Η Γιάννα Βασιλείου λίγο πριν την συναυλία της με τον Κώστα Μακεδόνα μοιράζεται μνήμες της Πόλης

Κατερίνα Μπούσιου
Η Γιάννα Βασιλείου λίγο πριν την συναυλία της με τον Κώστα Μακεδόνα μοιράζεται μνήμες της Πόλης

Η εμφάνιση στον Σταυρό του Νότου στις 30 Απριλίου, τα είδωλα και τα όνειρα για να γράψει μουσική για τον κινηματογράφο. 

Μουσικός, ερμηνεύτρια, συνθέτης και στιχουργός, δεν είναι απλά το νέο αίμα της ελληνικής μουσικής, αλλά το μέλλον της. Η Γιάννα Βασιλείου, έχοντας ήδη στο ενεργητικό της ένα σημαντικό ρεπερτόριο, έκανε την έκπληξη από το πρώτο της άλμπουμ «Όλα όσα αγαπώ» αλλά και το «Γυάλινος Κόσμος». Μάλιστα το «Έλα μάτια μου», από τα πιο γνωστά της τραγούδια, ακούστηκε και στην τηλεοπτική σειρά «Η Γη της ελιάς».

https://www.instagram.com/p/Cah2FGKFyM1

Την τελευταία 6ετία έχει ασχοληθεί και με το μουσικό θέατρο. Στην απόδοση στίχων και τη φωνητική διδασκαλία στο μιούζικαλ "Rocky Horror Show" και τη "Φρουτοπία" στο θέατρο Rex σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου, στην παράσταση "Ας Ερχόσουν για λίγο" στο Ακροπόλ, στην "Βουτιά στη Βυθούπολη" στο Παλλάς και στην παράσταση "Βρε Καλώς Τους", στο Θέατρο Βρετάνια.

Λίγο πριν ανέβει στην σκηνή του Σταυρού του Νότου, μοιράζεται μαζί μας τις μνήμες από τα παιδικά της χρόνια και τα όνειρά της. Και όλα αυτά ενώ αντικρύζει το γαλάζιο των Σπετσών, ένα νησί συνδεδεμένο με την ζωή της.

«Η καταγωγή της οικογένειάς μου είναι από την Κωνσταντινούπολη. Μεγάλωσα στο Παλαιό Φάληρο με μνήμες και όλα τα αρώματα της Πόλης, με τις γνωστές ιστορίες από το παρελθόν της ζωής τους εκεί και την περίοδο της απέλασης. Η γιαγιά μου είχε μέσα της μία πίκρα, γιατί άφησε πίσω της τις αδελφές της και την οικογένειά της. Όταν ταξιδεύω στην Κωνσταντινούπολη, έχω πάντα ανάμεικτα συναισθήματα. Γιατί ξέρω ότι εκεί έζησε η οικογένεια μου και εκεί γεννήθηκε η μαμά μου. Ο παππούς μου όταν ήρθε στην Ελλάδα, απέκτησε και το σπίτι στις Σπέτσες γιατί το νησί, του θύμιζε πολύ τα Πριγκιποννήσια. Κάθε καλοκαίρι, σταθερά, έρχομαι στο νησί. Εδώ νιώθω πως είναι ο τόπος μου».

https://www.instagram.com/p/Cc2JNYpsgh-

Η σχέση με την μουσική προέκυψε πριν τις σπουδές;
Προέκυψε από πολύ μικρή ηλικία. Είχαμε πιάνο στο σπίτι και ξεκίνησα μαθήματα μουσικής όταν ήμουν 4 χρονών. Το είχα μάλιστα ζητήσει εγώ από την μαμά μου, γιατί τραγουδούσα, έκανα από τότε που ήμουν παιδάκι show στο σπίτι! Σχεδόν από πάντα έλεγα πως θέλω να γίνω τραγουδίστρια. Για αυτό και μεγαλώνοντας αποφάσισα να σπουδάσω το τραγούδι αλλά και την κλασική μουσική.

Ποιον μουσικό ή τραγουδιστή λάτρευες και ζήλευες την καταξίωση και το ταλέντο του;
Θαύμαζα καλλιτέχνες, από εντελώς διαφορετικά είδη μουσικής μεταξύ τους. Για παράδειγμα τον Σοπέν. Λάτρευα επίσης από μικρή την Χαρούλα Αλεξίου και όλες τις μεγάλες Ελληνίδες τραγουδίστριες. Αλλά αγαπούσα και τις ξένες ποπ τραγουδίστριες. Την Madonna και την Mariah Carey, επίσης τις λάτρευα.

https://www.instagram.com/p/CWpxOcVrsRk

Σιγά - σιγά αλλάζει το κλίμα και στα μουσικά δρώμενα, ξεφεύγουμε από την στασιμότητα που δημιούργησε η πανδημία. Πότε ξεκινάς τις δικές σου εμφανίσεις;
Είναι αξεπέραστη η επαφή με τον κόσμο. Στις 30 Απριλίου θα είμαστε στον «Σταυρό του Νότου» όπου έχω την χαρά και την τιμή να φιλοξενώ τον Κώστα Μακεδόνα. Έχω άγχος αλλά και μεγάλη ανυπομονησία. Το άγχος περισσότερο γιατί είμαι τελειομανής και θέλω να περνούν όλα από εμένα. Από την παρτιτούρα του κάθε μουσικού, μέχρι το τι θα φορέσω.

https://www.instagram.com/p/Bynnn32CCqn

Τον εαυτό σου πως τον σκέφτεσαι για το μέλλον;
Νιώθω πως δεν έχω κάνει τίποτε ακόμη! (γέλια) Θέλω πάρα πολύ να γράψω μουσική για τον κινηματογράφο, για κάποια ταινία ή για τηλεοπτική σειρά. Θέλω να αναπτύξω το ρεπερτόριο μου, να δημιουργήσω.

Photo credits Κώστας Αυγούλης / Instagram @yanna vasileiou