5 σημεία στην Αθήνα για να κάνεις πικ νικ την αργία της Πρωτομαγιάς

5 σημεία στην Αθήνα για να κάνεις πικ νικ την αργία της Πρωτομαγιάς

Αν έμεινες στην πρωτεύουσα υπάρχουν πολλές επιλογές για να χαλαρώσεις και να πάρεις καθαρό αέρα.

Η μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς μας έδωσε την ευκαιρία να απολαύσουμε ακόμη μια ημέρα εκτός γραφείου, παρέα με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. H άνοιξη έχει πυροδοτήσει την ανάγκη μας για βόλτες στη φύση ενώ η θερμοκρασία ανεβαίνει ολοένα και περισσότερο καθημερινά.

Αν δεν κατάφερες να αποδράσεις με την παρέα σου σε κάποιον κοντινό νησιωτικό προορισμό και παρέμεινες στην πρωτεύουσα, μη στεναχωριέσαι. Υπάρχουν πολλές επιλογές για να «ξεφύγεις», να κάνεις πικ νικ στην ύπαιθρο και να χαλαρώσεις σε όμορφα μέρη της Αττικής.

Που θα απολαύσεις το πικ νικ στην πρωτεύουσα- 5 προτάσεις

piknik6.jpg

1) Άλσος Συγγρού

Το Άλσος Συγγρού βρίσκεται ανάμεσα στην Κηφισιά και το Μαρούσι. Είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς πνεύμονες πρασίνου του Λεκανοπεδίου Αττικής. Ενδείκνυται για περίπατο ή βόλτα με ποδήλατο αφού διαθέτει πολλές διαδρομές. Αν το επισκεφθείς μην ξεχάσεις να δεις τον Πύργο Ανδρέα Συγγρού και το παρεκκλήσι του Αγίου Ανδρέα.

2) Άλσος Βεΐκου

Το Άλσος Βεϊκου είναι μια εξαιρετική επιλογή για τους κατοίκους των Βορείων Προαστίων αφού βρίσκεται στο Γαλάτσι. Αποτελεί μια τεράστια έκταση πρασίνου και χαρακτηρίζεται ένας από τους μεγαλύτερους πνεύμονες της Αθήνας. Διαθέτει γήπεδο τένις, γήπεδο μπάσκετ, γήπεδο ποδοσφαίρου, υπαίθρια όργανα γυμναστικής, καφετέρια και μεγάλες εκτάσεις με γκαζόν. Αξίζει να το επισκεφθείς για να κάνεις πικ νικ με τις φίλες ή τον σύντροφό σου.

https://www.instagram.com/p/CcVWHeKsqhp

3) Λόφος Φιλοπάππου

Ο λόφος Φιλοπάππου, ή λόφος Μουσών είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς λόφους της Αθήνας. Βρίσκεται απέναντι από την Ακρόπολη και συνδέεται με τον λόφο του Αστεροσκοπείου και της Πνύκας. Η πρόσβαση είναι ιδιαίτερα εύκολη ωστόσο η πιο γνωστή διαδρομή είναι από τα σκαλάκια στην οδό Ακάμαντος του Θησείου. Η θέα θα σε ανταμείψει ενώ αποτελεί ένα από τα ωραιότερα spots για φωτογραφίες.

https://www.instagram.com/p/CY_qys2MfZ7

4) Άλσος Καισαριανής

Το Άλσος της Καισαριανής είναι καταπράσινο, διαθέτει ξύλινα παγκάκια, προσεγμένες γωνίες και αμέτρητα σημεία με γκαζόν στα οποία μπορείς να απολαύσεις το πικ νικ σου. Μια κουβέρτα (ψάθα ή τραπεζομάντηλο), αναψυκτικά και σνακ αρκούν για να χαρείς τον ήλιο και να εισπνέυσεις καθαρό αέρα.

5) Πρώην Βασιλικό Κτήμα Τατοΐου

Το Τατόι βρίσκεται μόλις 15 χιλιόμετρα βόρεια του κέντρου της Αθήνας, στους πρόποδες της Πάρνηθας. Το πρώην Βασιλικό κτήμα Τατοΐου είναι ένα πολύ όμορφο spot για πικ νικ και πεζοπορία. Η ιδιοκτησία του κτήματος άλλαξε χέρια μεταξύ της βασιλικής οικογένειας και του ελληνικού κράτους αρκετές φορές και τα Σαββατοκύριακα αποτελεί πόλο έλξης για εκατοντάδες Αθηναίους.

25 μαγευτικοί προορισμοί στην Ευρώπη που αξίζει να επισκεφθείς

Πηγή κεντρικής: pexels.com