Blue Banisters: Το album της Lana Del Rey είναι κάτι παραπάνω από μια προσωπική εξομολόγηση

Μαρία Ροδίτη
Blue Banisters: Το album της Lana Del Rey είναι κάτι παραπάνω από μια προσωπική εξομολόγηση
H Lana del Rey Invision

Στο album Blue Banisters η Lana Del Rey παρουσιάζει κομμάτια της ταραχώδους προσωπικής της ζωής και περνά δυνατά μηνύματα στους θαυμαστές της.

Από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε στο προσκήνιο, το 2011, η Lana Del Rey έγινε θέμα συζήτησης για πολλούς λόγους. Για την αιθέρια φωνή της, για την αισθητική της που θυμίζει έντονα τις δεκαετίες του ’60 και του ’70, αλλά και για το ψευδώνυμό της που αντανακλά το στυλ της, το οποίο παραπέμπει στην παλαιά λάμψη του Hollywood (το πραγματικό της όνομα είναι Elisabeth Grant).

Η 37χρονη τραγουδίστρια έβρισκε πάντα τον τρόπο να στρέφει το ενδιαφέρον των Media και του κόσμου πάνω της και αυτό συμβαίνει για ακόμη μια φορά. Ο λόγος; Το τελευταίο άλμπουμ της με τίτλο Blue Banisters στο οποίο η Lana Del Rey παρουσιάζει συμβάντα και στιγμές της προσωπικής της ζωής περνώντας δυνατά μηνύματα.

Ξανά παρουσιαστής των Oscars ο Chris Rock παρά το «ατυχές» αστείο για την Jada Pinkett Smith;

Ένας βαθιά προσωπικός δίσκος που σκιαγραφεί τη ζωή της Lana Del Rey

Στο album Blue Banisters η Lana Del Rey συνεργάζεται με ένα ευρύ φάσμα συνθετών και παραγωγών ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και φίλοι της, όπως οι The Last Shadow Puppets και Mike Dean, ο Ιταλός συνθέτης, Ennio Morricone, αλλά και ο πρώην σύντροφός της, Barrie-James O’Neill.

Τα τραγούδια «Nectar of the Gods» και «Living Legend» είναι και τα δύο αποτέλεσμα συνεργασίας της Lana Del Rey με τον πρώην σύντροφό της και μιλούν για τις ταραχώδεις ερωτικές σχέσεις της τραγουδίστριας: τον τρελό έρωτα, το πάθος, τους τσακωμούς, την ονειροπόληση. Όλα τα έντονα συναισθήματα που έχει βιώσει η Lana Del Rey στις σχέσεις με τους συντρόφους της και με τα οποία πολλές γυναίκες έχουν έρθει αντιμέτωπες.

Δεν λείπει, όμως, από το συγκεκριμένο album και η συνεργασία της τραγουδίστριας με τον πατέρα και την αδελφή της. Το «Sweet Carolina» είναι το τραγούδι που έγραψε με τα δύο αγαπημένα της πρόσωπα η Lana Del Rey και είναι αφιερωμένο στην αδελφή της, Caroline. Είναι μια υπόσχεση της Lana στην Caroline ότι θα είναι στο πλευρό της να τη στηρίζει στις δύσκολες στιγμές της επιλόχειου κατάθλιψης.

Η Lana Del Rey, το body positivity και η μητέρα της

Στο «Blue Banisters» η Lana Del Rey δεν αφήνει ασχολίαστη ούτε την ταραχώδη σχέση που είχε με τη μητέρα της, αλλά ούτε και την αγάπη που έχει για το σώμα της. Συγκεκριμένα, τα τραγούδια «Arcadia» και «Black Bathing Suit» είναι μια ωδή στο body positivity με τη Lana Del Rey να αποθεώνει και να εκφράζει μέσα από τη μουσική το πόσο όμορφα νιώθει για το σώμα της.

«Το σώμα μου είναι ο ναός μου», λέει η Lana Del Rey στο Black Bathing Suit και είναι ό,τι πιο inspirational μπορείς να ακούσεις για να πειστείς – επιτέλους- να «αγκαλιάσεις» το σώμα σου έτσι ακριβώς όπως είναι. Με τις ατέλειές του και με τα σημάδια του.

Όσο για τη μητέρα της; Είναι εμφανές το πόσο συγκρουσιακή σχέση είχαν οι δυο τους και πόση πικρία για εκείνη νιώθει η Lana Del Rey αποκαλώντας τη «σύζυγο» του πατέρα της στο τραγούδι «Wildflower Wildfire».

Όπως καταλαβαίνεις, το άλμπουμ της Lana Del Rey τα έχει όλα: ρομαντισμό, ευαισθησία, ξεσπάσματα, χιούμορ, αλήθειες. Όλα όσα βιώνει ο κάθε άνθρωπος στην καθημερινότητά του. Και σίγουρα αξίζει μια θέση στις μουσικές σου επιλογές.