βγεί με επιτυχία από το παιχνίδι.

3) Όνομα-ζώο-πράγμα

Ένα από τα πιο διάσημα παιχνίδια. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι χαρτί και ένα μολύβι ή στυλό.

Πώς θα το παίξεις: Ο πρώτος παίχτης (τυχαία) ξεκινάει λέγοντας «Α» και συνεχίζει να λέει την αλφαβήτα από μέσα του μέχρι ο διπλανός του να τον διακόψει. Το παιχνίδι ξεκινά με το γράμμα στο οποίο τον σταμάτησε.

Ο γύρος τελειώνει όταν κάποιος παίχτης συμπληρώσει όλες τις κατηγορίες και αφού πρώτα δώσει 10 δευτερόλεπτα προθεσμία στους συμπαίκτες του (ανακοινώνοντας φωναχτά τον αριθμό «1» για να ξέρουν από πότε ξεκινά ο χρόνος και φωνάζοντας «Stop» στο τέλος του.

Στο τέλος κάθε γύρου ανακοινώνονται με τη σειρά οι απαντήσεις και υπολογίζεται η βαθμολογία. Παίρνεις 20 βαθμούς αν είσαι ο μόνος που έχει βρει λέξη στη συγκεκριμένη κατηγορία, 10 βαθμούς αν η λέξη σου είναι διαφορετική από των υπολοίπων και 5 αν έχεις βρει την ίδια λέξη έστω και με έναν από τους συμπαίκτες σου.

4) Ρακέτες

Οι ρακέτες μπορούν να παιχτούν στην θάλασσα, σε ένα πάρκο, ακόμη και στην αυλή του σπιτιού σου. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι 2 ρακέτες και μερικά μπαλάκια.

5) Κρυφτό

Ήρθε η ώρα να γίνετε ξανά παιδιά. Το κρυφτό είναι ένα από τα πιο εύκολα και fun παιχνίδια που μπορείς να παίξεις με την παρέα.

Πηγή κεντρικής: pexels.com